Rejtélyes répatorta – szintén a ruhacsereberéről

Kezdőlap Fórumok Fórum Receptek egymás között Rejtélyes répatorta – szintén a ruhacsereberéről

  • This topic is empty.
2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
  • Szerző
    Üzenetek
  • #8251
    Debreceni Zsuzsa
    Felhasználó

    Rejtélyes répatorta – szintén a ruhacsereberéről

    #8252
    Debreceni Zsuzsa
    Felhasználó

    Debizs (Hannah) rejtélyes répatortája – Néhány barátommal már megosztottam ezt a receptet, és náluk akkora sikere van, hogy az alapreceptet felszorozták. Tehát ez itt most ez a másfélszeresre vett adag, amiből kb egy gáztepsi méretű mennyiség lesz. Aki az eredeti mennyiséget szeretné sütni elsőre, ami egy hagyományos régi tepsi méretű, az ossza vissza a mennyiségeket 2/3-ra..
     
    Hozzávalók
    A tésztához
    30 dkg kristálycukor
    3 tojás
    1,5 dl olaj
    2 teáskanál vaníliaaroma
    1,5 kis pohár tejföl vagy joghurt
    2,5 teáskanál szódabikarbóna
    2,5 teáskanál fahéj
    ľ teáskanál kardamom
    1,5 teáskanál só
    1,5 doboz ananászkonzerv a levével együtt
    30 dkg aprított dió
    30 dkg liszt
    30 dkg reszelt sárgarépa
    A mázhoz
    15 dkg vaj megolvasztva
    50 dkg mascarpone (vagy valamilyen natúr vagy tejszínes sajtkrém)
    30 dkg cukor
    2,5 teáskanál vaníliaaroma
    A tojásokat felverjük majd elkeverjük a cukorral, olajjal, vaníliaaromával. Add hozzá a tejfölt vagy joghurtot, majd add hozzá a fahéjat, szódabikarbónát, sót, kardamomot és jól dolgozd össze.
    Innen mindenképp fakanállal és ne robotgéppel dolgozz.
    A masszához add az ananászkonzervet a levével együtt. Érdemes a darabokat is kisebbre vágni. Dolgozd bele az aprított diót, majd két-három részletben add hozzá a lisztet, úgy hogy minden liszt hozzáadás után alaposan dolgozd el. Add hozzá a reszelt sárgarépát és keverd össze.
    Egy nagy gáztepsit vagy olajozz ki vagy teríts bele sütőpapírt. Egyenletesen kend szét a masszát benne. 170 fokra előmelegített sütőbe told és kb. 50 percig süsd. Tűpróbával ellenőrizd.
    Hagyd kihűlni.
    Máz
    A vajat olvaszd föl és hagyd teljesen kihűlni. Tedd hozzá a cukrot, vaníliaaromát és jól keverd el, majd a mascarponét. Majd egyenletesen vastagon kend a kihűlt süti tetejére. (Ha meg tudjátok állni, akkor jót tesz neki, ha egy éjszakát áll. Még egy hét után sem szárad ki.)
     

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.