kekszmintázó, akár karácsonyra

Kezdőlap Fórumok Fórum Kézműves ötletek kekszmintázó, akár karácsonyra

Ennek a témakörnek tartalma 10 hozzászólás, 0 résztvevő. Utolsó frissítés:  Sági Zenina 9 év, 4 hónap telt el.

11 bejegyzés megtekintése - 1-11 / 11
  • Szerző
    Üzenetek
  • #8279

    szrituka
    Résztvevő

    kekszmintázó, akár karácsonyra

    #8280

    szrituka
    Résztvevő

    Egy már idézett blogról (rozmaringos szilva) csentem az ötletet, faragótól rendeltem kekszmintázó sodrófát és hozzá kerek fa kekszformázókat. Sokat kísérleteztem a tésztával, mert ha túl rugalmassal próbáltam, a minták kiugrották magukat. Az eddigi legsikeresebb süti egy kakaós keksztészta, készítettem fotókat is, hátha valaki kedvet kap a sütéshez (azért nem lett tökéletes, kicsit hólyagosra sült). A fafaragó elérhetőségét szívesen megadom a jelentkezőknek, karácsonyi ajándéknak is jó ötlet!
    Ui: bevált kekszrecepteknek nagyon örülnék!

    #8281

    Zsu
    Résztvevő

    Szia Rita,

    Engem érdekelne a sodrófa készítője, már egy ideje szeretnék ilyet, csak újságokban láttam. Mintákból lehet választani, hogy meyliket teszi rá vagy ez a sztenderd? Árban elfogadható?
    És egy nálam nagyon bevált linzer receptet is leírok, minden karácsonyra ezt sütöm (többek közt), igaz, ez cukormázas, de a mintákat szép színes cukormázzal is tudod akár díszíteni…
    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 5 dkg őrölt mandula, dió vagy mogyoró, 2 tojássárgája, 10 dkg cukor, 20 dkg vaj vagy margarin, porcukor és tej a mázhoz.
    Elkészítés: Az őrölt mandulával/dióval/mogyoróval elkeverem a lisztet, belemorzsolom a margarint. Külön tálban elkeverem a tojássárgákat a cukorral habosra és utána öntöm a lisztes, margarinos keverékhez. Összegyúrom és kb. fél órát pihentetem a hűtőben. Utána nyújtom (kb. 2-3 mm-re) és szaggatom, előmelegített 180 fokos sütőben sütöm. Aránylag gyorsan megsül, mégha nyersnek nézne is ki. Sütőpapírt szoktam alátenni, nem kell semmivel kenni. Ha kihűlt, elkészítem a cukormázat: porcukrot nagyon kevés tejjel összekeverem (az arányokat sajna nem tudom, azt kinézetre szoktam csinálni), míg annyira lesz híg, hogy egy késsel kenni lehessen a linzer tetejét (ha felemelem a kést, lassan csordogál róla a máz). A cukormázat ízesítheted 100% tisztaságú illóolajokkal és ételsestékkel bármilyen színre festhető. Kb. 1 hétig tárolható mázzal, mert megkeményedik, viszont fémdobozban az üres linzer hetekig eláll, díszíteni ráérsz mielőtt megennétek (egy éjszaka alatt megköt).

    #8282

    Sági Zenina
    Kulcsmester

    Ez nagggyon jó! Kérek szépen árat és elérhetőséget!
    Köszi.

    #8283

    szrituka
    Résztvevő

    A készítő hozzájárulásával: mail@svejk.hu, Gábor. Az árakról nem kértem felhatalmazást, de utólagos engedelmével: 3-4000 között a sodrófa (két méretben), 5-700 a kis mintázó, egy- vagy kétoldalas, a minták választhatóak. Nem tudom, menyire leterhelt a rendelésekkel mostanában, minél hamarabb keressétek!
    Zsu, köszi a receptet, sima kekszé is jöhet!

    #8284

    Sági Zenina
    Kulcsmester

    Telefonszáma nem vóna? Vagy egy honlap még pluszba. Telhetetlen egy dög vagyok, mi?

    #8285

    szrituka
    Résztvevő

    Tudtommal nincs honlapja, telszámot tőle kéne kérni. Nemrég foglalkozik a kekszmintázó-készítéssel, beszélgettem vele, még nem biztos benne, mekkora piaca lenne – én kecsegtettem a lelkes wekerlei háziasszonyok tömegével, tessék nála jelentkezni, gyorsan válaszol! Ő az egyébként, aki szívesen eljönne a wekerlei napokra is tavasszal, ha van rá igény!

    #8286

    Márti
    Résztvevő

    Láttam én már ilyet vásárban. Igaz, hogy szebb volt, de jóval drágább. Majd megszakadt a szívem, ott kellett hagyjam.
    Viszont eszembe jutott egy ötlet, ha sikerül, 2 hét múlva jelentkezem… 🙂

    #8287

    Sági Zenina
    Kulcsmester

    Na hékás, ne csigázz! Miről van szó???

    #8288

    Márti
    Résztvevő

    Lyukas az oldalad?
    Ha sikerül megtudod, ha nem, azt is.
    M

    #8289

    Sági Zenina
    Kulcsmester

    Ahhh, addigra kiesik a vacsi az oldalamon… 🙂

11 bejegyzés megtekintése - 1-11 / 11

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.