Kezdőlap › Fórumok › Fórum › Receptek egymás között › Diós bögrés kevert (anyukám, Hambalkó Zsuzsa féle)
- This topic is empty.
-
SzerzőÜzenetek
-
2012-01-14-19:10 #8224Debreceni ZsuzsaFelhasználó
Diós bögrés kevert (anyukám, Hambalkó Zsuzsa féle)
2012-01-14-19:10 #8225Debreceni ZsuzsaFelhasználóDiós bögrés kevert süti
Kikeverünk 2 egész tojást 1,5 bögre cukorral, majd hozzáadjuk a következőket:
– 2 bögre tej,
– 2 bögre darált dió,
– 2 bögre liszt,
– 1 csom. sütőpor.Jó folyós lesz, de nem kell tőle megijedni. Vajazott lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük, és forró sütőben megsütjük – nem néztem az időt, talán fél óra, de inkább tűpróba. (Én 180 fokra melegítettem elő a légkeverésest, a végén kicsit visszavettem belőle)
Igazából ennyi, ez már így ehető is, de én most cifráztam is kicsit. Másfélszeres adagot csináltam a nagyobb tepsiben, és jól felemelkedett, ezért egy részét keresztben félbevágtam, és egy részét baracklekvárral, egy részét natúr karamellséggel (lásd Karamellségek) megkentem, egy részét meg nem vágtam félbe. A tetejére meg csináltam egy tojásfehérjéből meg sok porcukorból (nem tudom a mennyiséget, de több-ből, mint gondolná az ember elsőre – úgy hamarabb megköt!) és egy fél citrom kinyomkodott levéből és lereszelt héjjából (ezeket a végén adtam hozzá) írókázót, és jó vastagon megkentem vele.
Nagy sikere volt!
Jó étvágyat…2012-01-14-22:15 #8226MolnarMoniFelhasználóFényképed nincs? Csak hogy mi kell legyen a végeredmény… És vajon rizstejjel is megy?
2012-01-14-23:50 #8227Debreceni ZsuzsaFelhasználónem fotóztam le, nem tudtam, hogy ekkora keletje lesz…
Az egész diós süti erről a sütiról jutott eszembe (most az oldal tetején van):
http://etelallergia.hu/Itt van kint most egy rizstejes változata, ezt találtam meg a FB-on… mivel nálunk nincs ételallergiás, eszembe jutott, hogy anyukám könyvében van egy bögrés-diós, az jó lesz. Hasonlóan is nézett ki a link-en találhatóhoz, csak a teteje nem sárga, hanem fehér volt, lévén, én a tojás fehérjét használtam hozzá (az volt a mélyhűtőmben lefagyasztva).
De sztem ha simán az én változatomnál cseréled ki a tejet rizstejre, az is jó lehet… Hm?
Jó sütést!2013-04-18-22:05 #8228sziporka1974Felhasználómegcsináltam, nagyon finom lett:-)
2013-04-19-16:44 #8229Debreceni ZsuzsaFelhasználóörülök!! biztos anyum is örülne, hogy tovább él a receptje… .-)
tipp: a tetejére lehet esetleg vajas-mascarpones-porcukrot tenni a fent leírt helyett, sztem azzal is finom lehet…
2013-04-19-19:04 #8230sziporka1974Felhasználó🙂 köszi
2013-04-27-15:00 #8231mzsomborFelhasználóEzt sütötted a mai garázsvásárra is? És pont ezt nem kóstoltam meg… 🙁
2013-04-28-18:55 #8232Debreceni ZsuzsaFelhasználóigen, ezt, egy pár darab maradt még a nemannyira szépekből…
Ha erre jársz, adok. Egyébként ma jártunk a házatok felé. Rájöttem, már a képek alapján, hogy mi a felújítás alatt pont a mellette lévő négylakásos hátsó lakásában laktunk, ami a Tietekre néz…
-
SzerzőÜzenetek
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.