Vigyázat már kezdődik a petárdázás:

Kezdőlap Fórumok Apróhirdetés Kisállat Vigyázat már kezdődik a petárdázás:

 • This topic is empty.
2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Üzenetek
 • #9800
  Boros János
  Felhasználó

  Vigyázat már kezdődik a petárdázás:

  #9801
  Boros János
  Felhasználó

   

  A Kutya a petárda és a tűzijáték

   

  A szilveszteri mulatságok közeledtével, az óév búcsúztatásának, az újév köszöntésének elengedhetetlen kelléke a petárdázás, a tűzijáték. Sajnos azonban kutyánk nem mindig gondolja ezt. A petárda hangjával való első találkozás kutyánk számára lehet egy életre szóló kellemetlen élmény. Ha ezt nem kezeljük jól, bizony egész életében félni fog. Pedig ezen csak a gazdi tud segíteni.

   

  Kutyánkat ilyen jellegű zajokkal ne szilveszter éjszakáján ismertessük meg először.

   

  Ha már belecsöppent a petárdázás kellős közepébe, a nem teljes mértékben behívható kutyát vegye pórázra, a képzettebb kutyát nem feltétlen szükséges megkötni. 

   

  Ha elfut kutyánk a petárda hangjára, hagyjuk – egy idő után meg fog állni. A gazdi legyen mindig nyugodt és tegyen úgy, mintha semmi nem történt volna. Kutyánk ezt gyorsan érzékelni fogja, visszajön és lehet folytatni a sétát. A további hanghatások már egyre kevésbé fogják zavarni a kutyát. Arra figyeljünk, hogy mi magunk ne vigyük túlzásba a féltést, egyszerűen simogassuk meg a kutyát, majd engedjük tovább szimatolni, sétálni stb. 

   

  A nyugodt magatartás még akkor is maradjon meg, ha kutyánk messzebbre futott, mint mi szerettük volna. Ne ijedjünk meg. Szép nyugodtan sétáljunk a kutya után. Próbáljuk meg behívni. Ha nem jön vissza kedvencünk, szépen sétáljunk arra, amerre elfutott. Észre fogja venni közeledésünket és nyugodt magatartásunkat. Az elején még kicsit félénk és, lehet, nem érti az egész jelenséget, de nyugodtságunk láttán gyorsan megnyugszik. A félősebb kutyát érdemes pórázra kötni, mert lehet, hogy hazafut, lehet, hogy átfut az úttesten. Ezt elkerülendő kössük meg, de viselkedésünk ekkor is legyen 

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.