Kakaós és spenótos csiga

Kezdőlap Fórumok Fórum Receptek egymás között Kakaós és spenótos csiga

  • This topic is empty.
9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
  • Szerző
    Üzenetek
  • #8178
    Sági Zenina
    Adminisztrátor

    Kakaós és spenótos csiga

    #8179
    Sági Zenina
    Adminisztrátor

    Már nem egyszerre (brrr). Lusta süti, mert vettem mélyhűtött leveles tésztát. A kakaós csigával nem bíbelődtem sokat, nyújtás után olajjal megkentem a tésztát, rá az instant kakaó, csavar, vagdal, sütőpapíros tepsibe sorakoztak, 220 fokon sitty-sutty kész. (Legközelebb kis nutellával fogom aládurvítani…)

    A spenótos nagyon jó lett szerintem: vettünk a Tescoban leveles fagyasztott spenótot. (Azért szeretem, mert kis gombócokban van a spenót, így könnyen adagolható.) 6-8 gombócot megpároltam sóval, vajjal, fokhagymával, levét nem hagytam.
    A kinyújtott tésztát megkentem tömlős krémsajttal, rá a spenót, teker, vagdal, stb.
    A krémsajt helyett lehet reszelt sajt is benne.

    Egyéb tipp a leveles tésztához? (Lusta vagyok, tudom, de egyszerűbb, mint gyúrni, hajtogatni, stb. és még nem is drága…)

    #8180
    MolnarMoni
    Felhasználó

    A kakaós csigáról akarlak kérdezni, mert hogy egyszer én is kipróbáltam leveles tésztából (szeretik a kölkök a Fornettit), de se íze, se bűze nem lett. Arra jutottam, hogy az a baj, hogy nem édes a tészta. Sok cukrot tettél bele a \”töltelékbe\”? Vagy hogyan? Én maradtam a kelt tésztás verziónál ezek után.

    #8181
    Sági Zenina
    Adminisztrátor

    Igen, a miénk sem lett olyan nagyon édes. De elfogyott így is rövid úton. Kicsit túl sütöttem, így nagyon ropogós lett.:D Így sem volt rossz, és nem zavaró, hogy nem édes a tészta (talán mert pindur csigák), de én is tűnődtem az édesítésen. Én két dologra gondoltam: vagy hagyományos kakaóval fogom készíteni több porcukorral (és kicsit vastagabb aláolajozással), vagy kipróbálom, hogy kis nutellautánzatot kenek alá és úgy szórom rá az instant kakaót.

    #8182
    Hajnalka
    Felhasználó

    Bolti leveles tésztából én is sósakat szoktam inkább, pl csíkokra szelni és fél virsliket körbetekerni vele

    Apropó, meg lehet valahol találni a díjnyertes cukkínis csiga receptjét? 🙂

    #8183
    Sági Zenina
    Adminisztrátor

    Ez is jó ötlet. vagy füstölt sajtot. Nyam.

    Az összes recept, amit megkaptam elérhető itt:
    http://wekerletelep.eu/sodrofadij_sos

    #8184
    Zsu
    Felhasználó

    A levelest én szeletelt bacon-nel szoktam még sütni, nagyon egyszerű, a csíkokra vágás után lehet csavarni és kis masniknak megsütni. Lehet belőle még \”szélforgót\” csinálni, egy barackkal a közepén.
    Zenina, a kakaós csigát szerintem próbáld ki vajjal, ha azt kevered ki cukorral és kakaóval, akkor olyan édes lesz, ahogy szeretnéd, és a töltelék sem fog \”elveszni\” benne. Legalábbis a kelt tésztához ez vált be nálam, levelessel még nem próbáltam, de ha kipróbálod és sikerül, akkor én is átnyergelek arra 😉

    #8185
    Sági Zenina
    Adminisztrátor

    A baconos megoldás igen jól hangzik. Na tegnap kipróbáltam az új generációs kakaóst. 😀

    Szerintem a vajas is jó lehet, de nem volt itthon vaj, így a sparos műnutellát kentem vékonyan a tésztára, és haloványan szórtam instant kakóval. Most nem szárítottam agyon és nagyon-nagyon finom lett! Kislányom együltő helyében négyet benyomott belőle…

    #8186
    Hajnalka
    Felhasználó

    Nagyon köszi, nem néztem azóta a frissítéseket 🙂

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.