Kezdőlap › Fórumok › Fórum › Receptek egymás között › Zabpehely keksz, cukor (és liszt) nélkül
- This topic is empty.
-
SzerzőÜzenetek
-
2010-10-14-13:54 #8174Sági ZeninaAdminisztrátor
Zabpehely keksz, cukor (és liszt) nélkül
2010-10-14-14:02 #8175Sági ZeninaAdminisztrátorRita linkje kapcsán tovább matattam azon az oldalon. Valami nem csokisat akartam sütni. Akkor találtam ezt a zabpehely szelet receptet: http://www.tutitippek.hu/blog/zabpehely-szelet.php
Én egy kicsit átvariáltam, hogy inkább keksz szerű legyen (de az alap maradt):
Hozzávalók:
* 4 evőkanál napraforgó olaj
* 2 érett banán (villával összetörni)
* 1 késhegynyi fahéj (aki szereti, akár mokkáskanál is mehet, de mi annyira nem rajongunk)
* 1 marék dió apróra vágva (lehet mandula, mogyi, ami tetszik)
* másfél bögre műzli (amolyan zabpelyhes, mazsolás, kicsi kukorica pehelyhes, stb. alapműzli) vagy csak zabpehely, vagy pehelymix (akkor érdemes külön mazsolát beletenni)
* 1 evőkanál kókuszreszelék
* 1 reszelt alma (vagy 1 dl almalé)
* 2 evőkanál teljeskiőrlésű liszt (elhagyható, vagy lehet rozsliszt, tönkölybúza, bármi)
* 1 evőkanál méz (elhagyható)
* 1 evőkanál búzacsíra (lehet korpa, vagy lenmag, vagy ami szimpi)
* tettem bele pár szem apróra vágott aszaltszilvát (lehet kandírozott narancshéjjal, több fahéjjal, úgy karácsonyi hangulatú lesz, de bármilyen aszalt gyümi mehet bele)
* 1 csipet őrölt kardamom (elhagyható)Elkészítés:
1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
2. A hozzávalókat összekeverjük simán villával, majd egy lapos, kiolajozott tepsibe kanállal pogácsákat teszünk, lapítjuk és kb. 25 percig barnára sütjük. Tök jó lett!!!A fényképek telefonnal készültek, azért ilyenek…
2010-10-18-22:14 #8176Debreceni ZsuzsaFelhasználóKipróbáltam, nekem ízlett.
A családomnak sajna nem annyira, úgyhogy nem lesz minden alkalommal ilyen sütve. Viszont küldtem be belőle az oviba, ott nagy sikere volt… Úgyhogy ha nem bánod, Zen, megosztom velük a receptedet!2010-10-19-14:35 #8177Sági ZeninaAdminisztrátora szülőknek ízlett csupán. A kölköknek sztem érdemes csoki darabokat beletenni és még egy kanál mézet…
Ja, nem titok, sőt. 😀
-
SzerzőÜzenetek
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.