Sütőtöktorta dióval

Kezdőlap Fórumok Fórum Receptek egymás között Sütőtöktorta dióval

  • This topic is empty.
2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
  • Szerző
    Üzenetek
  • #8245
    Debreceni Zsuzsa
    Felhasználó

    Sütőtöktorta dióval

    #8246
    Debreceni Zsuzsa
    Felhasználó

    Előkészítési idő: 15 perc ,elkészítési idő: 45 perc
    Hozzávalók 12 szelethez: 30–40 deka sütőtök • 25 deka liszt • másfél kávéskanál sütőpor • 15 deka dió • 2 kávéskanál őrölt fahéj • 1 kávéskanál reszelt gyömbér • 2 kávéskanál szódabikarbóna • 2 és fél deci rizsolaj • 3 tojás • 25–30 deka lágy barna cukor • 25 deka natúr krémsajt • 5-6 deka vaj • 25 deka porcukor • 2 kávéskanál narancsvíz (vagy 1 kávéskanál narancsaroma, vagy 2 kávéskanál frissen reszelt narancshéj)
     
    1. Melegítsd fel a sütőt 160 fokra, kenj ki és bélelj ki sütőpapírral egy négyszögletes sütőformát. 
    2. A lereszelt tököt, az átszitált lisztet, a durvára vágott diót (az összes kétharmadát, a többit hagyd egészben), a fahéjat, a gyömbért és a szódabikarbónát keverd össze egy nagy tálban.
    3. Egy másik tálban a villával enyhén felvert tojásokat alaposan dolgozd össze a barna cukorral és az olajjal. Öntsd rá a tökös keverékre, keverd össze jó alaposan, aztán kanalazd bele az előkészített tepsibe.
    4. Süsd 45 percig, végezz tűpróbát, ha a közepe is megsült, vedd ki a sütőből, de hagyd a tepsiben még 15 percig. Ekkor borítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
    5. Közben készítsd el a mázat a tetejére: a szobahőmérsékletű krémsajtot és vajat keverd habosra az átszitált porcukorral, ízesítsd narancsaromával, aztán spatulával kend szét a torta tetején és ültesd bele az egészben hagyott diókat.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.