megdöbbentő

Kezdőlap Fórumok Fórum Általános kérdések megdöbbentő

 • This topic is empty.
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 15
 • Szerző
  Üzenetek
 • #6986
  kisgyerekes
  Felhasználó

  megdöbbentő

  #6987
  kisgyerekes
  Felhasználó

  Kedves Fórumozók!
  Egy megdöbbentő dologra szeretném felhívni a figyelmet, ami minden jóérzésű embernél kiveri a biztosítékot. Az alábbi történet nem mese, hanem a wekerlei valóság.
  Egy ifjú pár – nevezzük őket Vevőknek – szerettek volna egy wekerlei házat megvenni, az eladókkal már megállapodtak, az ikerház-szomszéd azonban meglepő igényekkel állt elő. A tetőtér beépítéséhez szükséges beleegyező aláírásáért ugyanis 1,5 azaz MÁSFÉL MILLIÓ FORINTOT kért. Ez nem vicc, bár először a Vevők azt hitték rosszul hallanak.
  A szomszéd már néhány évvel ezelőtt beépítette a saját felének a tetőterét, természetesen az ehhez szükséges beleegyező aláírást ingyen kapta meg az akkor a szomszédban lakó nénitől, aki azóta meghalt. Ennek ellenére, a Vevőktől 1,5 millió forintot akart lehúzni egy ugyanilyen aláírásért. Amikor a Vevők közölték vele, hogy szívesen megfizetik a tetőtérrel és a tetővel kapcsolatos közös költségeket, akkor a szomszéd azt mondta, hogy nem a habarcsot és a téglát kell megfizetni, hanem az aláírását. A ház viszont nagyon tetszett Vevőinknek, ezért alkudozni kezdtek és végül egy millió forintban megállapodtak, de ragaszkodtak ahhoz, hogy az összeg átadása és a beleegyezésről szóló papírok aláírása ügyvéd előtt történjen. Ez persze már nem tetszett a szomszédnak, úgyhogy közölte ő nem ír alá semmilyen papírt, legyenek szívesek zsebbe odaadni a pénzt, vagy nem lesz beleegyezés. Természetesen a Vevők így a házat nem tudják megvenni, az eladók pedig nem tudják eladni a szomszéd miatt. A történet elméletileg itt véget is érhetne, de ezt jóérzésű lokálpatrióta nem hagyhatja annyiban.
  Ezért a kérdés a következő kedves fórumozók: ez a hozzáállás vajon csak a Murányi utca 7/a alatt divat?

  #6988
  Debreceni Zsuzsa
  Felhasználó

  máshol is divat. Az én \”ikrem\” talán rosszabb, mert ő semmiképp nem járul hozzá a tetőtér beépítésemhez. Azt mondta, előbb költözik el, minthogy hozzájáruljon… 🙁 Ezt várjuk immáron 3,5 éve, meg próbálkozunk ezzel-azzal nála néha, de semmi.
  Én kifejezetten boldog lennék, ha mondana egy árat, és mehetne a dolog, bár hozzáteszem, ez az \”adja zsebbe\” dolog azért elég necces…

  #6989
  kisgyerekes
  Felhasználó

  Hát igen, mindennél van rosszabb:) a zsebbe fizetésbe meg nyilván épeszű ember nem megy bele, mert akkor sosincs vége a zsarolásnak. Csak azért írtam le ezt az esetet, mert tényleg annyira megdöbbentő, hogy milyen mohó és ostoba emberek vannak.

  #6990
  Hajnalka
  Felhasználó

  Ez nagyon gáz. Frusztráló, hogy nem lehet törvényesen kivédeni az ilyesmiket.

  Én ennél jóval kisebb, de szintén erősen pofátlan ügybe futottam bele a héten: kábelt szereltetnénk, és a szaki azt mondta telefonon, hogy ha egynél több kiállást szeretnék, zsebbe fizethetek neki 3-4 ezret. Felhívtam a szolgáltatót, hogy hány kiállást kell biztosítaniuk, és azt mondták, hogy ha a megrendeléskor jelzem nekik, INGYEN biztosítanak 2-t. Ha már meglevő rendszerre szeretnék pluszban, akkor a listaár 2 ezer. Persze ezek után inkább bementem az irodába, módosítottam a megrendelést, és kértem, hogy ne azt a szerelőt küldjék…

  #6991
  Hajnalka
  Felhasználó

  Egyébként lehet, hogy működne, ha kikérnétek az építészeti irodában a szomszéd tetőtérbeépítési terveit betekintésre, majd összevetnétek a valósággal (ha egyszer ilyen szörnyen \”becsületes\”, tuti találnátok rajta fogást, szerintem nincs olyan ház Wekerlén, ahol minden 100%-ig szabályos lenne) majd visszazsarolni: nem jelentitek fel, ha megadja a beleegyező nyilatkozatot… 😉

  #6992
  Debreceni Zsuzsa
  Felhasználó

  hogy nekik nincs beépítve a tetőtér és nem is akarják. (Mármint, ha ezt nekem írtad :-)). Van egy-két dolog, hozzáépítés, ami nem oda való, de mind régebbi, mint 10 éves, szóval már nem bontatják el vele…

  #6993
  kisbela
  Felhasználó

  Kedves Zsuzsa,

  Van egy olyan lehetőség, hogyha nem egyezik bele a szomszéd a tetőtér beépítésbe, akkor meg kell csináltatni egy wekerlei építésszel a terveket, majd az építési osztálytól ki kell kérni az elvi építési engedélyt. Ennek birtokában lehet igazolni, hogy műszakilag nincs akadálya a tetőtér beépítésnek, majd ezzel el kell ballagni a bíróságra és kérni kell, hogy pótolja a szomszéd beleegyező nyilatkozatát. Nyílván a bíróság beidézi a szomszédot és megkérdezi tőle, hogy ugyan már árulja el, hogy miért nem írja alá a beleegyező nyilatkozatot. A válasz gyanítom annyi lesz hogy \”csak\”. Miután ez nem válasz ezért a bíróság felülírja a \”csak\”-ot és helyettesíti a szomszéd beleegyező nyilatkozatát egy bírósági végzéssel. Majd mindennek tetejébe a perköltséget behajtja a szomszédon.
  Ennek az egésznek a szépséghibája, hogy kb 2 éves procedúra. Bár ez még mindig közelebb van mint a soha.

  Üdv,

  #6994
  kisbela
  Felhasználó

  Mégis mit gondol magáról a szomszéd?
  Talán, hogy érinthetetlen? A hajam égnek áll ettől az ostoba, pénzéhes mentalitástól!
  Be kell látnom, hogy naív vagyok. Mikor olvastam azon morfondíroztam, hogy juthat valakinek eszébe, hogy így zsaroljon valakit? Tényleg megáll az ember esze, most már mindent lehet?

  És ezek után mégis mit gondolt, hogy majd mosolyogva odaköltöznek a vevők? aztán naponta találkoznak és kedélyesen elbeszélgetnek, mire futotta az 1 MILLÁBÓL? Vagy mégis mi járhat a fejében?

  Fel kell JELENTENI zsarolásért, joggal való visszaélésért, önbíráskodásért. Gond nélkül betonbiztos lábakon állna a per és ezt az ügyvédek is szeretik. Nyertesügyet még akár ingyen is vállalnak.
  Az eladó meg jelentse fel szándékos károkozásért, meg zsarolásért. Ja meg kérjen kártérítést is.

  Gondolom, most, hogy a vevők elálltak a vételtől, a szomszéd azért fenttartja a követelését, tehát ha új vevő jelentkezik akkor a helyzet ugyanez, csak pepitába.

  Jogi úton lehet ezt csak rendezni, de az is kb 2 év és addig nem történik semmi, az eladók nem tudják értékesíteni az ingatlanjukat….. mekkora sz§§§vás….

  #6995
  jogtiszta
  Felhasználó

  Sziasztok. Már régóta olvasgatom a wekerle fórumot, de sosem éreztem szükségét, hogy regisztráljak. Ez a sztori azonban nálam is kiverte a biztosítékot. Ha a szomszéd ilyen ajánlatot tett, az egyértelműen zsarolás. Arról nem beszélve, hogy nyilván adózni sem szeretne az összegből, ami megint csak bűncselekmény. Semmilyen joga nincs ahhoz, hogy ilyen követelése legyen, így az eladás akadályozása sem törvényes. írtátok, hogy ő beépítette a tetőterét. Vajon ezt a hatályos szabályozás alapján tette? Szerintem jelentsétek fel a rendőrségen és a NAV-nál is. Aztán vegyétek meg jutányosan az ő házát is, mert 2-5 évig biztosan nem lesz rá szüksége, és kell majd a pénz egy jó büntetőjogi ügyvédre is.

  #6996
  kisgyerekes
  Felhasználó

  Sziasztok,
  köszönöm a sok hozzászólást, reméltem, hogy nem az én helyzetértékelésemmel van a baj. Egyetértek, hogy ezt nem szabad annyiban hagyni. Minden fórumot megragadunk, hogy ezt és az ehhez hasonló eddig elhallgatott történeteket nyilvánosságra hozzuk. Talán így nem lehet majd következmények nélkül sarokba szorítani a szomszédokat vagy tulajdonostársakat.

  #6997
  gborka
  Felhasználó

  Meg fogsz lepődni, sajnos itt wekerlén meredekebb dolgok is vannak!

  Ha feljelentik az illetőt és esetlegesen megveszik a házat milyen szomszédi viszony fog ott kialakulni???

  Lenne egy ötletem, hogy lehetne ezt \”elintézni\” de itt nem írnám le mert törvénybe ütközik…
  Mielőtt valakinek beindulna a fantáziája semmi erőszakosra nem gondoltam!

  Azért ez nálam is kiverte a biztosítékot!

  #6998
  Grg
  Felhasználó

  ez tényleg nem egyedi eset, pl. a Csaba köz-Corvin sarkán levő ikerháznál tudok hasonlóról, de csak hallomásból.
  De itt a mi 12-lakásos házunkban is ment annakidején a hercehurca, amikor páran meg akartuk venni a padlásteret, de aztán nehezen de sikerült kompromisszumot kötni, igaz végül a 6 fentiből csak ketten vették meg, de már akkor úgy lettek megirva a közgyűlési jegyzőkönyvek, hogy a jövőre nézve a maradék 4 lakónak ne legyen gondja. (Legalábbis annyi gondja)
  Persze itt is ment a \”zsarolás\” hogy a pénzt mire lehessen felhasználni… Természetesen csupa \”fontos\” dologra…

  A legszomorúbb ez a \”csak\” hozzáállás, azért mert földszinti, és neki(k) nincs lehetőségük, akkor másnak se legyen jó.
  Nem beszélve a legújabb ideköltözöttről, aki a 12 lakásból 10-el haragban van, de az okot senki sem tudja. Ideköltöztek,és kapásból nem köszöntek vissza senkinek…
  \”Csak\” mentalitásból hátráltatnak dolgokat, pedig akkor még itt sem laktak, amikor az az ügy volt. Magasról tesznek az állattartási szabályokra, a kutyájuk állandóan ordít, szerintük \”az a dolga\”, a közös előkertet, amit nekik kell gondozni önkényesen beültették, kvázi mint a sajátjukat használják, beszélni értelmesen/érdemlegesen nem lehet velük. Közgyűlésekre nem jönnek, de utána okoskodnak..
  Igazából nem tudjuk minek költöztek egy társasházba, miután képtelenek az együttélésre másokkal. 🙁
  Ja, és a legutóbbi Wekerle újságban kétoldalas cikk iródott ezekről… no comment

  #6999
  Debreceni Zsuzsa
  Felhasználó

  a Csaba köz-Corvin krt-i ikerházban lakunk mi… Örülök, hogy ilyenformán már híresek lettünk… 🙂 Bár, ha jól meggondolom, szívesebben lennék másról híres!
  Zsuzsa

  #7000
  Debreceni Zsuzsa
  Felhasználó

  … és láttam, hogy vhogy mégis sikerülhetett \”kiverni\” a szomszédból a beleegyezést, mert javában zajlik az építkezés!
  Beszámolsz esetleg, hogy mi történt, hogy sikerült elérni végül a célt, vagy nem publikus?
  debizs

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 15
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.