elvihető kiscicák

Kezdőlap Fórumok Apróhirdetés Kisállat elvihető kiscicák

 • This topic is empty.
12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Üzenetek
 • #9748
  szrituka
  Felhasználó

  elvihető kiscicák

  #9749
  szrituka
  Felhasználó

  Elvihető a szomszédomból három nagyon édes, játékos kiscica! Egy fekete, kis vörös pamacsokkal a nyakánál és két trikolor (vörös-fekete-fehér). Egyet már mi is befogadtunk, várjuk a leendő gazdik jelentkezésést! A gazdájuk a mamát is odaadná, 1-2 éves gyönyörű vörös nőstény!

  #9750
  sziporka1974
  Felhasználó

  Szia Rita,
  Te mennyire ismered a macskákat? Azért kérdezem, mert az új albérletünk kertjébe állandóan odapiszkítanak a homokba (naponta 3x, több macska is), s nem tudom hogyan üldözzem el őket. Nyilván bántani nem fogom egyiket se, hanem valami riasztó \”dologra\” gondoltam.
  Az a legszebb, hogy nem kóbor macskák, úgyhogy a gazdájuknak kellene alomról gondoskodni az ajtajuk előtt…
  Van valami ötleted?

  Köszi,
  üdv
  Andi
  Mentek valahová nyaralni? Mi most szombaton megyünk Balatonra:-)

  #9752
  Zsu
  Felhasználó

  Szia Andi,

  A homokozó védelmére mindenképp takarót tudsz használni, viszont a DM-ben árulnak macskariasztót (get off a neve, talán máshol is kapható). Van zselé változat, amit be kell forgatni ásóval a földbe és van spray is, amivel le lehet fújni pl. a betont, amerre közlekednek. Persze egy eső után lehet újra kezdeni. Erős citromos illata van, gondolom csak néhány elvadult macska mer arra menni 😉 Pl. ezzel is lefújhatnád a homokozó külsejét.

  Üdv,
  Zsu

  #9751
  szrituka
  Felhasználó

  Szia Andi, hát már egy ideje vannak macskáim… tapasztalatom szerint a benti macskákat lehet alomra szoktatni, a kijárós ott végzi a dolgát, ahol neki tetszik… illetve beosztják egymás között is. A mi macskáink mindig más kertjébe jártak, másé járt a miénkbe 🙂 A gazda nem igazán tudja befolyásolni, ezt még sajnos csak macskás szomszédaink értették meg. A homokozó különösen vonzó hely, nem kell sokat kaparni, jó puha. Egyébként a látszat ellenére baromi tiszta állatok! Max úgy tudsz védekezni, hogy takarod a homokozót. Van még egy megoldás, ha Te is tartasz macskát, lásd a fenti hirdetést!! 😀 Akkor másképp osztják fel a területet.
  (Mi majd augusztusban, szintén Balcsi… szép időt és jó pihenést Nektek!)

  #9753
  sziporka1974
  Felhasználó

  Köszi a segítségeteket, elmegyek a DM-be:-)
  Nem a homokozó a probléma, mert az mindig le van takarva, hanem a kert nagy része homok (majd ősszel füvesítünk), s emiatt állandó vendég a macskapiszok a kertben, amit én sajnos nem tudok tolerálni, naponta 2-3x szedem össze,s így nem tudom Zsófit csak úgy simán kiengedni, hanem először mindig körbeszagolok:-(
  Amúgy ha ki-be járós egy macska, attól még lehet alomra szoktatni, a barátnőim macskái is ilyenek.
  Nekem soha nem lesz macskám, nincs rá igényem, meg amúgy is inkább kutyás vagyok, de háziállatot úgysem lehet albérletben tartani:-)
  Üdv
  Köszi,jó nyaralást Nektek is.

  #9754
  anitak
  Felhasználó

  Segítséget szeretnék kérni:
  egy hete az udvarunkba tévedt egy kóbormacska, az egyik lakó elkezdte etetni, de befogadni nem akarja. KÖzben kiderült, hogy a macska hasas.
  Nem tudtok valakit, aki szívesn elvinné? Vagy hova kéne fordulnom? Tudtok a közelben menhelyet?
  köszi

  #9755
  sziporka1974
  Felhasználó

  A spray-t nem lehet kapni jelenleg a DM-ben, így házi módszerhez folyamodtam: körbeszórtam a kertet ecettel, s működik. Persze eső után újból…
  Üdv
  Andi

  #9756
  csucsu56
  Felhasználó

  Cicák ellen is nagyon jó, ahogy lótetű ellen is, ha kert szélét beültetik bársony virággal, azaz büdöskével, ugyanis annak a levele és a szára, gyökere is olyan illó anyagot tartalmaz, amit nem szeretnek és elkerülik.

  #9757
  sziporka1974
  Felhasználó

  Köszi csucsu56, következő tavasszal ültetek, úgyis az az egyik kedvenc virágom, de ezt nem tudtam róla:-)

  #9758
  Hajnalka
  Felhasználó

  Hátránya, hogy a csigák is szeretik, nálunk is úgy lelegelték őket, még 1-2 centis korukban, alig maradt pár tő. De ha választani lehet, inkább csigákat hajkurászok, mint macskákat 🙂

  #9759
  sziporka1974
  Felhasználó

  egyetértek, legalább azokkal a kislányom is szeretjátszani:-)

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.