Zajvédőfal Buszmegálló

Kezdőlap Fórumok Fórum Wekerlei csevegő Zajvédőfal Buszmegálló

 • This topic is empty.
9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Üzenetek
 • #7572
  csucsu56
  Felhasználó

  Zajvédőfal Buszmegálló

  #7573
  csucsu56
  Felhasználó

  Nem tudom, hogy a Wekerlei résznél hogy alakítják ki a buszmegállókat, de a megépült szakasznál Batthyány utcánál így néz ki.

  #7574
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Felétek van buszmegálló? Mert ott is be tud menni a mentő.
  Persze, aki pont a buszmegállóban lakik, az nem sokat nyer.
  (Az egyik megálló a Pannónia út végénél van, ott leginkább boltok vannak.)

  Most néztem a google map-en. Nem lehetne a Rákos utcát és az Aba utcát kivezetni a Nagykőrösi útig? Vagy úgy megoldani, hogy legalább a mentősök átjussanak ott könnyedén a házakhoz? Mintha nem kertek lennének ott, vagy csak rettentő csupaszak? Máris több házhoz könnyebben lehetne hozzáférni.

  #7575
  gborka
  Felhasználó

  Gyönyörű……

  #7576
  csucsu56
  Felhasználó

  Nálunk nincs buszmegálló, most vagy szerencse, vagy nem, még nem tudjuk. A Rákos utca Aba utca közötti részen kertek vannak, sőt még garázsok is, melyek már az új építési engedélynek megfelelően épültek, sajnos nem megoldható. Még a Tűzoltó autó sem, mert az is érdekes dolog lesz, ahogy elmondták kosaras autóval tudnak majd menteni, ha kell. Hát ne kelljen. Tudod rosszul esik, hogy mindenki ugy gondolja, hogy én akadékoskodok, pedig csak épp ész érveim vannak, ha 54 éve itt élek, eltűrtem, hogy autópályát tegyenek ide, mert muszáj volt, aztán gondoltuk, hogy milyen jó lesz a zajvédő fal, 20 év után ,mert a terveket amiket annak idején 5 éve láttunk nem ez volt. Akkor az ember elkeseredik, hogy azt kapja, amit mondjuk Kispest másik részén lát, és elgondolja, hogy itt annyi a különbség, hogy üveg lesz.El akarnak kergetni innen minden régi lakót? Miért nekünk kell menekülni, miért nem lehet valamit jól megcsinálni.

  #7577
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Szerintem amúgy a villamos sem lehetett leányálom…

  Milyenek voltak az 5 évvel ezelőtti tervek?

  Nehéz, mert végre valami mozdul és azonnal jönnek az ellenhangok, vagy ténylegesen akadékoskodók, mindenben hibát keresők (lásd Kós Károly térrel kapcsolatban). És sajnos az az eredmény, hogy az ember a jogos problémát is hajlamos hőzöngésnek venni.

  Tökre értem a szituációt. Kéne valamiféle fórumot teremteni, ahol a jogos félelmeknek hangot adva közösen lehetne ötletelni a megoldáson. Nem lehetne megkeresni néhány önkormányzati képviselőt, náluk lobbizni egy ilyen fórumért?

  #7578
  csucsu56
  Felhasználó

  Én mindent megprobáltam, jelenleg folyamatban, remélem tudnak is segíteni, ha akarnak, hiszen az ötlet és a régi tervek nem kerülnének többe, csak egy sáv eltolásával, aminél még a felüljárók sem lennének útban. Ez viszont az itt lakóknak rettentő nagy segítség lenne, fal is lenne, és a problémák is megoldódnának. Csak amig az ember nem kap választ és az 30 nap, addig igen el tud keseredni.

  #7579
  gborka
  Felhasználó

  Nem szeretnék megint akadékoskodni, de arra nem gondoltak eme művészeti alkotás ötletgazdái hogy azoknak az ingatlanoknak az értékük csökkenni fog????
  Ki venne olyan lakást aminek az ablakai egy falra néznek???
  Most teljesen mindegy hogy átlátszó lesz vagy sem, és arra sem gondolt senki hogy a teherautók, kamionok mögött milyen légörvény keletkezik és egy esős, sáros, latyakos időben felverik erre az átlátszó anyagra.
  Azt ki fogja takarítani???
  Egyébként meg 1980-ig a Martinovics utcában laktunk erzsébeten ami a mostani motorkereskedéssel szemben van.
  A villamost nálunk nem igazán lehetett hallani, de a tehervonat mikor jött az olyan volt mint a földrengés, a vitrinüveg jelezte ha jött.

  #7580
  csucsu56
  Felhasználó

  Hát igen ment a villamos de nem zavart, ment a vonat naponta kétszer, de pl. hétvégén nem.
  Ami viszont érdekes volt és egy életre való élményt adott, az az volt, amikor építették az autós felüljárót a Határ útnál, ugyanis minden nap reggel 6-7 között és este 6-7 között ment az úthenger. Hát nem kivánom senkinek azt az érzést mikor a pohár elindult az asztalunkon, a polcokról levettük a Nagyszülők féltett porcelánjait, mert azok is megindultak. De nem szóltunk, mert tudtuk, hogy ez csak ideiglenes és elmúlik, és a felüljáró nekünk akik itt élünk csak jó lesz, mert ezáltal megszünt a reggeli csúcsban az ablakaink alatt sorban álló pöfékelő autók hosszú sora.

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.