Lakossági fórum/Ház szeme

Kezdőlap Fórumok Fórum Általános kérdések Lakossági fórum/Ház szeme

 • This topic is empty.
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 18
 • Szerző
  Üzenetek
 • #6597
  sziporka1974
  Felhasználó

  Lakossági fórum/Ház szeme

  #6598
  sziporka1974
  Felhasználó

  Azt olvastam a Székelykapu napok programjai között, hogy lesz \”Ház szemelakossági fórum\” a délutáni szórakozás alatt a WTE sátrában kb.3órán keresztül, s 20percenként mehet be 3 ember. Ha jól számolom így összesen kb.27ember juthat be erre a fórumra, ami szerintem Wekerle lakosságához képest nem sok.
  Véleményem szerint ezzel a programmal kapcsolatban egy nagyobb létszámú fórumot kellene tartani, mert nem hiszem, hogy csak ennyi embert érdekel! Vagy lehet, hogy direkt így tervezték, hogy ne tudjunk utólag reklamálni, hogy nem tájékoztatták az embereket megfelelően?! Talán tartanak a wekerlei építészek attól, hogy az embereknek az anyagiak miatt nem felel meg a gerébtokos ablak?
  Ezzel a véleményemmel senkit nem akartam megsérteni…

  #6599
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Figyelem! A várható heves esőzések és a viharos szél miatt a Wekerlei Székelykapu Napok és a Székelykapu Futás szervezői úgy döntöttek, hogy rendezvényt a résztvevők biztonsága érdekében elhalasztják. Várhatólag az új időpont június 6. az eredeti programterv szerint.

  Szóval, elmaradnak a tájékoztatók is.

  Egyetértek, valóban nagyon kicsi a létszám a több ezer lakóhoz képest. Gyanítom nagyobb meggyőző erőt lehet kifejteni, és több személyes interakció kivitelezhető kis létszámmal. Illetve kapacitás hiánnyal küzd a WTE is. Nem kell feltétlenül rossz indulatot feltételezni. Önzetlenül, nagyon sokat dolgoznak Wekerléért azok, akik ezt a programot viszik. De fontosnak tartom, hogyha nem értünk valamivel egyet, akkor azt elfogadható formában szóvá tegyük!!!

  Mint egy másik fórumban már esett róla szó, szélesebb fórumra és valódi párbeszédre lenne szükség.

  #6600
  tracey
  Felhasználó

  Én örülők, hogy nem vagyok építész! Csak hibázni tudnak…. most több – önkéntes – építész ajánlotta, hogy a program alatt tartanak egy konszultációs délutant az itt lakóknak, és azert is kritizálják öket? Akkor is ha mondod, hogy nem akarok mást sérteni, kár feltételezni, hogy mögötte van más szándék.

  A név pedig igen félrevezető – ez egy \’ingyen szaktanácskodás\’, \’konszultáció\’ inkább. Azert ha a név miatt mást vártál volna, értem. De azert az alap ötlet szerintem jó, és érdelmes vele élni.

  #6601
  sziporka1974
  Felhasználó

  Nem megbántani akartam az építészeket, de más lakossági fórumról egyszerűen nem lehet hallani a Ház szeme programmal kapcsolatban, ezért mondtam csak el a véleményemet, gondolom ez nem tiltott.
  Mindenhol csak azt olvashatjuk, hogy ilyen meg olyan büntetés ha nem olyanra cseréltetjük le az ablakokat, mint amit előírnak, de a lakossággal ezeket a dolgokat meg sem beszélték,pedig ennek a programnak komoly anyagi vonzata van.
  Természetesen le a kalappal az önkéntesek (építészek) előtt, meg sem kérdőjeleztem, hogy rosszul végeznék a munkájukat, én csak a
  lakossággal való konzultációt hiányoltam eddig is, ahogy Zenina is.

  Az utolsó bekezdésedet nem értem, hogy milyen névről írsz. Vagy azt nem nekem címezted?
  Üdv
  Andi

  #6602
  sziporka1974
  Felhasználó

  Zenina, akkor ezek szerint semmi nem lesz, ugye? Sodrófa verseny sem?:-)

  #6603
  sziporka1974
  Felhasználó

  Most már értem a 2.bekezdésedet, leesett:-).
  Igen a név miatt mást vártam, s alapötletnek tényleg jó, de CSAK 27 ember tud élni a lehetőséggel, s ez nagyon kevés.
  27 ember véleményéből nem lehet megítélni szerintem, hogy az emberek hogyan állnak hozzá ehhez a programhoz…

  #6604
  MolnarMoni
  Felhasználó

  Azt hiszem, még mindig nem érted, mire célzott Tracey. Arra, hogy nem lakossági fórum, vagyis nem ők hallgatják meg a TE VÉLEMÉNYEDET, hanem szaktanácsadás, konzultáció, vagyis felvilágosítanak róla, miért ez a jó (gerébtokos ablak megőrzése, ill. betetetése) és ha már meg vagy róla győzve, akkor megtudhatod, mit tegyél pontosan, hogy működik a pályázat meg hasonlók, ha valamit nem értesz belőle, elmagyarázzák.
  Én jól értem?

  #6605
  sziporka1974
  Felhasználó

  ok vettem:-)

  #6606
  Rekacs
  Felhasználó

  Kedves Sziporka!

  Olvasgatom ezt a honlapot…majdnem naponta,mert kiváncsi vagyok mi történik wekerlén és arra is,hogyan reagálnak rá az ott lakók. No,meg arra is,hogy milyenek is az ott lakók,hisz nemsokára mi is \”ottlakók\” leszünk.

  És azt láttom,hallom,olvasom,hogy annyi sok minden történik wekerlén.Fejlődik,épül és szépül.
  A szépüléshez pedig nagyon naygon sok hozzáadott energia kell. Azoktól akik építik és azoktól akik elviselik.

  És ehhez az energiához sok-sok pozitív erő kell,abból tápálkozik!

  Sziporka! Pozitívat addj kérlek,ne negatívat….lapozz vissza,az utóbbi bejegyzéseid közül melyik volt pozitív? A negatívokat meg előbb gondold meg és utánna írd le.

  Ezek az építészek azért dolgoznak, feltételezem ingyen,szerelemből,mert szerik ezt a helyet. Szeretik wekerlét és lehet,hogy nem értesz egyet minden döntéssel és van is helye meg érteme vitatkozni egyes dolgokon….de ott ahol annak helye és érteme van….ahol valaki a szabadidejét nem sajnálva leül és segít,ott nem a vitának van helye és érteme…..

  Most,biztos megbántalak,pedig én is csak azt írom a végére:
  Nem akarlak mesérteni!!!!Pláne,hogy joggal mondhatod,azt sem tudom ki fia borja….de akkor is:
  Kikivánkozott!

  Rékacs

  #6607
  tracey
  Felhasználó

  név: ugy értettem, hogy \’forumnak\’ hivták a programot, és ez – ahogy mondod – nem egy forum.

  #6608
  tracey
  Felhasználó

  Köszi Moni, igen, azt akartom mondani – de azert elég könnyu engem félreérteni 🙂

  #6609
  Debreceni Zsuzsa
  Felhasználó

  Kedves Rékacs!
  Köszönöm a pozitív hozzáállásra ösztönző leveledet, az összes wekerlei lakos és összes wekerlei önkéntes (köztük építészek) nevében!
  Szeretettel látunk a telepen, és szeretettel várunk a wekerlei önkéntesek körében majd, ha berendezkedtél és lesz kedved/időd/energiád csatlakozni e körhöz! Szükségünk van pozitív emberekre! (Tulajdonképpen a kevésbé pozitív, de azért lelkes emberekre is, minél többen vagyunk, annál jobb!)
  Kérlek, ha tudsz, gyere majd ki a Wekerlei Székelykapu Napokra, és látogass el a WTE sátrába, szívesen megismernélek, beszélgetnék Veled!
  Üdv,
  Debizs
  alias Debreceni Zsuzsa

  #6610
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Kedves Rékacs!

  Tök igazad van abban, hogy pozitív energiákra van szükség. És abban is, hogy nagyon sok pozitív változás indult el. Ugyanakkor egyetértek Sziporkával abban, hogy nagyon-nagyon kevés a 27 érintett ember a nagyjából 4500 lakáshoz képest. Azzal viszont nem értek egyet, hogy emögött valamilyen szándékot feltételez, ezért írtam, hogy inkább kapacitás hiány és talán átgondolatlanság az ok.

  Erről korábban már volt fórum téma, biztosan azt is olvastad, és persze heves vitát váltott ki az egész, ami azóta sem zárult le.

  Amit viszont nem hagyhatok szó nélkül az az, hogy így írod: \”Ezek az építészek azért dolgoznak, feltételezem ingyen,szerelemből,mert szerik ezt a helyet. Szeretik wekerlét és lehet,hogy nem értesz egyet minden döntéssel és van is helye meg érteme vitatkozni egyes dolgokon….de ott ahol annak helye és érteme van….ahol valaki a szabadidejét nem sajnálva leül és segít,ott nem a vitának van helye és érteme…\”

  Attól, hogy valaki az idejét nem sajnálva teszi, amit tesz, illetve segít (úgy, ahogyan ő helyesnek gondolja), attól még nem biztos, hogy igaza van (főleg, ha 15.000 embert érint adott esetben a döntése), és nem biztos, hogy pont abban segít amiben kéne. Lehet, hogy úgy van, de lehet, hogy nem. Igenis lehet vitatkozni. Érdemes, ha nem értünk egyet, nem pont úgy gondoljuk, úgy érezzük, a jó szándék talán gellert kap. Ez a demokrácia lényege. Fontos azonban, hogy konstruktív vita és ne fikázás legyen. Mi erre készülünk. 🙂

  #6611
  sziporka1974
  Felhasználó

  Nem sértődtem meg, hisz ahogy Zenina is írja demokrácia van, s kérlek ezt vedd figyelembe akkor is amikor én írok, mert ez mindenkire vonatkozik. Ezért Fórum a Fórum, nem?!
  Azt, hogy negatív dolgok jöttek elő az agyamból, az gondolom azért van, mert általában a fórumokon az emberek a napi problémákat itt beszélik meg,s ezekkel a problémákkal kapcsolatban pedig nem tudtam mást írni, mint amit gondolok. Vagy hazudjak és legyek képmutató?
  Abban viszont nincsen igazad/igazatok, hogy rossz szándékot feltételeznék az építészekkel kapcsolatban, csak egy gondolat átfutott a fejemben, és ezt leírtam, vagyis találgattam, hogy mi lehet a lakossági fórum mögött. Amúgy ha jobban elolvasnád, akkor látnád, hogy Tracey-nek már elismertem, hogy igaza volt (általa írt 2.bekezdés).
  Amúgy meg ha bármilyen pozitív élményem vagy véleményem van, azt is le szoktam írni, lásd pl.cukrászda, már ha így utána olvastál a dolgoknak.
  Fentieket én sem sértésnek szánom!
  Üdv
  Andi

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 18
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.