Csendrendelet – létezik?

Kezdőlap Fórumok Fórum Általános kérdések Csendrendelet – létezik?

 • This topic is empty.
9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Üzenetek
 • #7103
  Szilágyi Szilárd
  Felhasználó

  Csendrendelet – létezik?

  #7104
  Szilágyi Szilárd
  Felhasználó

  A szomszédunkban – Kapisztrán utca – október óta építkeznek.
  Rendszeresen végeznek hangos munkát hétvégén is, reggel 7-től biztosan dolgoznak, de legutóbb 5.32-kor jöttek a konténerért! Este 7-kor még betonszivattyú zakatol.
  Hónapok óta heti rendszerességgel jelezzük az építtetőnek (új tulajdonos), hogy vegye figyelembe a szomszédokat – teljesen haszontalanul.
  Tudja valaki, hogy van-e létező rendelet, amely a hétvégi építési munkákat vagy legalább a hajnali zajkeltést megtiltja?
  Hova fordulhatunk ez ügyben? (Önkormányzat, járási hivatal?)

  #7105
  Boros János
  Felhasználó

  Szerintem az építéshatóság az illetékes.

  #7106
  Debreceni Zsuzsa
  Felhasználó

  szerintem is, de a konténerért akkor is mindig hajnalban jönnek, ezt tapasztalatból tudom, mert akkorra még nem kell a nagyobb teherautóknak behajtási engedélyt kérni.
   
  itt keresgélj esetleg, hogy írnak-e valamit a szabályozásról:
  http://uj.kispest.hu/index.php/ugyintezes/irodak/89-ugyintezes/ugytipusok/214-epitesi-engedelyezesi-es-epiteshatosagi-eljaras
  üdv, zsuzsa

  #7107
  Szilágyi Szilárd
  Felhasználó

  Köszönöm az ötleteket, egyelőre nincs változás.
  Most (péntek este 19.15-kor) egy betonkeverő teherautó és egy beton-szivattyú dübörög az utcában. 🙁

  CC

  #7108
  Debreceni Zsuzsa
  Felhasználó

  Kitartás Sziszi!
  Előbb-utóbb elkészül és csend lesz meg nyugalom!!
  🙂
  üdv, zsuzsa

  #7109
  gbotond
  Felhasználó

  Szerintem a jegyzőtől kérhetsz birtokvédelmi eljárást. Amúgy jártam arra mostanában többször is, és láttam, hogy mit kell elviselni a szomszédoknak: egyszerre két hatalmas betonkeverő állt, és nyomta be a ház aljába az anyagot – és ahogy nézem az útfelület változását azóta, az aszfaltozás is valószínűleg megsínylette ezt a fajta terhelést. Nem is tudom, hogy útvonalengedély nélkül egyébként egyáltalán bejöhetne- e a telepre ilyen súlyú jármű…

  #7110
  Debreceni Zsuzsa
  Felhasználó

  Miből gondoljátok, hogy NEM volt útvonal engedélye? A tönkrement aszfaltot lehet kérni, hogy javíttassák majd meg esetleg.
  Egyébként fura, mert elhiszem, sőt, biztos vagyok benne, hogy hangos és sok zajjal jár, és abban is biztos vagyok, hogy zavaró. DE egyszer ez,  egyszer az szépíti a házát. Gondolom, a többi ház felújítását – akár a tieteket is – is el kellett viselni EGYSZER a szomszédoknak. Aztán vége lesz, és akkor hosszú ideig csend lesz. Én is tavaly vészeltem át az idősek klubja felújítását, és tényleg idegesítő. De túl lettünk rajta. Ha éán csinálok/csinálnék valamit, azt a többieknek kéne elviselni. 
  Annyit mindenképp érdemes és szükségszerű kérni, hogy mindezt emberi időben csinálják, tehát hétköznap 8 óra és lehetőleg  este 6 óra közt, hétvégén pedig nagy zajjal járó munkálatokat NE végezzenek. Ezt gondolom megértik és igyekeznek majd betartani. (kivéve a konténeres autó…)
   

  #7111
  gbotond
  Felhasználó

  Nehéz elképzelni, hogy ilyen útterhelésre engedélyt lehetne kapni – egyszerre két hatalmas betonkeverő állt egymástól pár méterre. Amúgy az építtető már bizonyított, hiszen az indító hozzászólásból kiderül, hogy többszöri kérés ellenére folytatódik ilyen formában a munka.

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.