Ölyv Wekerlén???

Kezdőlap Fórumok Fórum Wekerlei csevegő Ölyv Wekerlén???

 • This topic is empty.
7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Üzenetek
 • #7436
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Ölyv Wekerlén???

  #7437
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Pár napja láttam egy ragadozót nem túl magasan repülni a kertünk felett. Olyan másfél varjúnyi lehetett. Széles legyező alakú farka, széles kerekedő szárnnyal (a röpkép alapján valami ölyv félének tűnt) és ami látszott még, hogy a szárnytollainak a legvége mintha kissé felfelé hajlana. Lassan repült, pásztázott. Látta még valaki? Mi lehetett???

  #7438
  Takáts Szabolcs
  Felhasználó

  Igen, én is láttam tegnap kettőt, röpködni a Kiserdő fölött. Egerészölyvnek (Buteo buteo) tűntek, de sajnos távcső nem volt nálam. De a méretük, alakjuk és a színezetük (sötétbarna hát, világosabb mell) is erre utalt. Az egerészölyv a leggyakoribb hazai ragadozó madár, és viszonylag jól bírja az ember közelségét, de alapvetően a nyíltabb területeket kedveli (gyakran lehet látni őket pölö az autópályák melletti kerítéseken). Így valószínűleg nem állandó madarak Wekerlén, csak a hideg tél elől behúzódtak a városba.

  #7439
  szrituka
  Felhasználó

  Én ugyan itt látni nem láttam, de teljesen hihető. Néhány éve a pestlőrinci lakótelep közepén (!) saját szememmel láttam, amint egy ölyv elragadott egy feketerigót, kb 2-3 méterrel tőlünk. Ott is van a közelben kiserdő, ott fészkelhettek valahol, kutyasétáltatás közben mindig hallottam őket.

  #7440
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  két varjú hajtott egyet a levegőben. Bátrak a varjak. Vajon miért nem támadja meg őket egy akkora ragadozó madár?

  #7441
  gborka
  Felhasználó

  A minap szegénykém a házam előtti villanyoszlopot kopogtatta, de az sajnos nem járt sikerrel…
  Viszont talált magának megfelelő helyet mert az egyik fa magasan de jól látható részén egy jó nagy lyuk tátong.
  Szerintem menyétet láttam pár hete amikor éjszaka jöttem haza, vékony kecses hosszú testét nehezen lehet összetéveszteni egy macskáéval.

  #7442
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Harkály és harkály féle sok van Wekerle szerte.
  A \”menyét\” valószínűbb, hogy nyest volt, azok gyakoribbak a városban, de sajnos, akár elszabadult vadászgörénnyel is találkozhattál. Bővebben olvashatsz az általunk eddig felderített élővilágról itt: http://wekerletelep.eu/elovilag

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.