Mikulásvonat

Kezdőlap Fórumok Fórum Programajánló Mikulásvonat

 • This topic is empty.
2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Üzenetek
 • #8758
  Boróka
  Felhasználó

  Mikulásvonat

  #8759
  Boróka
  Felhasználó

  Hűvösvölgy és Széchenyi-hegy között 2012. december 1-jén szombaton és december 2-án vasárnap ismét együtt utazhatunk a Mikulással a Gyermekvasúton. Ezen a hétvégén mikulás-különvonatok indulnak, ahol a gyerekek és a velük érkező felnőttek együtt vonatozhatnak a Mikulással, akit természetesen elkísérnek segítői, a krampuszok is.
  Menet közben a gyerekek és a krampuszok együtt készülnek a Mikulás érkezésére. Közös énekléssel és versmondással várják a vendéget. A Mikulás a gyerekekkel külön-külön elbeszélget, majd megajándékozza őket a hagyományos, édességekből és gyümölcsből összeállított mikuláscsomaggal.

  Mikulásvonat Hűvösvölgy állomásról 8:20, 9:20, 10:30, 12:20 és 13:45-kor,
  Széchenyi-hegy állomásról 9:15, 10:40, 12:10, 13:35 és 15:10-kor indul.
  A vonatok menetrend szerint csak a végállomáson állnak meg, menet közben le- vagy felszállni nem lehet. Hűvösvölgyben a mikulásvonatra várakozás közben vagy az ide való megérkezés után a gyerekeket szintén krampuszok várják az állomás előtti téren. Közös játékot, körtáncot és éneklést szerveznek nekik.
  Részvételi jegy
  A mikulásvonaton csak elővételben megváltott részvételi jeggyel lehet utazni. Ára tizennégy éven aluli gyerekek részére 1200 Ft, felnőttek részére 1600 Ft. A részvételi jegy csak egyik irányban – Széchenyi-hegytől Hűvösvölgyig, vagy Hűvösvölgytől Széchenyi-hegyig – érvényes. Visszautazáshoz a menetrend szerinti személyvonatok vehetők igénybe, melyekre indulás előtt az állomási pénztárban lehet menetjegyet váltani. A részvételi jegy kvázi helyjegyként szolgál. Csak a rajta megjelölt napon, a feltüntetett állomásról és időpontban induló vonaton és kocsiban érvényes. A kocsiban érkezési sorrendben lehet helyet foglalni.
  Részvételi jegy on-line a Broadway Jegyiroda honlapján, személyesen az iroda kirendeltségeiben, valamint Hűvösvölgyben a Gyermekvasutas Otthonépületben váltható. Hűvösvölgyben keddtől péntekig 10:00-től 18:30-ig, szombaton és vasárnap 10:00-től 17:00 óráig várják az érdeklődőket.
  A Mikulással való közös utazás a budai hegyek téli erdőiben gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt felejthetetlen élményt jelent. December első hétvégéjén tehát minden kisgyereket és szüleit várja a Gyermekvasút és a Gyermekvasutasokért Alapítvány. Hiszen… …a Mikulás is Gyermekvasúton érkezik!
  Forrás: http://www.gyermekvasut.hu

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.