Nyílászárók felújításának/cseréjének támogatása 2014-ben

Kezdőlap Fórumok Apróhirdetés Szolgáltatás Nyílászárók felújításának/cseréjének támogatása 2014-ben

 • This topic is empty.
2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Üzenetek
 • #10447
  Boros János
  Felhasználó

  Nyílászárók felújításának/cseréjének támogatása 2014-ben

  #10448
  Boros János
  Felhasználó

  Kispest Önkormányzata pályázatot hirdet nyílászárók felújításának/cseréjének támogatására Wekerletelepen, a Kertvárosban és Hagyományos Kispesten.

   

   

  Tisztelt Kispestiek!

   

  Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Kispest Önkormányzat Képviselő-testülete a 2014. február 10-én tartott rendkívüli testületi ülésén a Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014 (II.10) önkormányzati rendelet elfogadásával döntött a nyílászáró programra biztosított keretösszegről. A Fejlesztési Munkacsoport a 2014. június 17-én tartott ülésén a keretösszeg felhasználhatóságát biztosította. A nyílászáró program pályázati rendszerének megindítását Kispest Önkormányzat Képviselő-testülete a 2014. június 19-én tartott testületi ülésén az 560/2014. (VI.19.) számú határozattal jóváhagyta.

   

  A pályázati rendszer Kispest területén belül a Wekerletelepre, a Kertvárosra, valamint a Hagyományos Kispestre vonatkozik, területenként 5-5 millió forint támogatási mérték meghatározásával. A pályázaton a fenti területi lehatárolás alá eső lakások tulajdonosai, haszonélvezői, valamint az önkormányzati tulajdonban álló szociális bérlakások bérlői, mint építtetők vehetnek részt.

   

  Fentiek alapján a pályázati felhívás a három területre vonatkozóan „A”, „B” és „C” komponensként került megfogalmazásra. A pályázati felhívásban tájékoztatjuk a pályázókat a maximálisan igényelhető vissza nem térítendő támogatás összegéről, mely összeg mind három területre nézve legfeljebb 320.000 ezer forint lakásonként, valamint a pályázat benyújtásának lehetőségéről, formai és tartalmi követelményeiről.

   

  A felhívás mellékleteként összeállított, a területi sajátosságokat is tartalmazó pályázati adatlapokat a csatolt útmutatóknak megfelelően szükséges kitöltenie a pályázónak. Ezek tartalmazzák az adott területre vonatkozó információkat: a nyílászáró típusok részleges, illetve teljes felújításának, valamint cseréjének meghatározását, valamint a különböző egyéb munkálatok támogatási mértékét

   

  A támogatásra a fent leírt formanyomtatványok kitöltésével ezen felhívás megjelenését követően két ütemben, 2014. szeptember 15-ig, majd november 15-ig folyamatosan lehet pályázni. A pályázatokat az önkormányzat 2014-ben két alkalommal, először legkésőbb október 20-ig, majd december 20-ig bírálja el oly módon, hogy a pályázatokat a támogatási keret erejéig azok beérkezésének sorrendjében részesíti támogatásban.

   

  A nyertes pályázókkal az önkormányzat támogatási szerződést köt az Önkormányzat által

  nyújtott támogatásokról szóló II-7972-8/2014. sz. Polgármesteri-jegyzői együttes intézkedés

  alapján.

   

  A pályázaton való részvételhez szükséges formanyomtatványokat a Kispesti Polgármesteri Hivatal 1195 Bp. Városház tér 18-20. Főépítész Irodáján (III/95. sz.) van lehetőség benyújtani.

   

  Berencz Ibolya, Kispest főépítésze

   

  Letölthető formanyomtatványok: a KISPEST.hu oldalon

  – pályázati felhívás

  – pályázati adatlap (Wekerletelep) + útmutató

  – pályázati adatlap (Kertváros) + útmutató

  – pályázati adatlap (Hagyományos Kispest) + útmutató

  – támogatási szerződés minta   

   

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.