Vargányás pesztó

Kezdőlap Fórumok Fórum Receptek egymás között Vargányás pesztó

  • This topic is empty.
2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
  • Szerző
    Üzenetek
  • #8172
    Sági Zenina
    Adminisztrátor

    Vargányás pesztó

    #8173
    Sági Zenina
    Adminisztrátor

    Ez egy saját \”találmány\”. Apósom nagyon szeret gombázni és a szegfűgomba (tyúkgomba) mellett leggyakrabban vargányát visz haza. Ez utóbbi gyakran kerül szárításra, télen remek pörköltbe, levesbe. Én is szoktam kapni, így jött a receptötlet.

    Egy jó maréknyi vargányát langyos vízbe áztatok. TÍz percre elég is. Addig pucolok fokhagymát (2 gerezd) és kis maréknyi diót széttördelek. Olivaolajon megfuttatom az áttört fokhagymát és a diót, majd bele a lecsöpögtetett gomba. Összesütöm őket(de ne égjenek meg) kb. 5-10 percig. Ha kész, akkor egy magasfalú műanyag pohárba teszem, 1.5 dl tejfölt, 10 dkg reszelt tarppistát (igen, én trappistát használok, de lehet parmezánt is) adok hozzá sót. Botmixerrel elegyítem. Szezonban pár levél friss bazsalikom is mehet hozzá, de anélkül is jó. Tésztával, vagy sült husival szerintem nagyon finom.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.