Wekerlei ajtó

Kezdőlap Fórumok Fórum Általános kérdések Wekerlei ajtó

 • This topic is empty.
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 15
 • Szerző
  Üzenetek
 • #6282
  sziporka1974
  Felhasználó

  Wekerlei ajtó

  #6283
  sziporka1974
  Felhasználó

  Kedves felhasználók!
  Tudja valaki, hogy az igazi (előírás szerinti) wekerlei ajtó, hogyan néz ki s mennyibe kerül újonnan?
  Köszönöm a segítséget előre is!
  Üdv
  Kelemen Andi

  #6284
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Bejárati ajtóra vagy a belső ajtókra gondolsz?

  (A bejáratira én is kíváncsi vagyok, mikor mi ide költöztünk olyan bejárati ajtónk volt, mint a bentiek, csak a felső fele sima ablaküvegből volt!!! Maga a biztonság… És még jó pár ilyen van. Persze hogy lecseréltük. Teljesen fára.)

  #6285
  Boros János
  Felhasználó

  A régi típusú ajtót a biztosító nem fogadja el. Nem biztonságos.

  Nálam a képeken látható dupla ajtó van. Ha kell a készítője elérhetőségét megadom.

  #6286
  szrituka
  Felhasználó

  Én a bejárati ajtóra tippelek, a belsőket nem szabályozza rendelet. Az önkormányzat honlapján van az a bizonyos szabályozási terv, annak egy régebbi változatában szerepelt: \”tömörfa vagy legfeljebb 1/5 részben üvegezett\” ajtó (tipikus megjelenése a halszálkás ajtó közepén kinyitható kis ablakkal, gyönyörű… 🙁 ). Sajnos pontosabbat nem találtam. Mi is hasonlóra cseréltük, mint Jánosnak van, bár az üvegfelület nem tűnik szabályosnak, az engedélyeztetéskor nem írták elő a cserét. Lehet, hogy valaki jobban tudja és már nem az általam idézett az előírt??

  #6287
  szrituka
  Felhasználó

  és ami lemaradt: mi készen vettük (nem dupla, az igaz), már nem emlékszem pontosan az árra, de 120 ezer alatt volt.

  #6288
  sziporka1974
  Felhasználó

  Igen, a bejáratira gondolok.
  Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!:-)
  Hát ez eléggé sokba kerül, úgyhogy lehet, hogy marad fent a régi IKV-s ajtó: halszálkás, kis ablakos, csak már teljesen el van vetemedve:-(
  Nagyon szép és igényes a képeken látható dupla ajtó. János, nagyon drága volt?

  Egyébként nem értek valamit:Wekerlén elég komoly előírások vannak a felújításokra a műemlékvédelem miatt, akkor hogyan lehet az, hogy az Önkormányzat simán engedélyez pl.egy mélygarázs építését?!

  #6289
  Debreceni Zsuzsa
  Felhasználó

  Bejárati ajtó:
  Az \”A ház szeme\” projekt kapcsán legyártásra kerül majd egy bejárat ajtó mintadarab is, ami a hagyományos wekerlei. Még folynak az egyeztetések, de ha megnézed az ablakos topikot, ott már írtam, hogy úgy néz ki, lesznek olyan kivitelezők, akiket a wekerlei ablakok gyártására kiajánlunk, mert képesek és hajlandóak a megadott paraméterek (gyártmánytervek) alapján történő gyártásra. Gondolom, ez ugyanígy érvényes lesz az ajtóra is. Érdemes talán mevárni…
  Április eleje-közepe táján már okosabbak leszünk, és készül tájékoztató anyag is, ami részben a következő újságban lesz hozzáférhető majd.
  Természetesen, itt a honlapon is lesz tájékoztatás róla!

  Mélygarázs
  Én egyáltalán nem vagyok építész, de laikusként úgy érzem, ill gondolom, hogy ha az adott telek mérete és adottságai engedik, akkor egy mélygarázs, aminek nagyobb része ugye a felszín alatt van, kevésbé lehet bántó, mint egy oda nem illő, felszín feletti épület, hiszem nem változtatja meg a kert képét. Gondolom, irányadó volt a jelenleg érvényes rendezési terv, stb. Már, ha engedéllyel készült az említett építmény.
  Persze, kivételek mindig vannak… 🙂

  #6290
  Boros János
  Felhasználó

  Ha jól emlékszem kb 300,000 ezer, beszereléssel együtt. A belső üveges öt ponton zárodó, biztonsági üveggel. Amikor beszereltük, írtam az építéshatóságnak. Választ nem kaptam. A hallgatás beleegyezésnek vettem.

  #6291
  sziporka1974
  Felhasználó

  A 300eFt az nagyon sok!!! Tudom, hogy a munkadíj is benne van és dupla is, de akkor is, az rettentő sok pénz.

  Köszi a képet Zenina, ez is szép ajtó. Úgy látom, hogy nem lesz új ajtónk az árak miatt, vagy lehet, hogy veszek egy \”gagyit\”:-)

  A mélygarázs lehet, hogy nem emelkedik ki a földből, s nem szúrja az ember szemét, de ha már ennyire görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy maradjon meg Wekerle arculata, akkor abba a mélygarázs sem fér bele szerintem….de ez csak az én véleményem. Amúgy engedéllyel készült az a bizonyos garázs.

  #6292
  wob974
  Felhasználó

  És mellette műanyag ablak van?

  #6293
  wob974
  Felhasználó

  Pont az az értelme hogy, a föld alatt van nem látszik és igy nem rontja az összképet.

  #6294
  ferenk
  Felhasználó

  Szia DebZsi,
  Van valami naprakesz infromacio a Wekerlei-bejarati ajtokrol?
  Most mar nem is az onkormanyzathoz tartozik, egyszeruen nem talalk hivatalos allasfoglalast, hogy milyennek kell lennie a Wekerlei bejarati ajtonak es most nem arra gondolok, hogy vannak kivitelezok, akik tudnak ilyet legyartani, hanem arra hogy milyennek kell lennie.
  Ha tudsz segiteni legyszives irjal.
  Koszi

  #6295
  Hajnalka
  Felhasználó

  OFF: mélygarázs szerintem

  Az a benga nagy mélygarázs lejáró, amit én eddig láttam Wekerlén (na jó, biztos van még pár, amik szebbek) látványilag jobban szétcsapja azt a csöpp kertet, mint egy karban tartott sufni vagy garázs. Tájidegen, aránytalan, én biztos nem költöttem volna rá annyit. De akik ott laknak, valószínűleg másképp látják, és ez egy bizonyos szintig fontosabb, mint az, hogy én szörnyülködök esetleg. Az meg innentől fogva egy morális kérdés, hogy mit kéne szabályozni és engedélyhez kötni.

  #6296
  meli001
  Felhasználó

  Hajnalka, nekem is pont ez a véleményem arról a mélygarázsról: tájidegen, kis kert-nagy garázs!
  Az önkormányzat szóbeli tájékoztatása alapján valami ilyet akarnak ők mindenhova, de könyörgöm, hogy néz ki! Az egész kert egy nagy garázs+lehajtó! Nem beszélve arról hogy a tetejére még fát sem lehet ültetni (persze, ültessünk fenyőt, mert az is megél a sekély gyökerével a hegyekben) és nagyjából annyiba kerülhetett, mint a háznak a felújítása. Csak épp a wekerlei jellegét vesztette el vele az egész ingatlan.
  az egész háznak számomra olyan benyomása van mintha egy lottó nyertes épíítette volna. Gyerünk, adjunk neki minél drágább annál jobb, használhatóság meg ízlés sehol.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 15
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.