Üdvözlünk a Kertbarát kör közösségi vetőmagbankjában!

Kezdőlap Fórumok Fórum Zöld Hajtás Üdvözlünk a Kertbarát kör közösségi vetőmagbankjában!

 • This topic is empty.
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 17
 • Szerző
  Üzenetek
 • #8557
  tracey
  Felhasználó

  Üdvözlünk a Kertbarát kör közösségi vetőmagbankjában!

  #8558
  tracey
  Felhasználó

  Eltette a vetőmagokat tavaly? Van különleges salátája, fűszernövénye, hagymája, zöldségféléje, virághagymája, gyökere, gumója? Akkor lépjen be a Kertbarát kör közösségi vetőmagbankjába és vegyen részt a csereberében!

  Szívesen ültetne kiskertben, balkonládában, körfolyosón?
  Szívesen látna több virágot, konyhakertet Wekerlén?
  Szeretné látni milyen magokból nő a wekerlei termény?
  Szívesen ajándékozna a saját kertjéből származó vetőmagokat
  másoknak?

  A Bank elsö nyilt napja: április 9-i Családi Zöld Szombaton, Wekerlei Kulturházban, 3-tól. Belépő: egy csipetnyi vetőmag!

  #8559
  Hajnalka
  Felhasználó

  Ez mekkora ötlet!
  Sajnos nem tudtam elmenni a rendezvényre, de szívesen csatlakoznék. Most épp rebarbarába vagyok bele lelkesedve, vettem magokat, pár hete vetettem edénykébe, néhány már ki is hajtott, de még van szárazan is, ha valakit érdekel. Ha megnő, elég nagy lesz, azt mondják.

  #8560
  szrituka
  Felhasználó

  Szia Hajni, szívesen cserélek magot, mondd, mit szeretnél? Az itthoni készlet még szűkös, van tökmag, zsázsamag, fűszermagok, tőben pedig menta, citromfű, trombitafolyondár vagy még csíráztatható hagymamag is akad pl.

  #8561
  tracey
  Felhasználó

  Ami marad a szombati zöld programról szivesen beviszem a társaskörbe – csernai zsuzsival abban maradtunk, hogy egy \”vetőmag bankot\” müködtetunk a WTE-ben: másszóval, egy cipődobozba teszunk a sok mag amit kaptunk szombaton, kis táskákban, és aki hoz, el is vihet!
  Sok fuszernövény mag van, és sok vadvirág mag is: egy pár kulönlegeség is hozták, pl krétai lilium… én pedig most a szivárvány mangolddal kisérletezek, és az ökörsziv paradicsommal… 🙂

  #8562
  Hajnalka
  Felhasználó

  Szia Rita,
  Nagyon köszi, én most igazán a kifagyott rozmaringomat szeretném pótolni (jaj, ha arra a rozmaringos szilvás morzsasütire gondolok, elérzékenyülök) meg kakukkfű is jól jönne. A trombitafolyondárt nem ismerem nagyon, de kipróbálnám.
  Rebarbarából palántát vagy magot szeretnél inkább?
  A megmaradt magokat beviszem akkor majd a Társaskörbe.

  #8563
  Hajnalka
  Felhasználó

  Ja, és estikéből is van még sokfélém!

  #8564
  szrituka
  Felhasználó

  Szia Hajni, ismered a trombitafolyondárr valamennyire? Aránylag napos helyet szeret, fölkapaszkodik magasra, lehet oldalirányba is terelni. Nekünk narancsos-pirosas virágú van, szólj, ha mehet, most kezdenek hajtani a levelek. És inkább palántát szeretnék 🙂 R

  #8565
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Sziasztok!

  Estike nekem jöhet, imádtam gyerekkoromban az illatát! Trombitafolyondárt okosan kell ültetni, mert erősen fásodik, így nem mindegy, hogy mire futtatjátok fel (később is el kell, hogy bírja). Rebarbara palántára beneveznék, de csak egy vagy két darab erejéig.

  Nálam van petrus ill. rukkola mag és vhol még jégsaláta is. Rozmaring és zsálya ágacskát illetve hamarosan oreganot is tudok adni (most kezdett hajtani). A kakukkfüvem egyenlőre nem mozdul. 🙁 Van még tormám és borsikám is.
  Kakukkfüvet amúgy asszem a közértben kapható kiscserepes történetből ültettem ki pár éve és vidáman vette eddig az akadályt.

  Amúgy ajánlom figyelmetekbe a fűszervajat, főleg, ha többnyire saját az alapanyag is:
  http://wekerletelep.eu/node/553

  #8566
  Hajnalka
  Felhasználó

  Szia Zenina,
  Estike magok és egy adag rebarbara palánta letétben Ritánál!
  Szép napot,
  Hajnalka

  #8567
  szrituka
  Felhasználó

  Hajni, köszönöm a palántát és a magokat, posta megy Zennek… az egyik kis rebike sajnos megadta magát :-)) a másikra, mint a szemem fényére!

  #8568
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Mikor vehetem át?

  #8569
  szrituka
  Felhasználó

  egy telefon…

  #8570
  Fóti_Era
  Felhasználó

  Halihó!

  Én paradicsompalántát tudnék ajánlani cserealapnak.

  Van zömök, koktél, manó és sima bolti paradicsom magjából hajtatott.

  Érdekelne rozmaring, rukkola, vagy kakukkfű de régi vágyam (csak idén se sikerült hajtatnom) a levendula is.

  Aki magabiztos és gyakorlott kertész, annak mondanám, hogy van eper is, ami igen szaporán futkos mifelénk, tehát lehet azt is vinni, aki tud segíteni, hogy hogyan vegyem ki, hogy meg is maradjon.

  #8571
  tracey
  Felhasználó

  Nálam maradt a Föld Napjá palánta csereberéből kb 50 pari palánták: koktél, törpe, befözős. Akinek kell, irjon mailt. trace.wheatley kukkac gmail.com – cimemre.
  Era, rengeteg rukkolám van, mag is, palánta is: kb három hét utan már lehet kezdeni szedni, ha csak simán vetted magat. Szivesen adom belölúk, pl. ott hagyom nekem a társaskörben. Orientál saláta keverék is probálok idén, ami izleni fog, ha a rukkolát szereted; sok féle csipös levél, minden színben, méretben.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 17
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.