Szemtanút keresünk – autótörés a Kós Károly téren

Kezdőlap Fórumok Fórum Biztonságunk érdekében Szemtanút keresünk – autótörés a Kós Károly téren

 • This topic is empty.
5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Üzenetek
 • #8733
  pelikan.zsuzsa
  Felhasználó

  Szemtanút keresünk – autótörés a Kós Károly téren

  #8734
  pelikan.zsuzsa
  Felhasználó

  Kedves Wekerleiek !
   
  A segítségeteket kérném.Szemtanút keresünk. A lányom szabályosan parkoló kocsiját aug.23.-án a Kós K.tér 7.előtti buszmegállóval szemben rommá törte egy ámokfutó. Egy szemtanú szerint egy kis fehér két üléses dobozos furgon (VW vagy Citroen) csapódott bele- nyilván túl gyorsan kanyarodott – a 25 év körüli fiatal sofőr megállt,kiszállt,pakolt,úgy tűnt,intézkedik,betétlapot hagy, ezért a szemtanú nem figyelte tovább. Sajnos a rendszámot nem jegyezte meg. A sofőr nem hagyott sem betétlapot,sem üzenetet, elhajtott. A rendőrség szerint a lomb takarása miatt nem látott rá a térfigyelő kamera a baleset helyszínére.
   
  Kérem,ha valaki látott,hallott valamit az esetről, illetve egy megsérült kis furgonról,jelentkezzen a 280-1479 vagy a 20-326-7127 számon,visszahívom. Köszönöm előre is.

  #8735
  Boros János
  Felhasználó

  Ennyit ér a térfigyelő rendszer.

  #8736
  pelikan.zsuzsa
  Felhasználó

  A térfigyelő is lehetne jobb (már bejelentettem az önkormányzatnál,hogy vágják le a belógó lombot), de a legborzasztóbb a rendőrség hozzáállása. Nem kell Sherlock Holmes-nak lenni ahhoz, hogy ha a baleset helyszíne épp nem is látszik a lombtól, de megvan az időpont és a gyanúsított fehér furgon, akkor ha látszik egy a kanyarba nagy sebességgel bejövő sértetlen autó, majd ugyanez a másik kameránál néhány perc múlva törötten távozik, esetleg meg lehetne kérdezni,hogy hol törte össze. Csak akkor dolgozniuk kellene. Felháborító a hanyagságuk.
   

  #8737
  Horvath Judit
  Felhasználó

  Sajnos a térfigyelő rendszert jelenleg a rendőrség működteti. Fáradt, túlhajtott és sajnos érdektelen emberek. Szerintem a polgármesteri fennhatóság alá tartozó közterület-felügyelet sokkal jobban működtetné. Persze kérdés, kinek mi az érdeke ebben a játszmában. A jegyző biztos jobban képviselné az érdekeinket és ő a garancia, hogy a közteres fiúk is csipkednék magukat egy ilyen esetben. Tudtommal a polgármesteri hivatal súlyos milliókkal támogatja a rendszer működését. Az elhelyezésre vonatkozóan is a lakosság bejelentéseit kellene alapul venni.
  Sajnos vannak olyan esetek, amikor a rendszám nem látható túl jól (pl. az esti időpont sem segít, rossz fényviszonyok). A rendszer általában ún. járőr programban üzemel, ami azt jelenti, hogy időszakosan ugrál a különböző előre beállított helyszínek között, ilyenkor egy kör során akár 1,5 perc is eltelhet, mire ugyanarról a pontról veszi az adást. Sajnos ezért lehet, hogy ténylegesen érdemi információt nem ad a rendszer.
  Információimat egyébként a férjemtől tudom aki 15 évig a rendszer működtetője és fejlesztője volt a XVIII. kerületben. Ha kérdés lenne, privátban is szívesen segítek. Egyébként mélységesen sajnálom, hogy ilyen a mai morál, hogy az elkövető átgondolva a helyzetet, még ha meg is áll, de úgy gondolja (és sajnos joggal), hogy reális esélye van megúszni a károkozást és ennek teljes tudatában eltávozik a helyszínről, maga mögött hagyva a vétlen autót… még jó, hogy személyi sérülés nem volt…

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.