Rozika óvónéni-féle szotyis sósrúd – recept a Zöld szombatról

Kezdőlap Fórumok Fórum Receptek egymás között Rozika óvónéni-féle szotyis sósrúd – recept a Zöld szombatról

  • This topic is empty.
3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
  • Szerző
    Üzenetek
  • #8214
    Debreceni Zsuzsa
    Felhasználó

    Rozika óvónéni-féle szotyis sósrúd – recept a Zöld szombatról

    #8215
    Debreceni Zsuzsa
    Felhasználó

    Hozzávalók:

    ½ kg liszt (én teljes kiőrlésű tönkölybúzát használtam)
    2 mokkáskanál só
    késhegynyi szódabikarbóna
    1 csom. Margarin

    1 pohár tejföl
    2 tojás sárgája a tésztába, tetejét kenni a fehérjével
    20 dkg sajt (én pizza mozzarella sajtot használtam a candida diéta alatt)

    tetejére hántolt szotyi
    mehet bele medvehagyma

    A lisztet, szódabikarbónát, sót összekeverem, és elmorzsolom a Rámával. Utána beleteszem a többi hozzávalót. (Nekem most volt itthon friss medvehagymám, azt is apróra vágva belegyúrtam mielőtt kinyújtottam.)
    Egy éjszakára, de minimum 2 órára hűtőbe teszem, majd kinyújtom kb. 0,5 cm-es vastagságúra, és derelyevágóval felvágom kis rudacskákra. Előmelegítem a sütőt 175 fokra, és közben bekenem a szeleteket a tojásfehérjével, és belenyomom a szotyiba a rudacskákat. A papírral bélelt tepsikbe rakosgatom a rudakat, lehet szorosan, mert oldalra nem nő. Az én sütőmben 15-20 perc alatt sültek meg.
    Még a fiam is eszi, pedig teljes kiőrlésű lisztből van!

    #8216
    szrituka
    Felhasználó

    Az oviban sajna lemaradtunk róla, de kipróbálom!

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.