Kutyafuttató építés és telepítés Kispesten

Kezdőlap Fórumok Fórum Velünk élnek Kutyafuttató építés és telepítés Kispesten

 • This topic is empty.
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 24
 • Szerző
  Üzenetek
 • #7924
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Kutyafuttató építés és telepítés Kispesten

  #7925
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Kutyafuttató-építést és -felújítást is tervez a kerület ebben az évben. A helyszínekről lakossági vélemények alapján döntenek.

  Tovább fejleszti idén az önkormányzat a kerületi közterületi kutyafuttatókat – tudtuk meg Lipcsei Szabolcstól, a polgármesteri hivatal Zöldprogram Irodájának vezetőjétől. A szakember elmondta a közeljövőben újabb közterületi kutyafuttatóval bővülhet a kispesti paletta, melynek pontos helyszíne még nem dőlt el. Lakossági igények alapján az önkormányzat két lehetséges helyszínt jelölt ki: az egyik az Üllői úttal párhuzamos szerviz út melletti zöldterület (a Zrínyi-Jókai utcák között), míg a másik a Jókai utca Jáhn Ferenc utca közötti területnek az Üllői út felöli oldala. Kispest főkertésze lapunknak elmondta, a közeljövőben szórólapokon kérik ki a környékbeliek véleményét arról, hol alakítson ki az önkormányzat a négylábúak számára kulturált futtatót. Az első helyszín ugyan távolabb van a lakóépületektől, de kisebb terület, míg a második nagyobb terület, ám közelebb van a lakásokhoz. A két helyszínre tett javaslatokat a zoldprogram@kispest.hu e-mailcímre küldhetik el a környéken élők. A döntés után kezdődhetnek meg a munkálatok, az ebtartók várhatóan április végén vehetik majd birtokba az új futtatót.

  Megtudtuk, a közeljövőben elkezdődik a Toldi utcai kutyafuttató korszerűsítése. Új kerítést építenek, és a kutyatulajdonosok igényei alapján eszközöket telepítenek a tavasz folyamán.

  Forrás: http://kispest.hu

  #7926
  eperlevel
  Felhasználó

  Wekerlén is jó lenne egy kutyafuttató.
  Állítólag van egy rendőrségnél, de nagyon rossz állapotú.
  Tapaszatalataim szerint mostanában egyre több a kutyaszar a járdák melletti zöld területen. Nemcsak a kutyafuttató hiányzik, de több kuka is lehetne az utcákban.

  #7927
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Na igen. Tegnap épp belesétáltam egybe. És ha gyerekeket a kocsiba akarjuk ültetni folyton figyelni kell az \”aknákat\”.

  Hol van a rendőrségnél? Tudnál fotót mellékelni? Amúgy az biztos nagy segítség a Pannónia és a Zalaegerszeg utca sarkán lakóknak…

  #7928
  eperlevel
  Felhasználó

  …majd megkeressük ls lefotózzuk.
  Van még a kiserdő a Határ út másik oldalán, de az sem az igazi, főleg nem este.

  #7929
  eperlevel
  Felhasználó

  Összesen nyolc helyen található kutyafuttatásra alkalmas terület a kerületben. Ezek közül hat – az Üllői út mentén levő, a Vas Gereben utca 144. előtti, a Dobó Katica utca 21. és az Arany János utca 30. közötti teniszpálya melletti, a Toldi utca 15. és a Kazinczy utca 16. közötti, a Kisfaludy utca 2–10. és a Fő utca 1–11. közötti közterületen található, valamint a Móricz Zsigmond utca mentén, a garázssor mögötti – bekerített kutyafuttató, kettő – a központi játszótér körüli és a Hunyadi utca 18–40. között levő ingatlanokkal szembeni – táblával jelölt terület.

  #7930
  eperlevel
  Felhasználó

  Tavaly az önkormányzat a honlapion azt kérte, hogy a Zöldprogram Iroda új kutyafuttatók kialakítására is javaslatokat vár a lakosságtól a zoldprogram@kispest.hu e-mail címen.
  Kár, hogy akkor ez nem vettem észre 🙁

  #7931
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Tehát akkor, ha jól értem, sem itt, sem a kertvárosi részen sohol nincs kijelölt kutyafuttató.

  #7932
  MolnarMoni
  Felhasználó

  Pedig nem ártana itt sem kutyafuttató. Én nem félek a kutyáktól, de a gyerekeim kissé idegesek lesznek, amikor 1-2 nagytestű kutya rohan feléjük az utcán kutyafuttatás közben, és az sem igazán nyugtatja meg őket, hogy \”ó, ezek a kutyák nagyon szeretik a gyerekeket\”, én meg vagy megkérdezem hangosan, vagy csak magamban, hogy reggelire vagy vacsorára…

  #7933
  sziporka1974
  Felhasználó

  Igen egyetértek Mónival,s azt sem értem egyáltalán hogyan merik póráz nélkül sétáltatni a kutyákat.
  A kislányom is retteg ilyenkor…

  #7934
  Háromszéki Antalné
  Felhasználó

  Nem az a baj, hogy rossz állapotú, hanem az, hogy nincs teljesen körülkerítva. Részben a teniszpálya kerítése \”hiányos\”, részben a két végén nincs lezárva (kerítés, kapu).
  Ha legalább rendesen, biztonságosan átalakítanák, már jobb lenne egy kicsit a wekerlei kutyások helyzete.
  Nemrég írtam a társas kör címére, hogy amennyiben a Zoltán utcai sportpálya hasznosításában valami változás lesz (új üzemeltető), rá lehetne beszélni, hogy egy részt kerítsenek le számunkra futtatónak.

  #7935
  Zsu
  Felhasználó

  Szerintem nem csak az a gond, hogy megharaphatja a gyereket a kutya, de akkor sem örülök, ha ráugrik, esetleg fellöki (pusztán szeretetből) vagy csak beleszagol az arcába. A lányaim nem félnek a kutyáktól, de én nem örülök, ha szalad felénk szabadon egy kutya és ki tudja épp milyen kedvében van. A pék felé menet a Géza utcában sokszor találkoztunk már egyedül sétáló kutyával (gondolom gazdi szélnek eresztette, majd visszajön, ha végzett), azért ez kétesélyes. És mondjuk így hogy szedi össze utána a piszkot?…

  #7936
  KG
  Felhasználó

  Kutyasétáltatásra ott a kiserdő. Elég nagy és még szabadon is ereszthetőek a kutyák. Feleslegesnek gondolok erre sok pénzt költeni. És Wekerlén elég sok a zöld terület is. Viszont valóban több ürülékgyűjtő szemetes kellene.

  #7937
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Kedves KG!

  A kiserdő tényleg elég nagy, és ha nem számoljuk bele, hogy a IX. kerülethez tartozik még el is fogadom, amit ír. De mire a Wekerle túl végéből, vagy ha túl akarunk látni a saját kis \”falunkon\”, akkor a Rákóczi, stb. utcákból odaér valaki a kutyájával, hogy szabadon futtathassa, az igen hosszú út. Pláne mondjuk az időseknek. Én sem ezt érzem a legfontosabb wekerlei prioritásnak, már ami a költést illeti, de egy gond, amit idővel orvosolni illenék.

  Zsu kommentjére reagálva tényleg néha meggondolatlanok a gazdák. Bár szeretem a kutyákat, de ha ugrálnak, azt nagyon nem. Bosszant, hogy összekoszolnak, a gyerekeket pedig simán feldöntik, ami elég veszélyes is lehet, így pl. ha az aszfalton hátraesve, a fejüket is beütik. Amúgy nekem a kutyákkal a főbb gondom nem is annyira az utcán van – hiszen a gazdinak, már ha van, lehet szólni, hogy legyen kedves megfogni a jószágot. Engem a legjobban a kerítés (mondjuk jól takaró, borstyános, vagy épp nádas borítású) mögül hirtelen tőlem és a gyerekeimtől 20 centiméterre ugatni kezdő kutyák zavarnak. Nagyobbik kislányomra egyszer egy sétán belül két külön helyen két kutya úgy hozta rá a frászt, hogy az addig kutyaimádó kislányom parázni kezdett az ebektől. Eltartott egy ideig visszaállítani a bizalmát.

  A másik gondom nem a kutyákkal, hanem a gazdikkal van, akik nem szedik össze a kutyagumit. De ezen már bosszankodtam feljebb. Most már két félpár cipő vár az ajtónk előtt talptakarításra. Báááá!

  #7938
  eperlevel
  Felhasználó

  az előttem szólókkal, de kutyatulajdonos lévén mégis azt kell, hogy mondjam: igenis fontos lenne a kutyafuttató.
  A kiserdő valóban jó, hogy van, de nőként nem szívesen mennék oda este kutyát sétáltatni…ráadásul az a futtató tényleg messze van.
  A másik probléma egyértelműen az, hogy kevés a kuka, ezt mi is tapasztaljuk séta közben. Van, hogy hazáig hurcoljuk a zacskót.
  Sarokházban lakunk, naponta szedjük össze a más gazdák otthagyott kutyaürüléket a ház előtti zöld területen. Sajnos, egyre többször. Pedig itt nálunk még van is kuka 🙁
  Vagyis ez kultúra kérdése is.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 24
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.