Permetezés 2011-08-10-én éjjel.

Kezdőlap Fórumok Fórum Általános kérdések Permetezés 2011-08-10-én éjjel.

 • This topic is empty.
8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Üzenetek
 • #7033
  Boros János
  Felhasználó

  Permetezés 2011-08-10-én éjjel.

  #7034
  Boros János
  Felhasználó

  Permetezés 2011-08-10-én éjjel.

  Vajon hol hirdették meg, hogy 2011-08-10-én éjjel permetezni fogják a platánokat wekerlén?

  1. miután viszonylag meleg volt sok helyen az ablakok nyitva voltak.
  2. szél volt, talán nem volt szerencsés ekkor permetezni.
  3. nagyon szeretném tudni, hogy milyen permetező szert használtak.

  Ezt a levelet elküldtem Lipcsei Szabolcs irodavezető Úr részére, illetve Lazányi Ferenc képviselő Úr részére.

  Várom válaszukat.

  #7035
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Szia János!

  Kaptál valami választ? Én egyébként örülök, hogy végre történt valami szerencsétlen platánok érdekében, mert egyre csúnyábbak. Azt azonban nem értem, hogy miért nem korábban. Úgy tudom, hogy bizony nem elég egyszer, hanem többször kell, és minél hamarabb. 🙁

  Arról azonban valóban nagyon jó lenne tudni, hogy milyen anyaggal.

  Üdv,
  Zenina

  #7036
  Hajnalka
  Felhasználó

  A házunk előtt van egy óriási platánfa. Amikor hirtelen jött a kánikula még nyár elején, alig bírtuk összeszedni, annyi levél lehullott. Szomszéd néni szerint évek óta beteg, azért. De ahogy enyhült az idő, javult a helyzet. Nem tudtam eldönteni, a néninek van igaza, vagy csak fajtaspecifikusan nem bírják a rekkenő hőséget…

  #7037
  Boros János
  Felhasználó

  Eddig ezt kaptam:

  Tisztelt Boros János !

  Továbbítom a levelét, az illetéseseknek.
  A válaszukat továbbítani fogom.

  Minden jót !
  Tisztelettel
  Lazányi Ferenc

  #7038
  Boros János
  Felhasználó

  Zöldprogram Iroda
  Szám: XXVI/3620 – 43/2011 Tárgy: fa-, és parkápolással (permetezés)
  Előadó: Salyámosy György kapcsolatos tájékoztatás

  Boros János
  borosjanos51@gmail.com

  Tisztelt Uram!

  A 2011. augusztus 11 – én kelt-, a Nagy Lajos-, és Gutenberg krt. platánfáinak permetezésével kapcsolatos e mail – jére, Irodánk az alábbi tájékoztatást adja.

  A platánfák permeteztetését lakossági jelzés (igény), majd helyszíni szemlét követően irodánk rendelte meg a munkákkal megbízott kertészeti cégtől, mégpedig sürgősséggel (indokolt permetezési munkák esetében, csak az un. sürgősségi megrendeléseknek van értelműk, ha már a kártevők elszaporodtak).

  Az érintett lakosság tájékoztatása, ilyen sürgősségi esetekben is a kertészeti cég feladata. Számon kérésünkre a cég arról tájékoztatta irodánkat, hogy augusztus eleji időponttal fákra kihelyezett (minden 2. – 3. fára) szóró lapokon igyekezett a lakókat tájékoztatni a munkákról. Az augusztusi szeles, és esős időjárás miatt a munkálatok sajnálatosan kb. egy hetet késtek. A cég arról is tájékoztatott bennünket, hogy a wekerlei környezetben is a munkát végző alkalmazottak törekednek a fákat oldalirányból permetezni, ezzel is csökkentve az alkalmazott vegyszerek lakásokba való bejutásának mértékét.

  Az alkalmazott vegyszerek a következők voltak: Decis Mega (0,25 l/ha), Mirage 45 EC (0,3 l/ha), és Rimon 10 EC (0,75 l/ha). A szerek mindegyikének 0 napos az un. munkaegészségügyi várakozási ideje, közterületre engedélyezett, emberre – meleg vérű álatokra (és: méhekre) veszélytelen szerek. A 0 napos várakozási határidő azt is jelenti, hogy a szerek érintése sem okozhat egészségügyi problémákat sem az azzal dolgozók, sem a más módon érintkezésbe kerülök számára.

  A munkákkal kapcsolatos nem kielégítő tájékoztatás miatt szíves elnézését kérjük. Irodánk mindenképpen megfontolja ezen munkák esetében a hatékonyabb tájékoztatás mikéntjét.

  Kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását.

  Budapest, 2011. augusztus 15.

  Tisztelettel:

  Lipcsei Szabolcs
  irodavezető

  #7039
  Boros János
  Felhasználó

  Nem láttam egy szóró lapot sem.
  A válasz viszont korrekt.

  #7040
  Boros János
  Felhasználó

  Decis Mega

  Rovarölő permetezőszer kalászosok, kukorica, napraforgó, repce, alma, körte, szilva, őszi- és kajszibarack, cseresznye, szőlő, zöldségfélék és dísznövények védelmére

  Felhasználható:

  Kalászos gabonában vetésfehérítő, levéltetvek és gabonapoloskák ellen 0,15 l/ha, kukoricában kukoricamoly ellen 0,2 l/ha, napraforgóban mezei poloskák, levéltetvek ellen 0,15 l/ha, repcében szárormányos, becőormányos és repcefénybogár ellen 0,15 l/ha, almában, körtében molykártevők ellen 0,15 l/ha, szilvában, őszibarackban, kajsziban molykártevők, levéltetvek ellen 0,15 l/ha, cseresznyében cseresznyelégy ellen 0,2-0,25 l/ha, szőlőben szőlőmolyok ellen 0,15 l/ha, zöldségfélékben hernyókártevők, levéltetvek, tripszek, káposztalégy ellen 0,2-0,25 l/ha, molytetű ellen 0,35 l/ha, káposztafélékben lombrágó hernyók ellen 0,15 l/ha, dísznövényekben hernyók, levéltetvek csipkéspoloska, és lombrágó hernyók ellen 0,2-0,25 l/ha dózisban.

  Mirage 45 EC

  mvi: 0 nap;
  Búza (őszi), árpa (őszi) szártőbetegségek, gabona lisztharmat, helminthospóriumos betegségek, kalászfuzáriózis 1,0 l/ha, 28 nap; meggy, cseresznye moníliás hajtásszáradás, moníliás virágszáradás, blumeriellás levélfoltosság, levéllyukacsosodás 0,3-0,5 l/ha, 30 nap;
  Kajszibarack apiognomóniás levélfoltosság, levéllyukacsosodás, moníliás hajtásszáradás, moníliás virágszáradás 0,3-0,5 l/ha, 30 nap;
  Szilva levéllyukacsosodás, monília 0,3-0,5 l/ha, 30 nap; napraforgó gombás szár- és tányérbetegségek 0,6-1,0 l/ha, 28 nap.

  RIMON® 10 EC
  Hatóanyag: 100 g/l novaluron
  FELHASZNÁLÁSI TERÜLET:

  NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA:
  A készítmény hatóanyaga a rovarok növekedését szabályozó vegyület, ezért felhasználása a lárvák (hernyók) intenzív növekedési szakaszában a leghatékonyabb.
  Almában almamoly ellen az első védekezést a szexferomon-csapdás rajzásmegfigyelés alapján, a lárvakelés kezdetén célszerű elvégezni. A kezelés 14 naponkénti ismétléséről a rajzás intenzitása és időtartama alapján kell dönteni. A permetlé mennyiségét a lombfelület nagyságától, valamint az alkalmazott géptípustól függően kell megválasztani.
  Burgonyabogár ellen a lárvakelés kezdetén az L1 – L2 fokozatú lárvák tömeges jelenléte időszakában kell kijuttatni.
  Erdészeti kultúrákban lombrágó hernyók ellen (gyapjas lepke, amerikai fehér szövőlepke) a védekezést a szexferomon-csapdás megfigyelés alapján, a lárvakeléskor szükséges végrehajtani, 1000 l/ha lémennyiséggel. Elhúzódó rajzás esetén a kezelést 14 naponta célszerű ismételni.
  Vadgesztenyefákon a vadgesztenye aknázómoly ellen általában 15 -20 l/ha – tapadást fokozó szert is tartalmazó – permetlé felhasználása szükséges.
  A készítményt előrejelzésre alapozva, az imágók rajzáscsúcsát követően, a lárvakelés kezdetén kell kijuttatni. Nemzedékenként általában egy kezelés elegendő, de hosszan tartó rajzás esetén két védekezés javasolt.
  A készítmény közterületeken történő alkalmazásakor a közegészségügyi óvórendszabályok szigorú betartása kötelező.
  A szer kijuttatása – a technológiai előírások betartása mellett – kizárólag 22 és 03 óra között lehetséges, és nem használható játszóterek 10 méteres körzetében.
  HATÁS FELTÉTELE, HATÁSSPEKTRUM:
  Az eredményes védekezés feltétele a megfelelő időzítés, a kártétel kezdetén, illetve a fiatal fejlődési fokozatú kártevők ellen.

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.