óvodaválasztás

Kezdőlap Fórumok Fórum Gyerekekről óvodaválasztás

Ennek a témakörnek tartalma 50 hozzászólás, 0 résztvevő. Utolsó frissítés:  anitak 7 év, 11 hónap telt el.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 51
 • Szerző
  Üzenetek
 • #8334

  szrituka
  Résztvevő

  óvodaválasztás

  #8335

  szrituka
  Résztvevő

  Sziasztok Anyukák/Apukák!
  Ha valaki ma el tud menni a Gyermekházban tartandó óvodai tanácsadó napra, megkérhetem, hogy egy pár szóban foglalja itt össze az elhangzottakat? Konkrét kérdésem nincs, csak kíváncsi lennék, miről volt szó. Köszönöm!

  #8336

  MolnarMoni
  Résztvevő

  Nagy vonalakban:
  – Részt vett egy illetékes az önkormányzattól és a 12 kispesti óvoda vezetője (vagyis 1 hiányzott)
  – Beiratkozás: mikor, mi kell hozzá, kit lehet ill. kell beiratni
  – Egyes óvodák specialitásai: nevelési programok (egészséges életmód, környezeti nevelés stb.), vegyes vagy homogén csoportok, milyen gyerekeket tudnak fogadni (autista, mozgássérült, ételallergiás stb.)
  – Felvétel szempontjai
  – Nyílt nap hol/mikor
  – Válaszok a szülők által feltett kérdésekre
  Kb. ennyi, úgy másfél órás volt a program.

  #8337

  szrituka
  Résztvevő

  Köszi Móni, biztos hasznos volt, remélem, nem maradtam le semmi fontosról…

  #8338

  sziporka1974
  Résztvevő

  a feltételek között szerepelt-e az, hogy a teljes napközbeni szobatisztaság feltétel-e?
  Köszi
  Andi

  #8339

  MolnarMoni
  Résztvevő

  Igen, mondták, hogy feltétel, a szokásos kísérettel: az óvodákban nincsenek meg a tárgyi és személyi feltételei a pelenkázásnak, stb.
  Valaki érdeklődött, hogy és mi van, ha lelki okokból a gyerek elkezd bepisilni, erre mondták, hogy ha egyébként szobatiszta, ez \”természetes\” és nem baj, vagyis hogy ezt a problémát kezelik.

  #8340

  MolnarMoni
  Résztvevő

  Ha tudod már, hova akarod vinni a lányt (jól emlékszem?) és a nyílt napról egyébként is értesültél vagy úgysem akarsz elmenni, akkor nem vesztettél semmit.

  MÁS:
  Ami érdekes lehet (és mondták, hogy nyugodtan terjesszük a hírét), hogy a köv. tanévtől (2010. szept.) jogszabályilag tiltva lesz a külső szolgáltatók által tartott szakkör, külön foglalkozás – úgy mint néptánc, zeneovi, sakk-szakkör és hasonlók.

  #8341

  szrituka
  Résztvevő

  Igen, már tudom és reménykedem, hogy be is jutunk…
  A szakkör meg ízlés dolga, én nem vagyok híve a folyamatos terhelésnek, a külön elfoglaltságot meg be lehet iktatni máshogy is, ha épp jólesik. Az mondjuk előny volt, hogy helyben tartották, de biztos megvan az oka a változtatásnak.

  #8342

  MolnarMoni
  Résztvevő

  A megszüntetés fő okaként az esélyegyenlőséget mondták, vagyis hogy ezek pénzes dolgok, és nem biztos, hogy mindenki megengedheti magának, lehet, hogy valaki erőn felül vállal azért, hogy a gyerek ne lógjon ki… Ezután ha valamelyik óvónőnek van képesítése valami hasonlóra, akkor az tarthat ilyen foglalkozást, de azt persze akkor ingyen az egész csoportnak.

  #8343

  szrituka
  Résztvevő

  Kicsit olyan a gondolat, mint a pozitív diszkrimináció, de tökéletesen érthető az indok.

  #8344

  Sági Zenina
  Kulcsmester

  nekem túlzásnak tűnik. Nálunk csak pár gyerek jár külön foglalkozásra, és senkit nem érdekel, hogy jár-e valaki. Azaz nincs kilógás. Ellenben azzal lesz leterhelve a gyerek, ha még ovi után viszik valami foglalkozásra, ahelyett, hogy ovi időben járna.

  Nekünk valami tánc bejött volna, de pont az ő ovijában nincs, csak RSG. Ellenben az egész csoport jár úszni. Na remélem az nem szűnik meg, mert annak különösen örültem, hogy van…

  #8345

  Debreceni Zsuzsa
  Résztvevő

  nekem is túlzásnak tűnik… Az iskolában már úgyis előjönnek majd ezek a különbségek, és ott már inkább fel is tűnnek ezek a gyerekeknek. Ovis korban természetesnek veszik, hogy ki így, ki úgy… Mitől is akarunk megóvni és kiket akkor?

  #8346

  MolnarMoni
  Résztvevő

  Attól tartok, az uszi is külső szolgáltató által tartott foglalkozásnak minősül. Kérdezd meg az oviban, a ti óvodavezetőtök is ott volt az előadáson.
  Én egyébként ahhoz az elmélethez húzok, hogy az oviban játsszon a gyerek, azzal-aközben tanul, az óvónőknek arról szól a képesítésük, hogy játék közben észrevétlenül \”tanítsák\” a gyerekeket. És hogy hagyjuk békében őket legalább az oviban. De hát mindenki kiválaszthatja a neki megfelelő pszichológiai irányzatot 😉

  #8347

  MolnarMoni
  Résztvevő

  \”Ovis korban természetesnek veszik, hogy ki így, ki úgy…\”
  Ez biztos? Nincs még akkora tapasztalatom, lévén még csak egy ovisunk van, de nincs olyan, hogy anyu én miért nem mehetek néptáncra, amikor majdnem az összes lány jár, én meg maradok olyankor a csoportban?

  #8348

  Debreceni Zsuzsa
  Résztvevő

  jogos, kérdezni valóban kérdezik…
  De még talán könnyebben elfogadják a válaszokat rá. De persze, gyereke válogatja.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 51

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.