tetőtérbeépítés

Kezdőlap Fórumok Fórum Általános kérdések tetőtérbeépítés

 • This topic is empty.
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 27
 • Szerző
  Üzenetek
 • #6250
  anitak
  Felhasználó

  tetőtérbeépítés

  #6251
  anitak
  Felhasználó

  Sziasztok!

  Mostanában tervezgetjük, hogy hogyan tudnánk egyszer majd nagyobb lakásba költözni a jelenlegi 1,5 szobásból. Meg tudnátok mondani, mennyi a tetőtérbeépítési költsége egy 6-8-12 lakásos ház emeleti lakásának? (nagyjából persze)

  köszönöm, anita

  #6252
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Nekünk is aktuális lesz pár éven belül a kérdés. Bár egy ideig elodáztuk úgy, hogy a 44nm-re sikerült 3 szobát kialakítani (!!!).
  A nagyobbik szobába betettünk egy konyhasarkot, ott van az étkezőasztal, kanapé. Szóval lett egy konyha-nappali, az eredeti konyhából pedig gyerekszoba lett, a kisszoba pedig a háló (mondjuk Eszter még velünk van). Szerencsére nem szélső lakásunk van, mert ott nehezebb ezt megoldani.

  Persze a méretekből kifolyólag ez csak ideig-óráig megoldás. Mikor kisiskolások lesznek, nekünk is kell valamit lépni.

  #6253
  anitak
  Felhasználó

  … de lehet még fokozni:) http://www.ingatlan.com/elado/tegla_epitesu_lakas/Budapest/XIX._kerulet/Corvin_korut/4295999

  Igen, Wekerlén nehéz továbblépni a másfél szobásból, én ezt látom talán reálisnak, amit az előző hozzászólásomban írtam. Bár én egy embert kérdeztem meg, nekik 10 millióba került ez a fajta tetőtérbeépítés az eredeti lakás teljes felújításával együtt. Ez sok!!

  #6254
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Ez jól néz ki, bár a konyha egy kissé fura: benn is, de mégse. Azért az a 6nm sokat számít tágasságban, nem?

  Egyébként én is kibékülnék egy kicsit nagyobb gyerekszobával, mert annyira nem vagyok híve az emeletnek. Vannak itt Wekerlén háromszobás lakások is. Mikor barátaink kerestek erre, akkor láttunk 15M körül, és azt már tök jól meg lehetne csinálni. És olcsóbban, mint egy tetőtérbeépítést.

  Amit viszont hiányolok, hogy a lakásból a saját kertembe léphessek ki. Az pedig csak 2 vagy 4 lakásosban esélyes.

  #6255
  anitak
  Felhasználó

  Én drágábban láttam 3 szobásokat: http://www.ingatlan.com/elado/tegla_epitesu_lakas/Budapest/XIX._kerulet/Corvin_korut/3812830

  Hogyan lehetne szerinted megcsinálni? Mert én épp azon gondolkodtam, hogy a 3 szobás átmeneti megoldást jelent csak, mert igaz, hogy kapsz egy gyerekszobát, de a család közös terei – a nagyszoba és a konyha – ugyanakkorák maradnának.

  #6256
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Ha ezt az alaprajzot nézzük, akkor úgy csinálnám meg, hogy a fürdő oldalára eső kis szoba ajtaját feltolnám az ablakhoz közel és egy kicsire cserélném (kamraajtó). (Helytakarékosság miatt a másikat is érdemes keskenyre cserélni, nekünk egy bácsi ugyanolyan tokot csinált, mint a wekerleiek.)

  A fürdőszoba falára L alakban betenném a konyhát (a vízvétel miatt és persze a cirkó csak a füriben lehetne). Így lesz nappali-konyha-étkező megoldás egyben. Nálunk így van. Nem hatalmas, de működik.

  Kétoldalt a két kis szoba. (Gondolom a vékony fal van a szobák között, így a ti hálószobátok falát akár beljebb is lehet tolni, hogy épp csak egy ágynyi legyen, ezzel növelve a nappali terét, a ruhásszekrény meg elfér a szoba végében.

  Mi a wc-t és a fürit egybe nyitottuk és egy üvegtégla fallal választottuk el, mert amúgy nagyon béna volt (strang a falhoz közelítve, elgipszkartonozva). Így csak egy ajtó van az előszobában, és azon a falon marad hely a kabátoknak.

  Az eredeti konyhából pedig kész a 3. háló szoba. Voila! 😀

  Amúgy az ár mindig függ az állapottól, meg attól, hogy mennyire régóta próbálják eladni (vagy mennyire gyorsan szeretnének szabadulni). Az irodák kihagyásával is lehet spórolni és persze alkudni kell. A mienket 12M-ra hirdették és 11M-ért vettük meg közvetlenül a tulajtól.

  #6257
  Zozo
  Felhasználó

  Elsősorban tetőteret beépített wekerleihez fordulnék kérdésemmel.
  Én pont a 2. hirdetéshez hasonló elosztású 8 lakásos társasház emeleti lakásában lakom.
  Az épület az 1920-as években épült, valószínű borított gerendafödémmel. Arra volnék kíváncsi, hogy a födém mennyire kényes 3 szoba közti válaszfalak bontására áthelyezésére?
  Hány cm-enként helyezkednek el a gerendák? Födém megbontása megoldható e a gerendák elhelyezkedésétől.
  Illetve ismertek e szakembert aki wekerlei épületekkel kapcsolatban statikai véleményt tud mondani.
  köszi

  #6258
  anitak
  Felhasználó

  Zozo, én itt kezdeném az érdeklődést, szakembert is biztos tudnak ajánlani: http://www.kispest.hu/news/epiteshatosagi_iroda/35/157/

  Zenina, nagyon tetszenek az ötleteid, én még sose gondoltam az ajtóáthelyezésre, pedig nálunk is mindig útban van a szoba közepén lévő ajtó.
  Viszont a konyhát nem tudom elképzelni: mit csinálsz a konyhai szagokkal? Nálatok ez hogy működik? A nagyszoba bútorai nem veszik át a szagokat?

  #6259
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  nekünk sose volt nagy lakásunk, és amikor a konyha a lakás másik végén volt a szagok akkor is szétterjedtek az egész lakásban…

  Bukóra kinyitom az ablakokat, kereszthuzattal hamar elvész a szag. A háló ajtaját becsukom, ha nagyon erősek a szagok (de én pl. bő olajban sosem sütök, a hagyma meg kiszellőzik).

  De persze manapság vannak remek szagelszívók. Egyszer eljutsz hozzánk és akkor jól megnézed (kiszagolod), hogy miként is sikerült ezt megoldani. Amúgy túl sok bútor nincs a nappaliban: kanapé, könyvespolc-íróasztallal, étkező meg egy komód + a konyha és a hűtő.

  De láttam olyan megoldást szélső lakásnál, hogy a wc maradt a kamra a hűtővel, a konyhából lett gyerekszoba, a fürdő elég nagy a wc-nek is, a nagyobbik szobába tették a konyhát és a háló falát betolták egy ágynyira.

  Én eleve ilyen egybe konyhát szerettem volna részben mert így lett egy plusz szoba, de különösen azért, mert ha jönnek vendégek, akkor is együtt vagyunk. Még mosogatás közben is lehet dumálni, nem maradok (szorulok) ki semmiből illetve mindenki kényelmesen van, nem a konyhában nyomorgunk, ha együtt akarunk lenni.

  #6260
  Heltai Zsuzsa
  Felhasználó

  Sziasztok!
  Mi egy 8 lakásos ház emeleti 3 szobását alakítottuk át igényeink szerint. Az eredeti helyzet szerint a középső szoba szinte csak átjáróként funkcionált, hiszen minden oldalára jutott egy-egy ablak, vagy ajtó. Mi hárman költöztünk, rajtam kívül az édesanyám és a huszonéves fiam, így fontos volt, hogy viszonylagosan szeparálhassuk a szobáját. A középső szobából nyíló mindkét ajtót befalaztuk, a jobb oldali szobába nyíló ajtót kihoztuk az ablakkal szemközti oldalra, így lett egy jól berendezhető kis és középső szoba, ezek lettek édesanyám és az én szobáim, illetve a középső egyben nappaliként is használatos. A bal oldali kisszobának a konyhából nyitottunk egy 60 cm-es ajtót ( a bútorok szállításánál szidtuk is magunkat, de megoldottuk…:o), így teljesen külön bejáratú. A kamrába tettük a hűtőt és az OBI-ban vásárolt falécekkel a plafonig beépítettük a kamrát, rengeteg holmi elfér, illetve az előszobába csináltunk a bejárati és a nagyszoba ajtajához egy-egy pakolórészt a plafonnál. A konyha és az előtér, valamint a középső és a jobb oldali szoba közötti ajtókat kivettük. A konyhában kényelmesen elfér egy sorban a négylapos gáztűzhely, alsó konyhaszekrény szimpla mosogatóval, felette a dupla felső konyhaszekrény, és mellette a mosogatógép. Az ablak alá elfért egy 4, elhúzva a faltól 6 személyre bővíthető asztal székekkel, illetve egy tálalószekrény, valamint a falon a kombicirkó.
  A fürdőszobán sajnos nincs ablak, a tetőtér felé nyitottunk egy szellőzőt, elfér egy kád, a mosógép, szennyestartó, mosdó alsószekrénnyel és a WC.
  Így néz most ki:
  http://picasaweb.google.hu/rebeka527/LegutobbFrissitve03#5439128271956580338

  #6261
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  A kamrát én is hiányolom, de így egybenyitva van egy nagyobb fürdőnk, és megmaradt az ablak. Meg le lehet tenni a kabátokat, cipőket az előszobában, mert csak egy ajtó van a falon. Valamit valamiért. 🙂

  Amikor megvettük a lakásunkat (az csak a másfél szobás verzió) akkor ott is a konyhából volt bejárat a kisszobába. Ahogy a konyhából gyerekszoba lett egy darabig megtartottuk ezt az ajtót is a háló és a gyerekszoba között, de a hálóból nyílik egy ajtó a nappali-konyhába is. Körbe lehetett rohangálni a lakást. Mióta azonban nagy ágya lett Dorkának muszály volt lezárni a háló és a gyerekszoba közötti ajtót. Oda került besüllyesztve a szekrény. Terveink (és anyagi lehetőségeink) szerint majd az egész ajtómélyedést \”beszekrényezzük.\” Azért a nagy kergetőzések hiányoznak… 😀

  #6262
  anitak
  Felhasználó

  Zsuzsa, köszönöm neked is az ötleteket, így már egyre lelkesebb leszek a 3 szobás iránt, és ez sokkal elérhetőbb számunkra anyagilag. Csak sajnos keveset hirdetnek, és még annyi szempont van aminek muszáj megfelelni: ne legyen sötét, a penészről hallani sem akarok többé, a társasház állapota is fontos itt wekerlén.
  De azért még mindig várok jelentkezőket, akik tetőteret építettek be, és megmondanák mennyibe került! 🙂

  #6263
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Szia Zozo!

  Még az Építész Klub tagjait tudnád megkérdezni. A penészedés topikban az egyik tag megadta az elérhetőségeit, esetleg nála érdeklődj.

  Üdv,
  Zenina

  #6264
  anitak
  Felhasználó

  Most hirdetnek egy olcsó 3 szobást, amiről fentebb szó volt:

  http://ingatlan.com/elado/tegla_epitesu_lakas/Budapest/XIX._kerulet/Hungaria_ut/4568174

  És még mindig kiváncsi vagyok a tetőtérbeépítés költségeire 🙂

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 27
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.