Kezdőlap › Fórumok › Fórum › Receptek egymás között › Túrós kalács – kenyérsütővel
- This topic is empty.
-
SzerzőÜzenetek
-
2010-11-02-18:15 #8197Sági ZeninaAdminisztrátor
Túrós kalács – kenyérsütővel
2010-11-02-18:22 #8198Sági ZeninaAdminisztrátorA hétvégén kalácsot terveztem. Először simán mazsolásat, de aztán eszembe jutott, hogy az emberem túrómán, így a hűtőben lapuló negyedkiló felhasználásán törtem a fejem. Így jött a töltött kalács ötlete.
A remek Tesco gazdaságos kenyérgépemhez kaptam kis receptkönyvet, abban van egy kalácstészta leírás is, azon módosítottam itt-ott, íme (ilyen sorrendben megy a kenyérsütőbe):
1/3 pohár langyos tej
2 felvert tojás
2 evők margarin apróra vagdalva
3 pohár rétesliszt
4 evőkanál cukor
1 zacskó vanilincukor
1/2 teáskanál só
2 teáskanál száított élesztóTészta dagasztásra állítva, azt hiszem másfél óra.
A negyedkiló túrót talán 2-3 evőkanál tejföllel, ízlés szerint cukorral és vaníliás cukorral (ha valaki szereti, akkor mazsolával, amit a tésztába is lehet pottyantani, tejföl helyett mehet bele tojás is, ki hogy szereti) ízesítettem.
Amikor a tészta megkelt, kinyújtottam, és három szélesebb téglalappá vágtam. Azokat is kinyújtottam. Egyenként végig töltöttem túróval a lapokat és felhengerítettem. Végig összecsíptem a tésztát, hogy ne folyjon ki. A három töltött \”kígyót\” összenyomtam az egyik végükön, majd mint a hajat, befontam. Sütőpapírra tettem, picit még kelesztettem a tepsiben. Egy felvert tojással megkentem és 180 fokon előmelegített sütőbe dugtam, ahol kb 40 perc alatt megsült. Gyorsan fogyott.
Ezt is lehet diós lekvárral, mákos töltelékkel vagy kakaóval készíteni.
2010-11-02-22:08 #8199MolnarMoniFelhasználóNem potyogott a túró belőle? Nekem is megfordult már a fejemben, hogy batyu helyett lehetne beletölteni a kalácsba, de féltem, hogy szeleteléskor mind szétszóródik a töltelék. Vagy a telföl összetartotta? Én tojást szoktam beletenni.
2010-11-03-08:08 #8200Sági ZeninaAdminisztrátorHát, a szeletelésnél látszik, hogy elég jól egyben maradt, persze morzsák azért lehullanak, de azok amúgy is. A tojás biztosan jobban összetartja, de így sem volt gond. Ha sötét a töltelék, még látványosabb szeletet lehet kapni, de így is szép volt. Lehet, hogy karácsonyra ilyen diós és mákos lesz.
Hacsak valakinek nincs egy igazán jó beigli receptje. 🙂 Én a kicsit szárazabb, omlós típusút szeretem, nem annyira a kalácsot.
2010-11-09-09:52 #8201HajnalkaFelhasználóTegnap rávettem én is magam – az Általad való ihletettségtől 🙂 – és sütöttem én is kalácsot, gépben kelesztve. A tésztájába tettem mazsolát, tölteléknek meg margarinos-cukros-fahéjjas krémet kentem. szívmelengetően szép és nem mellesleg nagyon finom lett! Köszi!
-
SzerzőÜzenetek
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.