Felelős hitelezés – egy tanulságos történet wekerlei lakás vásárlóknak

Kezdőlap Fórumok Apróhirdetés Ingatlanok Felelős hitelezés – egy tanulságos történet wekerlei lakás vásárlóknak

 • This topic is empty.
2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Üzenetek
 • #9227
  Nemetschek
  Felhasználó

  Felelős hitelezés – egy tanulságos történet wekerlei lakás vásárlóknak

  #9228
  Nemetschek
  Felhasználó

  Ezen a fórumon mondom el a történetünket, hogy tudják a lakásvásárlók, mire számíthatnak hitelfelvételkor.
  A párom vett egy félkomfortos, de jó állapotban lévő lakást Wekerlén kétlakásos házban, 15 millióért meg tudta kapni. (A lakást a legutolsó értékbecslése fél évvel azelőtt történt, 16.8 millióra értékelték.)
  Az Unicredit banknál egyedül igényelt jelzáloghitelt, mert az ő ajánlatuk tűnt a legjobbnak. 20% önrészt ígértek hivatalosan. Mikor az értékbecslés eredménye meglett, nem hittünk a fülünknek: 10.5 millióra (!!!) értékeltek egy kétlakásos házban lévő lakást! Persze bebiztosítva magukat a e célt szolgáló hitelbiztosítéki érték megállapítása ennek még plusz 0.8-cal való beszorzása volt. A turpisság kiderült, amikor megküldték az anyagot, hogy a City-Form 2000 Kft. értékbecslő rendkívül kontár módon 6-8-12 lakásos házban lévő lakásokkal hasonlította össze a lakást! Olyannak, aki már szétnézett lakásárilag Wekerlén, nem kell mondani, hogy mi a különbség árban és egyébként egy 6-8-12 vagy akár egy 4, és egy 2 lakásos házban lévő lakás ára között. Az értékbecslőről ezt nem lehetett elmondani, így kellett több mint másfél milliót hirtelen leakasztani valahonnan, hogy ne vesszen el a foglaló! Az önrészben még így is volt tartalék, 20 helyett 33% lett volna a vállalt önrész hogy biztosra menjünk, így lett belőle 44%…
  Próbáltunk fellebbezni, de majdnem hogy elhajtottak minket azzal, hogy „örüljünk, hogy nem utasítják vissza, és ha nagyon ugrálunk, akkor még vissza is dobhatják”… Egy másik kérelem elindítása egy másik banknál pedig veszélyeztette volna hogy kifutunk az időből, tehát nem volt más lehetőség mint lenyelni a békát.
  Úgyhogy az egész hitelesdi megint egy nagy átverés. Ha a kamatokkal már nem tudnak machinálni, megteszik máshol, gátlástalanul. Mondják akkor azt, hogy 40% az önrész és akkor tiszta ügy (szakmailag korrekt értékbecsléssel), és tudja az ember mire számíthat. „Felelős hitelezés” (ahogy hirdetik magukat), meg elsőkként való csatlakozás az „ ügyfelekkel szembeni tisztességes magatartásáról szóló Magatartási kódexhez” mind csak szemfényvesztés. Kutyából nem lesz szalonna!

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.