wekerlei kerékpározók!

Kezdőlap Fórumok Fórum Wekerlei csevegő wekerlei kerékpározók!

 • This topic is empty.
14 bejegyzés megtekintése - 1-14 / 14
 • Szerző
  Üzenetek
 • #7647
  csucsu56
  Felhasználó

  wekerlei kerékpározók!

  #7648
  csucsu56
  Felhasználó

  Minden kerékpárost szeretnék figyelmeztetni, hogy a Nagykőrösi úti járdán ne kerékpározzanak, még ha az oly gyors is. Tegnap történt egy eset, amit azért szeretnék leírni, hogy tanuljanak belőle.
  A kerékpáros elég gyors iramban haladt a Nagykőrösi úton a Határ út felé, mikor az egyik házból kilépett egy férfi, aki nem láthatta a kerékpározót mert a háztól takarásban volt. Összeütköztek, a gyalogos kisebb sérülést szenvedett lehorzsolódott a lábán a bőr, viszont a kerékpáros kirepült a Nagykőrösi útra. A szerencse az volt, hogy nem jött éppen jármű, mert akkor elüti. Kérek minden kerékpárost, hogy ezen az úton ne kerékpározzanak.

  #7649
  gborka
  Felhasználó

  Megérdemelte!!!
  Ha száguldozni akar vki akkor a buszsávban megteheti, de nem a járdán. Mi lett volna ha egy 4-5éves gyereket üt el????
  Sajnos az új kreszt annyira még nem ismerem, de úgy érzem hogy a bringás volt a hunyó!

  #7650
  csucsu56
  Felhasználó

  Sajnos nem ez volt az első eset, májusban egy iskolába menő kisgyermeket 10 éves elsodort a járdán egy robogós. nem lehet ellenük tenni semmit, hiszen nincs rendszám nem ismerjük az illetőt. De a kresz szerint nem szabad a járdán kerékpározni 6 éves kor felett.

  #7651
  gborka
  Felhasználó

  Akkor jól tudom hogy nem lehet.

  #7652
  sziporka1974
  Felhasználó

  Ez sajnos nemcsak a Nagykőrösi úton probléma hanem a Határ úton a járdán is:-(

  #7653
  csucsu56
  Felhasználó

  Igen a forgalmas, de ugyanakkor rövid időn belül elérhető utakat szeretik úgy használni a kerékpárosok, hogy a járdán mennek. Pedig ennek is nagy veszélyei vannak, csak Ők még nem találkoztak vele, gondolom aki már megjárta az nem megy ott végig.

  #7654
  vendo
  Felhasználó

  Valóban a járda a gyalogosoké.Az úttest az autóké és a bringásoké ugyanúgy, ahogy a lovaskocsiké is.Amióta az eszemet tudom bringával közlekedem mindenhova.Ez kb 15-16 éve így van.Soha nem ütöttek el, és én sem ütöttem el senkit.Amit én tapasztaltam eddig, hogy az autósok (tisztelet a kivételnek:-)) nem szeretik a bringást ha az úttesten megy (még ha szabályosan, akkor is anyázik magában), a gyalogos meg nem szereti ha a járdán.Az utóbbi jogos. Ráadásul a Határ út olyan keskeny hogy kisgyerekkel életveszély bringázni rajta, főleg ha két kamion megy el egymás mellett, és ez nem csak a Határ útra vagy wekerlére vonatkozik.
  Ne legyen arra dolga? Vagy kerüljön?
  Én mindig bringaúton vagy az úttesten megyek (a kresz betartásával), de elég kevés helyen van olyan minőségű út és kerékpárút amin közlekedni (egyáltalán haladni)lehet, és nem kell havonta centírozni a kerekeket.
  Kérdezem ha senki nem visel el minket akkor hol menjünk? Min kellene változtatni? Van megoldás? Kerékpáradó, hogy legyenek jó utak? Úgy érzem ezek a problémák a gyalogos-kerékpáros és kerékpáros-autós között még sokáig megmaradnak mind a két oldalról. Várok jó ötleteket:-)

  http://plasma.szfki.kfki.hu/~csillag/kerekpar_kresz/Kerekpar_KRESZ.pdf

  Egy idézet belőle:
  Járdán tilos kerékpározni! Kivétel ez alól a 12. évnél fiatalabb gyerek, mivel főútvonalon még
  nem kerékpározhat, így a párhuzamos járdán haladhat, legfeljebb 10 km/h sebességgel.
  Lakott területen csak akkor szabad a járdán kerékpározni (legfeljebb 10 km/h-val), ha az úttest
  kerékpáros közlekedésre alkalmatlan (például földút). A hivatalos értelmezés szerint az, hogy az úttesten nagy a jármű
  forgalom, vagy tábla tiltja az úttesten a kerékpáros közlekedést, még nem jelenti, hogy szabadna a járdán tekerni.

  #7655
  gborka
  Felhasználó

  Mivel én is bringázok ill.robogózok, de annyira még nem őrültem meg hogy kimenjek a Határ útra vagy a nagyobb forgalmú főutakra helyette alternatív utcákat használok, mert volt hogy a kedves taxis röhögve a motorom elé vágott!!! Mondanom sem kellett hogy mi volt azután……
  A nagykőrösi úton a járdán bringával száguldozóknak nem jó a Zalaegerszeg utca??????
  Csak az eszüket kellene használni néhány honfitársunknak!!

  #7656
  Boros János
  Felhasználó

  Én ezzel járok, mert csak ezzel tudok közlekedni. Kénytelen vagyok a járdát is használni, mert van ahol az úttest állapota nem éppen megfelelő. A járművem kerékpárnak minősül. A forgalmasabb utakon az autósok pedig nem tudnak kulturáltan viselkedni pedig ez is egy közlekedési eszköz.

  #7657
  sziporka1974
  Felhasználó

  Egyet értek Vendóval abban, hogy ilyen nagy főútvonalakon életveszélyes biciklivel menni, főleg gyermekkel. Igazából a fenti írásommal csak arra akartam kitérni, hogy a Határ úton a járdán, hogy ha mennek a biciklisek akkor őrült módjára mennek, a múltkor is majdnem elsodortak egy ott lakó nénit, aki csak a saját kapuján akart kijönni.
  Persze itt is tisztelet a kivételnek…
  Amúgy én is szoktam bringázni, s néha én is kénytelen vagyok a járdát használni, de normális sebességgel.

  #7658
  csucsu56
  Felhasználó

  A baj valóban a nagy sebesség. A beláthatatlan járda miatt a kilépő nem veheti észre a kerékpárost. Egyébként tisztelem a kerékpárosokat autós vagyok, fiaim is kerékpároznak, illetve most múlt időben hiszen a házunkból (5 db. kerékpárt loptak el) az elmúlt 2 hónapban. Mi wekerleiek jó helyzetben vagyunk aránylag kerékpárúttal, de kívánom, hogy minél több útat adjanak át.

  #7659
  MolnarMoni
  Felhasználó

  Előrebocsátom, hogy nincs autónk, ezért nagyon sokat biciklizünk. Az általános felállás: a nagyobbik (5 éves lesz) saját biciklin, én meg viszem a csomagtartón a kicsit. Így nem nagyon van más lehetőségünk, mint hogy ált. a járdán megyünk mindannyian, kivéve a nagyon kicsi forgalmú utcákban (pl. Vajk), ahol mindenki megy az úton és a kevésbé forgalmasakban (ált. a József Attila ltp.-en), ahol a nagy megy a járdán, én meg a közelében az úton. De ezt se lehet forgalmas utcákban, mivel az ő sebességével menve nem annyira tudom tartani a nyomvonalat, és nem szeretném, ha elcsapnának mögöttem a kicsivel. Szóval mi nem száguldozunk a járdán, és ha gyereket látok a járdán, le is szállok, hogy még csak véletlenül se üthessem el. Szerintem így azért korrekt a járdán menni.

  Ami pedig az autósokat illeti: ha nagy ritkán kocsiba ülök vidéken (anyuék kocsiját vezetem), én mindig csak akkor előzök le biciklist, ha nem jön szembe senki és át tudok menni teljesen a másik sávba. Ha ezt nem tudom megtenni, araszolok egy kicsit mögötte, nem fogok elkésni emiatt sehonnan. Oké, nem vezetek minden nap autót, nem mindennapos dolog ez. De én tudom, milyen, amikor halálfélelmem van egy-egy \”leelőzetés\” közben, míg a legtöbb autós nem ül biciklire, és nem tudja. A baj szerintem: az autósok azt hiszik, a biciklisek azért vannak az utakon, hogy direkt őket idegesítsék. A saját unokahúgom mellett ülve a kocsiban is ezt tapasztaltam. Olyan megjegyzéseket tett menet közben a biciklisekre, hogy muszáj volt felhívnom a figyelmét arra, hogy nem mindenkinek teszik a feneke alá a kocsit (mint neki), és mi is biciklivel járunk, mert nincs pénzünk kocsira. Mit várhatok akkor egy idegentől?

  Biztos nektek is feltűnt, hogy tele van a Wekerle és a József A. tanulóvezetőkkel. Számtalanszor előznek le, mikor biciklizünk, és ált. ugyanolyan felelőtlenül, mint a többi autós. Szóval itt kezdődik a probléma szerintem, hogy az elején nem tanítják meg az autósokat a biciklisek \”figyelembe vételére\”. Még azt is el tudom képzelni, hogy az oktató együtt viccelődik a tanulóval egy-egy előzésnél a biciklis kárára (vagy rosszindulatú feltételezés?).

  Elnézést, ha túl hosszúra nyúltam, de mélyen érint a probléma.

  #7660
  Hajnalka
  Felhasználó

  Én például a Corvin körúton csak a járdán megyek bicajjal, mert egyszerűen annyira rossz az autóút, hogy nem bírok ott tekerni. De mindig nagyon óvatosan, mert bárki kiléphet a kapun, ettől mindig félek.
  Apropó láttátok a Pannónia végén – Wekerle sarkától átlóban befelé a bicikliút építést? Remélem, zsír lesz! Ha élelmes vállalkozó lennék megfelelő tőkével és területtel a környéken, akkor bérelhető biciklitárolót építenék arrafelé…

14 bejegyzés megtekintése - 1-14 / 14
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.