Folytatódik a Zajvédőfal építése

Kezdőlap Fórumok Fórum Wekerlei csevegő Folytatódik a Zajvédőfal építése

 • This topic is empty.
9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Üzenetek
 • #7777
  Bigiboy
  Felhasználó

  Folytatódik a Zajvédőfal építése

  #7778
  Bigiboy
  Felhasználó

  Kedves Wekerleiek!

  Örömmel értesültem arról a \”kispest\” újságban, hogy \”folytatódik a zajvédőfal építése Wekerlén\”. Ehhez annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy amikor a múlt héten hétfőn elkezdték ásni a kutatóárkokat, akkor még senki nem vette komolyan. Most hogy már szinte végig ásták az oszlopok helyét, már azok az emberek is elkezdtek aggódni, akik eddig a fal építése mellett álltak. Ennek több oka is van. Az egyik az, hogy azok a lakók, akik a már megépült fal mögött élnek, semmivel sem kerültek jobb helyzetbe mint előtte voltak, sőt. Az emeleti lakásokban a zajterhelés több mint kétszeresé nőtt, de erről hivatalos adatok nem készültek. Viszont amiről hivatalos feljegyzések vannak azok azok a bűncselekmények, aminek az előkészítésében a fal nagy szerepet játszott. Csakhogy néhány példát említsek. Pincék feltörése, rablások, betörések. Ennek a nagy oka, hogy a falon nem lehet átmenni és a járörörézs is nagyon megnehezíti. Másrészt a közvilágítás is nagyon hiányos. De ez még midig a kisebbik gond. Ahol már az \”átlátszó\” üvegfal megépült, meg lehet nézni, hogy az mennyire átlátszó. Koszosnak sem nevezhető, mert már a kihelyezés után két nappal átláthatatlanná vált. Nálunk a Wekerlei szakaszon már az a lakók baja, hogy nem lehet kocsival beállni, ebbe már beletörődtek. De még mindig van olyan amivel most szembesülnek az itt élők. A fal nagyon közel épül, és nem készült olyan vizsgálat, hogy ki fog e szellőzni mögötte a levegő. Olyan napokon amikor nem volt szmogriadó, a már megépült fal mögött, (ahol akár 5-10méter távolság is van a fal és a házak között) már elviselhetetlen volt a falon átcsapó és a fal mentén lecsapodó szmog, benzingőz. Akkor kérdezem én, ott ahol 3méter sem lesz ez a távolság, ott mi lesz? Ki fog tudni majd ott egyáltalán végiggyalogolni? Vagy vegyen mindenki gázálarcot? Illetve, akinek parapetes konvektora van, az is oda fog szellőzni, a keletkező szénmonoxid hova távozik? Nincs mindenkinek pénze modernizálni a fűtési rendszerét.
  Természetesen, a mellékutcák lakóit is megértjük. Nem kellemes itt élni így. Mi is tudjuk, hogy kell a fal, mert mi is itt élünk már közvetlen mellette 20éve, és nem mi kértük ide az utat de most, hogy mindenki szembesült a valósággal, egy igen komoly válságos állapot alakult ki. A már megépült fal mögötti ingatlanok tömegével eladóak, [biztos azért mert az értékük annyira megnőtt. 🙂 ] ahogy haladunk befelé, a város felé, látható a sok eladó tábla a fal fölött.
  Az önkormányzatnál csak annyit mondtak, hogy az itt a fal máskénti megépítését kérvényező 100 ember, kevesebb mint az aki bent lakik. Lehet, hogy csak 100 ember lakik itt ezen a szakaszon, de nekünk meg kell halni, komoly egészségkárosodást kell szenvedni? Nekünk nem jár teljes jogú élet, mert mi csak 100an vagyunk? Ennyit az emberségről. Arról, hogy fogjunk össze. És ahogy annó írta valamelyik kedves forumozó, hogy ez polikitai lejáratókampány, hát most láthatja, hogy nem. Mert teljesen mindegy hogy ki van hatalmon. Attól még a probléma még probléma marad.
  Azt azért a végére ismét kiemelném, hogy mi nem a fal megépítése ellen vagyunk. mert sokan azt hiszik, hanem hogy úgy építsék meg ahogy azt 2005ben megígérték. És nem egy ilyen gyors, minden mindegy alapon.

  #7779
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Szerintem ezek fontos kérédsek. Azt hiszem, ha érintett lennék, azt próbálnám meg, hogy állásfoglalást kérek az ÁNTSZ-től vagy vmi közegészségügyi szervezettől. Ha pedig sehogy sem megy, akkor megfontolni a Levegő Munkacsoport ajánlatát.

  Nekem két kislányom van, bölcsis és ovis méretben. Nagyon nem szeretnék velük ott lakni, ott járni nap mint nap.

  #7780
  csucsu56
  Felhasználó

  Sajnos a mi házunkban 3 óvodás van és egy iskolás gyerek, akiknek tetszik nem tetszik nap-nap után itt kell majd közlekedniük.
  A Levegő munkacsoport azt a választ adta, csak akkor tudják megvizsgálni az ügyet, ha áll a fal. Köszönjük!!!!

  #7781
  csucsu56
  Felhasználó

  Molnár László wekerlei építész részben arról a gondolatvilágról és szellemiségről írt, amely annak idején a telep megépítését, harmonikussá tételét tette lehetővé, napjainkban pedig az épületek eredeti szépségének és egységének megőrzését segítheti.
  Megkérdezném: a zajvédő fal hova sorolható?
  Azt írja cikkében, hogy \”ha már változtatunk, a változás legyen alapos, átfogó, sok mindenre kiterjedő.\”
  Hát ez most hol van?

  #7782
  gborka
  Felhasználó

  Majd egy későbbi Wekerlei albumba be lehet tenni ezeket a képeket.
  Gratulálok ezekhez a \”lövészárkokhoz\”

  Gyönyörű!!

  #7783
  Bigiboy
  Felhasználó

  Kezdenek beigazolódni a aggályok, amikre azt mondta mindenki, hogy csak túlreagáljuk a dolgokat.
  Az erzsébeti oldalon már teljesen kész a fal és már le is festették, de nálunk, a Wekerlei oldalon, jelenleg a váz áll. Azt természetesen meg lehet nézni, hogy milyen alapokon. Az, hogy az a beton amit 1hónapja csináltak, már repedezik, esik szét, tehát tartása nem nagyon lesz pár hónap múlva, és azt is, hogy tényleg milyen közel kerül a házakhoz. A másik dolog, amit szintén akadékoskodásnak gondol mindenki, az a meleg és az üvegház hatás. Most hogy ilyen szép napsütéses napok vannak, az acél aljazta, ami a fal alját képezi, olyan szinten meleget sugároz, mint egy radiátor. és természetesen a házak felé.
  Most pedig jön a fekete leves. A zaj, ami azóta van, hogy erzsébeten kész a fal, elviselhetetlen a lakás minden zugában, eddig csak azt hallottuk, hogy ha elment egy autó, de most folyamatosan morajlik az egész ház, udvar, minden. Sokkal hangosabb, és hiába vannak kicserélve a nyílászárók, azon is rendesen bejön a hang.
  És még egy hozzáfűzés. Május 1.-én reggel 3/4 7 kor arra kellett kelnie az egész háznak, hogy a munkások fúrták a betont. Hát igen kellemetlen volt, de ez most már csak a hab a tortán. Rendszeresen hajnalban 6, fél 7 körül kezdenek dolgozni, és van, hogy este 7kor még itt ütik verik a vasat a ház környékén. Persze ezek elhanyagolható dolgok lennének, ha tényleg a mi érdekeinket szolgálná a fal. De egyre jobban bebizonyosodni látszik, hogy azok a dolgok, amiket felvetettünk, az itt lakók nagy többsége, sajnos igenis valósak.

  U.I.:

  Az utolsó hozzáfűzés ehhez a kis gondolatmenethez. Amióta kikerült 10db gépjármű a közterületre, csak a mi házunkból, már nem egy autót megrongáltak, feltörtek, el akartak lopni. Szóval ennyit arról, hogy javul a közbiztonság attól, hogy készül a fal.

  #7784
  gborka
  Felhasználó

  Pár napja arra jártam, Borzalmas!

  Én már korábban megjegyeztem hogy ez lesz az eredménye!
  Mivel nem vagyok hangmérnök vagy fizikus a hang fizikai jellemzőivel teljesen tisztában vagyok hiszen részben ezzel is foglalkozom.
  A fal csak tereli a hangot ezt sokan nem hitték el nekem, most íme itt a bizonyíték!
  A legnagyobb gondot az átlátszó fal sima felülete jelenti, az tökéletesen visszaveri az összes hangot, a rücskös lyukacsos felület részben elnyeli.
  Sajnos ha megépítik a Wekerlei falat is akkor kialakulhat a ping-pong effektus, ahol a hangok ide oda verődve felerősödhetnek és ennek a következményét az emeleti lakosok fogják elszenvedni
  A magas és a közép frekvenciájú hangokat terelni lehet, de az alacsony tartományt azt már nem! Többek közt ezért van az ha valaki hangosabban hallgat zenét a szomszédok csak a dumm-dummot hallgatják.
  A mély hangok sajnos minden irányban terjednek és sok anyagon áthatolnak!!

  A másik hogy el kellene gondolkodni hogy kamera rendszert kellene felszerelni, tudom most jön az a szöveg hogy drága!
  De a kérdésem az hogy mi mibe kerül egy autó lopás,feltörés??? Az nem drága?
  Amúgy lehet kamera rendszereket viszonylag elfogadható áron kapni ami mindent tartalmaz és egy ügyesebb ember fel is tudja szerelni a csomaghoz mellékelt útmutató alapján.

  #7785
  gborka
  Felhasználó

  Ma Erzsébetre mentem egészen véletlenül egy ügy miatt, mikor megtudtam a címet hogy Nagykőrösi út….. nagyon meglepődtem!
  Egy ottani lakosról, vállalkozóról van szó, miután lerendeztük az üzleti ügyeket rákérdeztem hogy mi a véleménye a falról!
  Semmi pozitív…
  Kb. fél órát beszélgettünk, de teljesen ledöbbentem a hallottakon.
  Nagy kár hogy nem rögzítettem a beszélgetést, pedig megérte volna!
  Egy biztos a vállalkozásának annyi!!!!!
  Nem elég a hazai gazdasági helyzet, erre még egy lapáttal rátett a fal felépítése..
  Sajnos egymás után zárnak be, mennek tönkre a vállalkozások, üzletek a Nagykőrösi úton..

  Röviden ennyi, mert nem szeretnék rágalmazni..

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.