leander teleltetése

Kezdőlap Fórumok Fórum Kertek leander teleltetése

 • This topic is empty.
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 15
 • Szerző
  Üzenetek
 • #8108
  szrituka
  Felhasználó

  leander teleltetése

  #8109
  szrituka
  Felhasználó

  Kedves fórumozók, van egy kb 2 méteres, nagy agyagcserépbe ültetett leanderem a kertben és nem tudom, hogyan teleltessem át. Tavaly már kifagyasztottam egy ugyanilyet, idén már nem szeretném. Fel tudna valaki ajánlani egy helyet \”bérteleltetésre\”? Tudom, a Wekerle nem a pincéiről híres, de hátha… a fűtött lakásba nem vinném be, el se férne sehol. Vagy volna ötlet, hogyan bírná ki kint a telet? Köszönöm a segítséget!

  #8110
  anitak
  Felhasználó

  Szia,

  közös barátnőnknek, Gabi néniéknek ebben a sarki házban gigapincéjük van szerintem. Esetleg megkérdezheted…

  #8111
  anitak
  Felhasználó

  Jaj, bocs, ezt privát üzenetnek szántam.. 🙂

  #8112
  Boros János
  Felhasználó

  Meg kéne kérdezni a wte-ben, hátha befogadják.

  #8113
  Debreceni Zsuzsa
  Felhasználó

  ugyanolyan fűtött helyiség, mint egy lakás…
  Szerintem Ritának inkább egy pincére lenne szüksége…
  Az enyémet nem merem felajánlani, mert nem tudom, hány hónapig javítják még :-(! (Eddig 4. Szerintem a garázs felépülése sem tartott eddig, pedig már azt sem siették el… Hihetetlen lúzerek vagyunk, úgy érzem…)

  Ha mégis készen lesz egy hónapon belül, és még aktuális lesz a dolog, én befogadom, szólj, ha nem oldódik meg novemberig a dolog!

  #8114
  szrituka
  Felhasználó

  Köszönöm Anita, megkaptam privátban is 🙂 János, a fűtött pince lesz az utolsó mentsvár. Zsuzsa, köszi és drukkolok, ha kell, átvonul a család szigetelni! 🙂

  #8115
  Debreceni Zsuzsa
  Felhasználó

  már én is gondoltam rá, hogy beállok, és megcsinálom magam.

  Most új csapat (No. 5.!) vonul fel, ugyanis a régi egyszerűen felszívódott. Mi több, a fő kivitelezőt sem érem el egy hete, aki a garázst építette, és most a garanciális (hahaha..) munkákat csináltatja.
  Szerintem fél Wekerle rajtunk és a nyomorunkon röhög már. Ennyire nem lehetünk pechesek. Vagy csak elátkozott ingatlant vettünk?!

  #8116
  szrituka
  Felhasználó

  Elképesztő, amit írsz, hihetetlen, hogy engedhetik meg maguknak… Remélem, pénzetek nem tűnt el velük! És amíg nincs garázs, kénytelen vagy a közben parkolni 🙁 mint tudjuk, az sem olcsó mulatság! Tényleg megyünk és megcsináljuk :-))

  #8117
  Debreceni Zsuzsa
  Felhasználó

  lehet, hogy a végén még szavadon foglak…. 🙁

  #8118
  szrituka
  Felhasználó

  Szia Zsuzsa, hogy áll a pincétek? Sajnos a kérésem még aktuális, hátha tudsz segíteni…

  #8119
  Debreceni Zsuzsa
  Felhasználó

  Szia Rita!

  A külső szigetelés elkészült, most a kertet csinálják végre, a pincém még nincs belül újra kövezve, mert nincs rá keret, meg most homokot akarnak ott tartani a kertészék átmenetileg, hogy ne vizesedjen, míg felhasználásra kerül. Kb egy jó hét múlva levonulnak a kertészek, és akkor – bár a pince még mindig nem lesz kövezve egyelőre – de legalább fentről kipakolnak. Addigra már talán fogom látni, hogy mikorra tudjuk/akarjuk beütemezni a pince belső munkálatait.
  Sztem át tud jönni a leander majd, legfeljebb, amikor lent dolgoznak, akkor addig fel kéne majd átmenetileg cipelni a földszintre, aztán ha készen lesznek, akkor meg majd újra le. Beszéljünk vövő hét elején, – mármint 22-i héten – és akkor remélem már okosabb leszek az időpontokkal kapcsolatban.
  Ja, meg majd lemegyek, és megmérem az új belmagasságot, mert ugye az újbóli szigeteléssel ez most csökkent vagy 10-15 centivel. De azért remélem még megvan két méter, és befér a növény!

  #8120
  szrituka
  Felhasználó

  Szia, örülök, hogy jól haladnak, a kertet meglestem arra jártomban, szép lesz! Remélem, nagy fagyok nem jönnek. Azért cipelgetni föl-le nem lenne egyszerű, de megbeszéljük azt is! Köszi addig is!

  #8121
  szrituka
  Felhasználó

  Zsuzsa, köszi a lehetőséget, közben nagy nehezen megoldódott! Azért Nektek drukkolok tovább!

  #8122
  Debreceni Zsuzsa
  Felhasználó

  örülök! Majd meséld el, hova tudtátok eldugni! 🙂
  köszi a drukkot… 🙂

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 15
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.