Nagykőrösi úti zajvédő fal

Kezdőlap Fórumok Fórum Általános kérdések Nagykőrösi úti zajvédő fal

 • This topic is empty.
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 99
 • Szerző
  Üzenetek
 • #6659
  gborka
  Felhasználó

  Nagykőrösi úti zajvédő fal

  #6661
  KG
  Felhasználó

  Az elképzelés nagyon szép, csak arra lennék kíváncsi, hogy milyen forrásból gondolta a kivitelezést, amikor még a szükséges autópályák elkészülte is problémás kis hazánkban.

  A zajvédőfal jobb, mint a semmi. Máshol láttam, hogy a házak felöli oldalon vadszőlővel futtaták be. Nem lehet csönd is, gyorsforgalmi út is egyszerre.

  #6662
  szrituka
  Felhasználó

  Eddig a zajvédő falért küzdött mindenki, nem értem az azonnali elégedetlenkedést. Az ott élők nagyon is örülni fognak! Ez megint olyan dolog, hogy mindent egyszerre akarunk, és annak az ellenkezőjét is, de azonnal!!

  #6663
  gborka
  Felhasználó

  A hazai autópálya építést befolyásolja a korrupció, az is érdekes hogy tőlünk nyugatabbra lévő országokban ahol magasabb az életszínvonal olcsóbban tudják kivitelezni mint itthon.
  Biztos hogy lenne rá forrás, akár EU-s is.

  #6664
  gborka
  Felhasználó

  Pár évet sikerült egy belvárosi lakásban, laknom amelynek a nagyszobájából gyönyörű kilátás volt egy lichthof-ra (világítóudvar) Egész nap égett a villany.
  Sikerült is elmenekülnöm onnan.
  Aki ezt kitalálta beköltöztetném pár évre abba a lakásba, azt hiszem utána máshogy látná az egészet
  Hát nem tudom… de én nem laknék olyan lakásban ahol egy ilyen borzalmat kellene bámulnom.

  #6665
  Boros János
  Felhasználó

  Tudomásom szerint a wekerlei rész áttetsző lesz.

  #6666
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  csucsu56 kommentje egy hasonló másik fórum topikban. (Próbálom ide összevonni a beszélgetést…)

  \”Sajnos kevés lett a pénz, csak arra elég, hogy ugyan megépítik a falat, de hogyan? A Wekerlei szakaszon vannak olyan házak, amelyeknek nincs a közúttal közvetlen kapcsolata, mint a Nagykőrösi út. Igy az ott lakok a jelenlegi tervek szerint 1,7 méter távolsággal kell, hogy beérjék a házuk fala, a kapujuk és a zajvédő fal között. Kérdezem ha valaki költözködik hogyan tudja vinni a holmijait ezen a keskeny szakaszon? Vagy ha két babakocsis találkozik, melyik tolja vissza a következő kereszteződésbe a gyermekét? Ha két tolókocsival közlekedő mozgássérült nem fér el egymás mellett, akkor miért akarják a járdákat máshol akadálymentesíteni, mikor ezen a szakaszon nem figyelnek oda ilyenekre. Elkeserítőnek tartom, hogy kevés a pénz, akkor ezt kell kapniuk azoknak akik ott élnek. Most már beindult a felsöbb Kispesti szakaszon a fal építése, és az ott élők már adtak neki nevet is, nem Nagykőrösi út, hanem sikátor lett a neve. Elmondom ugy is néz ki.Ha 20 évet tudtunk várni, nem lehetett volna még 1-2 évet várni és több pénzből tisztességesen megépíteni a falat ugy ahogy ígérték?\”

  #6667
  gborka
  Felhasználó

  Az információim szerint a közel fél milliárd forint mire ment el???
  Vérforraló hogy ezért a tákolmányért kifizetnek ennyit……
  Sajnos van egy olyan érzésem, hogy ennek az összegnek a 2/3-a elfolyt tanácsadásra meg szakértésre……..
  Vagy az lehet hogy túl sokat nézem a híreket??? :))

  #6668
  csucsu56
  Felhasználó

  Sajnos nekem meg az az érzésem, hogy itt nem végeztek semmiféle vizsgálatokat, esetleg csak zajméréssel kapcsolatban, de légszennyezettségről semmiféle adat nincs, és kétségeink vannak afelől, hogy hogyan fog ez az 1,7 méteres szük folyosó rendszer kiszellőzni. Ha jön az ősz a fal mögé fog a szmog beszorulni, ugyan ugy mint a Csengő utcánál, pedig ott több mint 5 méter a távolság. Ki lesz az aki itt végig megy ezen a részen? Sajnos csak az ott lakok, de azok is azért, mert muszáj.

  #6669
  gborka
  Felhasználó

  Most a wekerle értékeiért \”harcolók\” hol vannak?????
  Itt miért nem küzdenek, csak a nyílászárók körül??????
  Mert szerintem nem illik wekerléhez!

  #6670
  csucsu56
  Felhasználó

  T. gborka!
  Szeretném Önnel felvenni a kapcsolatot személyesen is, megírom az email cimem kérem keressen meg. Köszönettel:csucsu56
  djbigi@freemail.hu

  #6671
  niki
  Felhasználó

  Számomra meglepő, hogy olyan wekerleiek, akik a a Nagykőrösi út mellett élnek, miért elégedetlenkednek egy plexi fal ellen?
  Mert, ha jól tudom a Wekerlei szakaszon átlátszó fal épül.
  Olyan jó az a hangzavar, meg az a sok por, amit beszívnak naponta, hogy még ragaszkodnak is hozzá? Szerintem az egészségünk fontosabb, mint az, hogy holmi sikátorra hivatkozva, meg mondvacsinált okokból akadályozzuk meg a fal megépülését.
  Évtizedeken keresztül harcoltak a falért sikertelenül, most végre megépülhet.
  Nagyon bízom benne, hogy a kissebbség ellenérzése, nem lesz a többség kárára.
  Mert persze reménykedni lehet, hogy több pénzből jobb megoldásra (alagút, meg süllyeszék le az utat….) lesz lehetőség, de jobb lenne a realítások talaján maradni.

  #6672
  csucsu56
  Felhasználó

  T. Niki!
  Szó nincs arról, hogy a fal megépülése ellen lennénk, csupán csak 5 méterrel kellene odébb vinni, hogy a járdán lehetőség legyen arra, hogy elférjünk, hogy a szemetesedényünket ne 300 méterre kelljen egy pakolóba ami betorkollik a Nagykőrösi útra kivinni, hogy a Mentő megtaláljon minket, hiszen perceken múlik sokszor egy ember élet, és a mostani variációval 1,7 méter távolság lenne a fal és házunk között, nekünk nincs kertünk az út felé, csak kapu és ház fal, minket ha tűz üt ki a tűzoltók is csak kosaras autóval tudnak menteni, stb. Nem a fal ellen vagyunk, hanem a távolság ellen. Ellehetetlenitik azokat akik (8 ilyen ház van) nincs kapcsolatuk mellék utca felé.

  #6673
  gborka
  Felhasználó

  A google-ba beírtam hogy wekerle és ez jött ki:
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9025727&na_order=

  Na ehhez a bicskanyitogató címhez nincs mit hozzátennem…….

  #6674
  Boros János
  Felhasználó

  Ime!

  Aki Kispesten jár és az Ady Endre útról a határ útra szeretne fordulni a megszokott módon (…utca végén balra aztán kettővel arréb jobbra…) az most nagy meglepetésben részesül. Wekerléből ugyanis \”zártkörű\” gettó lett.
  Ahogy körbejártam a telepet, az alábbiakat tapasztaltam:
  1. Az utcákat valamilyen szisztéma szerint egyirányúsították.
  2. Az egész telepre 30 km-es korlátozást vezettek be.
  3. \”Mindkét irányból behajtani tilos\” táblákat helyeztek el az eddig a főútvonalakra (Ady, Határ, Hunyadi) nyíló utcák nagy részén. (Erre még vissza kell térnem.)
  4. Ugyanezen utcák végére tankot is megfogó betonakadályokat tettek.
  5. Telipakolták az utcákat fekvő rendőrökkel.
  Hogy a Wekerletelepiek csökkenteni akarják az átmenő forgalmat, ez valahol rendben van. Azonban a fönti megoldással gyakorlatilag gettóvá alakították a telepet, ráadásul mint ágyúval verébre olyan óriási és fölösleges kiadással járó buzgalommal, hogy az szinte az égbe kiált.
  Ugyanis:
  (3. pont) A jelzett utcák végére kitették ezt a táblát. De mivel az ottlakóknak azért be kell hajtaniuk oda, a tábla \”párja\” nem az utca elején van, hanem közvetlenül (!!!!) a másik tábla mögött. Azaz mindkét irányból behajtani tilos mindösszesen kb. 50 cm hosszúságban! (Ne röhögjetek, menjetek el és nézzétek meg.) Namármost egy ilyen tábla kb. 50e Ft legyártva meg fölszerelve, ebből van x utca szorozva 2-vel.
  (4. pont) Azonban, mivel a kitalálók biztosak abban, hogy az autósok egy szemét állat banda, nem elég hogy kitették ezt az 50 cm-re szóló táblapárt, de óriási betontömbökkel le is zárták az utca végét, gyönyörűen lefestve, nehogy mégis bemenjen oda valaki. Hogy ezzel a tábla értelme (szorozzuk csak meg a költségeket…) nulla lett, az senkit nem érdekel.
  Ezen túl ugye 30-as korlátozást vezettek be. De természetesen az autósok egy szemét banda — gondolom gondolják ők –, ezért azután teleszórták az egész telepet autórongáló földbebetonozott fekvő rendőrrel is. Utóbbi lehetetlenné teszi a gyors haladást, de akkor minek a többtucat 30-as tábla (á. 50e Ft az is)?
  Arra gondolok, ott lakom az egyik lezárt utcában mondjuk az Ady út közelében. Ég a házam. Jön a tűzoltó. Azaz jönne, mert nem tud behajtani a tankcsapda miatt. Vagy a mentő, vagy a rendőrség, stb.
  Ha néhány sorompót tennének arra a maradék utcára, ahol azért bemehetek Wekerlére, tökéletes lenne a gettó hangulat.

  Akkor sokakanak nem tetszett a dolog, de az élet azt mutatja, hogy azóta nyugodtabb az élet wekerlén.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 99
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.