És mi lesz a lakotelepi játszóterekkel, már mind eltünt….

Kezdőlap Fórumok Fórum Általános kérdések És mi lesz a lakotelepi játszóterekkel, már mind eltünt….

 • This topic is empty.
11 bejegyzés megtekintése - 1-11 / 11
 • Szerző
  Üzenetek
 • #6163
  diandie
  Felhasználó

  És mi lesz a lakotelepi játszóterekkel, már mind eltünt….

  #6164
  diandie
  Felhasználó

  Sziasztok!
  Arról tud valaki valamit, hogy mi van a 4 emeletes házak között ledózerolt és az igéretek szerint újra cserélődő játszóterekről.
  Hála az eu szabványnak, már semmi nem maradt a régi játszóterekből, arra pedig nem mindig van idő, hogy az ember lánya elzarándokoljon a Kós Károly térig a játszótérre.
  Tavasszak azt ígérték megcsinálják, azóta sem történt semmi. 🙁

  #6165
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  már a Kós Károly téri játszó sem lesz elérhető… A Bárczy téren meg ami játszó van, nem épp kisgyerekeknek való (az új hintákat leszámítva). Se egy kis csúzda, se árnyékos homokozó…
  Diandie, nincs kedved megkérdezni az önkormányzatot, és megírni nekünk, hogy mi a helyzet? Sokan lennénk rá kiváncsiak. Előre is köszönjük, ha segítesz.

  #6166
  diandie
  Felhasználó

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönettel vettük levelét, melyben hiányolja a Wekerle telep 4 emeletes lakótelepi részén a játszótereket.

  A levelében megfogalmazottakkal összefüggésben engedje meg, hogy tájékoztassam a Wekerle telepen az elmúlt néhány évben történt irodánkhoz tartozó közterületi beruházásokról:
  – 2005-ben megépült a Corvin krt. – Pannónia út sarkán egy bekerített játszótér a 0-10 éves korosztály számára

  – 2004-ben felújításra került és 2009-ban tovább lett fejlesztve a Kapisztrán utcai játszótér és biciklipálya 3 – 14 éves korosztály számára

  – 2008-ban elkezdődött a Wekerlei terek egyedivé tétele, ennek során:
  – kialakításra került a Győri Ottmár tér a Corvin krt. – Pannónia út sarkán
  – kialakításra került a Bárczy István tér a Gutenberg krt. – Hungária út sarkán
  – megújult az Esze T. u. – Thököly u. csomópont
  – megújult a Zalaegerszeg u. – Thököly u. csomópont

  – több Wekerlei fasor is felújításra került úgymint:
  – Hungária út I üteme (Ady E. út – Kós K. téri szakasz)
  – Hungária út II. ütem (Kós K. tér – Határ út közötti szakasz)
  – Madách utcai fasor
  – Gutenberg krt-i platánfák teljes körű ápolása, ifjítása
  – Nagy Lajos krt-i platánfák teljes körű ápolása, ifjítása

  – az uniós pályázat kapcsán a Kós Károly tér rekonstrukciójával párhuzamosan eltelepítésre került 366db facsemete Wekerle utcáin.

  A Nagykőrösi úti 4 emeletes házak környezetében a játszószerek elbontását 2008. december 31-ei határidővel jogszabály írta elő. Az eltelt közel két évben a játszószerek elbontását követően nem érkezett lakossági jelzés, kezdeményezés új játszótér kialakítására.
  Az elmúlt 2-3 évben elsősorban azokon a területeken végeztünk fejlesztést, ahonnan megalapozott igény jelentkezett, annál is inkább, mivel egy új játszótér létesítése kihívást jelent nemcsak az önkormányzat számára (finanszírozás, bonyolítás), de az ott élő adott esetben idősebb és a csendet, nyugalmat már megszokott lakótársak számára is.

  A korábbi szokástól szakítva (épületek között elhelyezett egy-egy hinta, csúszda, homokozó, mászóka – mint játszóhely) igyekszünk jól felszerelt, adott esetben bekerített, több korosztály igényeit kielégítő játszótereket kialakítani, melyek nemcsak biztonságos rekreációs lehetőséget biztosítanak gyermekeinknek, hanem folyamatos és rendszeres karbantartásuk, védelmük is költségtakarékosan megoldható.

  Természetesen nem zárkózunk el egy ilyen igény teljesítésétől, amennyiben azt nem egy-egy különálló személy, hanem jól átgondoltan, felmérve és az ott élőkkel (nemcsak kisgyermekes családokkal) egyeztetve a lehetséges helyszíneket lakóközösségek kezdeményezik.

  Kérem tájékoztatásom szíves elfogadását.

  #6167
  Zsu
  Felhasználó

  Úgy tűnik, ha sokan aláírják a környékről, esetleg megfontolják, hogy valamelyik költségvetésbe belefér-e. Mivel most lesz a választás, új projectbe – gondolom- már nem kezdenek bele. Én azt néztem, hogy a Kós Károly tér annyira tele van (kivéve ezt az esős időjárást), hogy szinte mindenre várni kell, a \”kisjátszótér\” (Győri Ottmár téren lévő) pedig szinte mindig üres. Mi már sajnos abból kinőttünk, a Főtéren pedig sorállás van, így legtöbbször itthon játszunk. Persze tudom, neked elzarándokolni mondjuk a kicsire elég messze van, de ha a Főteret vagy a Bárczy István teret nézem, azok nagyjából egytávolságban vannak tőletek. Remélem, sikerrel jársz és sikerül ott is egy szép kis játszóteret kialakíttatni. (Hogy egy kicsit nosztalgiázzak: kiskoromban, mikor a temetőbe arrafelé mentünk, mindig megálltunk a négyemeletesek között hintázni egy jót :))

  #6168
  sziporka1974
  Felhasználó

  Melyik lakótelepről van szó? A Nagykőrösi úton lévő házakról, vagy pedig a kispiacnál lévő házakról? Azért kérdezem, mert a kispiaci emeletes házak között a már nem működő játszótér sajnos nincs lebontva, s ott díszelegnek a rozsdás hintavázak, s a gyommal benőtt homokozó… Ha ott laknék, akkor kezdeményezném a homokozó újbóli \”üzemelését\” lakossági összefogással .

  #6169
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Kedves Andi!

  Köszi az infot!

  #6170
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Én is amondó vagyok, hogy a hinták leszerelése nem azonos az elbontással. Szegény házak között elég szomorú a látvány. Parkosítás nem lett a helyén, csak, ahogy Sziporka írja, hintaváz és a gazos homokozó.

  Sajnos a Bárczynak nagy hibája, hogy nincs körbekerítve. (Ami a Kósnak is hibája egyébként, mert bár a park körbe van kerítve, a játszó nincs, és két kicsivel egyszerre elég brutál ott lenni, főleg, hogy a nagy tömegben nem átlátható a hely. Pillanatok alatt elvész valamelyik kölök, ui. a kicsi az egyik felében akar játszani, a nagyobb kicsi a másik felében mászókázna. És egyik se akkora, hogy hagyhatnám egyedül…)
  A Bárczyn kicsiknek való játék alig van, és bringások miatt szintén két kicsi gyerekkel nehézkes.

  Ha valaki írna ilyen aláírásgyűjtő dolgot, én szívesen csatlakozom. Bár első nekifutásból annak örülnék, ha a bölcsink udvarára jutna egy-két fix kerti babajáték (most csak homokozó van, illetve 1 db farepülő 6 csoportra, ja és gumiszőnyeg, amire néha kerül 1 db műanyag hordozható babacsúszda…)

  #6171
  KG
  Felhasználó

  Egyetértek. Szoktam arra járni. Elszomorító.

  #6172
  gborka
  Felhasználó

  Azt nem tudom megérteni hogy ezeket a játszótereket minek kellett elbontani mondvacsinált indokkal??
  Azt hiszem ez valakiknek irtózatosan nagy üzlet!!
  Szerintem sokan vagyunk akik ilyen játszótereken nőttek fel és semmi bajunk nem lett tőle.
  A legnagyobb gond az hogy a játszótereket az önkormányzat teljesen elhanyagolta, nem fordított rá az évek alatt semmit.

  #6173
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Kedves Gábor!

  Az EU-s szabály az szabály. Még, ha nem mi találtuk ki, akkor is…

11 bejegyzés megtekintése - 1-11 / 11
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.