Szelektív gyűjtősziget

Kezdőlap Fórumok Fórum Általános kérdések Szelektív gyűjtősziget

 • This topic is empty.
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 21
 • Szerző
  Üzenetek
 • #6487
  szrituka
  Felhasználó

  Szelektív gyűjtősziget

  #6489
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  na akkó\’ indítottam a nevedben egy ilyen topikot. 🙂

  #6490
  szrituka
  Felhasználó

  Köszi, Zenina, meg tudtam volna tenni, csak úgy éreztem, belefér a másikba…

  #6491
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  csak mégis más a kettő. Azt a cikket pont kiszedtem a menüből, mert lejárt a jelentkezési határideje, ez a téma meg pont most aktuális. Csak ezért szedtem külön. 🙂

  #6492
  anitak
  Felhasználó

  szia Rita, lemaradtam, hol van ez az új hely? én egyébként reménykedem, hogy lesz vmi a házhozmenősből..

  #6493
  sziporka1974
  Felhasználó

  Szerintem ez a \”sziget\” a játszótér mellett is ugyanúgy fog egy idő után kinézni, mint az előző helye. Itt is és ott is sajnáltam az ott lakókat…

  #6494
  szrituka
  Felhasználó

  Szia Anita, az Erkel iskolával szemben levő játszótér mellett, a Deák gimivel majdnem szemben. Nektek is közelebb van, mint a régi…

  #6495
  MolnarMoni
  Felhasználó

  Talán az volt a megfontolás az elhelyezésnél, hogy egyik oldalon az iskola van, a másikon meg a tér miatt elég messze vannak a házak, így esetleg nem annyira zavaró a lakóknak. Egyébként ma én is láttam, tényleg az életével játszik az út szélén, aki oda dobál be

  #6496
  Grg
  Felhasználó

  Egyetértek az elöttem szólókkal, eddig mindig elköltöztek ezek a szigetek egy idő után. Mi már lassan inkább az Ady Endre úti panel-garázs sor elöttiekhez megyünk azok legalább a kezdetektől ott vannak.
  Egyébként pedig sajnálatos módon mi magyarok még nem nőttünk fel ehhez (tisztelet a kivételnek). Régebben elötünk is volt ilyen sziget, az Esze Tamás úton, de nagyeszű honpolgáraink képesek voltak akár este 10-kor üvegeket beledobálni. Másfelől a szintén nagyeszű FKF 6 és fél7 között üritette ezeket, akár hétvégén is.
  Nem is csoda, hogy vagy 3szor felgyújtották. El is került onnan.

  Arról inkább nem is mondok semmit, hogy egyesek lusták bedobálni a dolgokat. Pedig csak ossze kéne hajtogatni a papirdobozokat pl.

  #6488
  szrituka
  Felhasználó

  Nem a házhozmenő, hanem \”A\” wekerlei szelektív gyűjtőről írok, csak nem találtam ilyen topikot. Ma voltuk az új helyen, hát… dícséretes, hogy küzdöttünk érte és maradt egy gyűjtősziget, a hely se rossz (kellemest a hasznossal – játszóterezés közben szelektálunk), de azért elégedetlenkednék. Csak egy papírkonténer van, már mindkét oldalán dőlt ki a papír, annyira tele volt. A műanyagos félig volt, azt épp akkor ürítették, csak remélni tudom, hogy jöttek a papírért is. Nyáron gondolom a flakonosból is kevés lesz az egy. Sajnos láthatóan csak ekkora helyet készítettek elő a műanyaglapokkal.
  Babakocsival és egy tipegővel mentem, a zöld árok felől megközelíthetetlen a sziget, egy megoldás maradt, gyakorlatilag az úttesten álltam babakocsival, fél szemmel a másik gyereken, amíg bedobáltam az anyagot. Lehetne ezen még valamit javítani? Köszönöm, ha valaki segít.

  #6497
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Az a helyzet, hogy nagyon jó egy ilyen gyűjtősziget, egész addig, amíg nem az én házam előtt van…

  Tényleg kevés sziget van Wekerlén (kettő). Azonban úgy néz ki, hogy a Székelykapu Napokon a vasárnapi programokban lesz a szelektív gyűjtés is téma, sőt talán még azoknak a házaknak is lehet jelentkezni a \”házhoz menős\” gyűjtésre, akik eddig nem tették meg. Keressétek majd a sátrat!

  #6498
  Emese
  Felhasználó

  Amióta megszűnt \”A\” gyűjtősziget, mi a József Attila lakótelepre járunk át. A Mészáros Lőrinc u. folytatásában van a Távíró köz, annak a végén jobbra a gyűjtő. Nekünk talán még közelebb is van, mint a régi. Egy hátránya, hogy az úttestről kell bedobálni a szemetet, ahol járkálnak az autók. Viszont talán (?) kevésbé zavarja az ott élőket, mert nem annyira közvetlen az ablak alatt van.
  Nálunk sajna a házhoz menő nem játszik, 12 lakásosban lakunk, sok nyugdíjas van, akik már nem nagyon követik, miért kellene a szeméttel bajlódni, ha ott a kuka.

  #6499
  tracey
  Felhasználó

  Ahogy Zenina irt, kint lesz a hétvégen a \’Recycle Hungary\’, egy házhozmenős hulladék cég. Ök is fognak kontaktokat gyüjteni ennek a rendszer bevezetése érdekében, de nem biztos hogy az önkormányzathoz kerül a neveket, mivel az önkormányzat (még nem) bizta meg öket a munkával. Ha tudok, hozom a zöld irodátöl a korábbi jelentkezési lapot, és lehet a Zöld Hajtás standnál kitölteni, vagy odaadom és lehet postán feladni.
  Ha ilyen rendszer lesz, pillanatyilag csak papir, muanyag, és fém szállitanak el. Az üvegeket nem.
  Erre a kérdésre, ha a magyarok felnöttek már erre a feladottra (idézem): Szerintem nem olyan rossz a helyzetet.
  – igazan tul kevés sziget van. EU szerint, minden 1000 lakós számára kell biztositani egy szigetet, par száz méteren belül.. Nem emlékszem pontosan, de lényeg az, hogy nagyon kevés van ennyi lakó számára….azert elkerulhetetlen, hogy tulterheltek, és igy, jógosan, a lakók egy idő utan nem tolerálnak a látványt.
  – tul sok szemetet termelnek, termelünk.. egyre több van, és egyre kevesebb visszaváltható, cserélhető, többször használatú csomogalás. Kezelhetetlen ez a mennyiség. Mindenki kiborul, hogy a palackos gyütő tele van. De azert gondolj bele – palackos víz igazán kéne? Wekerlében pi vizet lehet kapni, és szódát, ujratölthető üvegekben.. bocs – kioktatom, de azert szerintem ez a kis videó szébben meséli, mi is ezzel a baj..
  http://lmv.hu/node/5196
  – Utolso gondolat: máshol azt láttam, hogy a szelektiv sziget oda (is) tesznek, ahonnan a szemét nagy része szarmozik – a bevásárló központnál. Azert nem egy lakóház elött, hanem egy parkolóban a szupermarket elött. Miert nincsen egy (igazi) szelektiv gyüjtő pont az Europarknál? Pennynél? Megkérdeztunk tölük: nem éltek a lehetőséggel.

  #6500
  szrituka
  Felhasználó

  Direkt megnéztem az Europarkban, fönt az Interspar előtt csak e-szemetet, elemet, fénycsövet… gyűjtenek, lent az üvegvisszaváltó mellett műanyagot és kétféle üveget. Papírgyűjtő nincs, a bevásárlóközpont a saját üzleteiben keletkező papírszemetet helyi darálóba teszi (a papírbolt melletti szolgálati folyosón gyűjtik, mi is innen szereztük költözéshez a dobozokat :-))))

  #6501
  szrituka
  Felhasználó

  Ma jártam a gyűjtőszigetnél, dícséretes módon bővítik, ásták az alapot, úgy néztem, kb 2 új konténernek! Hip-hip hurrá!!

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 21
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.