Kezdőlap › Fórumok › Fórum › Wekerlei csevegő › Padlószőnyeg szagtalanítás???
- This topic is empty.
-
SzerzőÜzenetek
-
2010-07-20-09:49 #7629Sági ZeninaAdminisztrátor
Padlószőnyeg szagtalanítás???
2010-07-20-09:49 #7630Sági ZeninaAdminisztrátorSziasztok!
Az a problémám, hogy a gyerekszobában padlószőnyeg van, rajta minden bútor persze.
A kisebbik gyermekem próbálkozik megszabadulni a pelustól, több-kevesebb sikerrel. Ennek következménye lecsapódik (vagy inkább lecsurog) a padlószőnyegen. Próbáltam szőnyegtisztító folyadékkal és gyökérkefével kitisztítani, de sajnos a szag átható. Még két évig – a stabil szobatisztaságig szeretnénk megtartani a szőnyeget. Van valami hathatós módszer, szer a tisztításra? Esetleg gép? Tudtok kölcsönzőt a környéken?
Előre is köszi.
2010-07-20-10:47 #7631Debreceni ZsuzsaFelhasználónem azért, hogy reklámozzam, de sógoromnak van egy cége, aki vállal szőnyegtisztítást…
Igaz, ő Debrecenben van (hehe), de ha kellő számú érdeklődő összejön és össze tudja szervezni, szívesen feljön egyszer Pestre, és elvégzi. Barátnőm pl már egy jelentkező, ha netán téged is érdekelne, lehetnél a második, még pár ember, és akkor már megéri neki… (én is jól járok, mert nekem is van egy-két tisztítandó kanapém-fotelem :-))
Itt utána nézhetsz, meg elérhetőségek is vannak hozzá. Hivatkozz rám.
http://www.porcicatisztitas.hu/
debizs2010-07-20-11:03 #7632Sági ZeninaAdminisztrátorKöszi. Megnéztem. Nem tudom, hogy a szag ellen is hatásos-e. Volna még jelentkező?
2010-07-20-11:11 #7633Debreceni ZsuzsaFelhasználóde kérdezz rá Tibitől nyugodtan…
2010-07-20-12:52 #7634MolnarMoniFelhasználóSzia!
Mi hányás után kanapét szagtalanítottunk a dm-ben kapható spray-vel (nem emlékszem, mi a neve, majd megkeresem, de emlékeim szerint valami dm-márkás saját termék), és többszöri befújás után tényleg elment a szag. Tudom ajánlani, szerintem nem volt drága, 1000 Ft alatt. Kifejezetten szagtalanítónak árulják.
2010-07-20-13:43 #7635gborkaFelhasználóA szőnyegtisztító gépet vanish-el próbáltátok???????
A Móni-féle spray úgy tudom Johnson termék legalább is nekünk az volt, de az szalmiákszeszt is tartalmazott és tényleg jó!
Én pl.a nagyszobai szőnyeget minden nyáron kánikula idején felviszem a garázstetőre(az sík tiszta felület) és ott vanish szönyegtisztítóval jó tocsogósan átmosom, a szőnyegtisztító géppel aztán kiszívom belőle.
Azután jön a nagynyomású tiszta vizes mosás-öblítés, aztán azt is kiszívom a szőnyegtisztító géppel, másnapra már teljesen száraz a szőnyeg!
Azt mondanom sem kell hogy időnként milyen színű víz távozik a szőnyegből…2010-07-20-16:08 #7636MolnarMoniFelhasználóMegtaláltam: Denk mit textilfrissítő a becsületes neve.
2010-07-20-22:13 #7637Sági ZeninaAdminisztrátorNagyon köszönöm az ötleteket. A DM-es megoldást fogom először kipróbálni. Gborka javaslata szimpatikus lenne, ha nem szőnyegpadló lenne, azaz nem tudom kivinni.
2010-07-20-22:38 #7638gborkaFelhasználóTudom!!!! Ha nem megy a buli, jelezd mert akkor kölcsönadom a gépet!!
2010-07-21-00:13 #7639Sági ZeninaAdminisztrátorTe drága jó ember! 🙂
Majd beszámolok.2010-08-01-02:00 #7640gborkaFelhasználóSzia Zenina!
Hogy sikerült a művelet??
2010-08-01-16:08 #7641RekacsFelhasználóZenina!
Próbáld ki a teafaoljat. Vízzel hígitva spricnizve a foltra. Minden szagot kiírt és baktériumot is megöli.(moshatópelusos korunkból tudom,gatrantált a szagok ellen:))
Rékacs
2010-08-03-11:39 #7642Sági ZeninaAdminisztrátorKöszönöm a tippeket. Úgy tűnik a kombinált megoldás bevált.
A fórumot látva az egyik kedves ismerős felhívott, és bemutatott egy hiper-szuper porszívót és egy gőzölős tisztítószerkentyűt a szőnyegeimen (melegen ajánlom mindenkinek, mert elképesztő dolgok jöttek ki a szőnyegből és ami még durvább az ágymatracokból!!! Allergiásoknak, légúti problémásoknak pedig különösen hasznos.). Azután Móni által ajánlott dm-es szagtalanító spricnit is bevetettem. Most minden ok. De legközelebbre a teafaolajat is észbentartom. 🙂2010-08-04-02:51 #7643gborkaFelhasználóÖrülök hogy sikerült, az a gőzbigyó tényleg jó azon meg nem csodálkozom hogy néztél egy nagyot hogy milyen dolgok jöttek ki.
Amikor én először csináltam azt amit már korábban leírtam, csak néztem ki a fejemből mert szinte fekete víz távozott belőle.
Azt hozzáteszem hogy előtte még senki nem csinált ilyet a szőnyeggel holott tisztának, szépnek nézett ki és csak akkor jött a meglepetés mikor nekiestem ezekkel a gépekkel.
Egy biztos én tiszta szívből utálom a szőnyeget és a padlószőnyeget mert mágnesként vonzák magukhoz a port piszkot. -
SzerzőÜzenetek
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.