Csapadékvíz elvezető árkok állapota

Kezdőlap Fórumok Fórum Általános kérdések Csapadékvíz elvezető árkok állapota

 • This topic is empty.
6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Üzenetek
 • #6619
  gborka
  Felhasználó

  Csapadékvíz elvezető árkok állapota

  #6620
  gborka
  Felhasználó

  Pár napja egy jó nagy felhőszakadás után szerettem volna hazaérni, de a \”tengerek\” miatt kerülnöm kellett.
  Az utóbbi években és most a tavaszi felhőszakadások alkalmával úgy gondolom, hogy erről a problémáról sajnos nem esik szó.
  Sokan ezeket az árkokat az évek során betemették, lefedték s le is betonozták, aszfaltozták, aminek az eredménye hogy olyan \”tengerek\” keletkeztek amin csak csónakkal lehet átkelni.
  Nekem van egy négyszemélyes felfújható csónakom de nem szeretném magammal cipelni az esernyő kíséretével mindenhova, és Wesselényi szerepét sem kívánom betölteni.
  A Dobó Katica utcában az Esze T.utca és a Drágfy köz által határolt területet érdemes lenne megnézni egy ilyen felhőszakadás után. Vagy a piacot. De több olyan utcaszakasz, köz és egyéb közterület van amit ilyen téren ideje lenne rendbe tenni, szerintem a nem megfelelően elvezetett csapadékvíz is hozzájárul az ingatlanok vizesedéséhez.
  Mivel közterületről van szó úgy gondolom ezt az Önkormányzatnak kellene rendezni

  #6621
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Tetszik az írás stílusa. 🙂

  Igen, a tengerek engem is zavarnak, pláne, hogy babakocsival ugrabugrálni sem lehet. Az általunk ismert útvonalon a Piac-Gutenberg sarok, a Gellért-Gutenberg sarok, a Bercsényi-Esze Tamás sarok, és persze a piac széle szokott tragikus lenni. Nem vagyok benne biztos, hogy ezt a vízelvezető árkok hiánya okozza, mert a Piac utcánál van egy nagy terület (ha nem is pontosan árok, de majdnem és a Gellért saroknál is). Sokkal inkább az utak, járdák állapotában látom a hibát. A piacnál nem is lehet vízelvezető árok a hagyományos értelemben, de egy aszfaltba süllyesztett elvezető csatorna hatásos lehetne.

  Itt http://wekerletelep.eu/node/878 olvasható néhány gondolat az öntevékenységről. Az illetékes(ek)nek címzett figyelemfelhívó, illetve kérő levélhez szívesen csatlakozom, ha valaki megfogalmazná… 🙂

  #6622
  szrituka
  Felhasználó

  Az aránylag frissen felújított Noname térre (Esze-Thököly-Kábel-Petúr-stb) befutó utak némelyikén is lehetett volna csónakázni, pontosan addig a pontig, ameddig felújították…

  #6623
  gborka
  Felhasználó

  Ha változás nem lesz, székelykapu-futás helyett wekerlei rafting túrát, esetleg a hosszabb szakaszokon wekerlei kajak-kenu kupát lehet majd rendezni.
  De komolyra fordítva a szót, a mai nap voltam a piacnál és láttam hogy a nagy \”tenger\” az azért alakulhatott ki mert a csatorna lefolyó el lehet dugulva!
  A rács látszik!!!
  Én úgy gondolom hogy az állítólagos \”zöld kommandó\” ezeket is ellenőrizhetné s nem csak azt hogy ki milyen hulladékot visz ki a közterületre.
  És az is érdekes hogy a telep bizonyos részein van árok(Mészáros L Corvin krt.kereszteződése) ott sikerült megcsinálni de máshol sajnos nem.

  #6624
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Bizonyára örömmel vennék, ha jeleznéd nekik a problémát, de legalábbis, tudják, hogy ki tudja kipucolni.

  Közterületek ellenőrzése

  * Csernai Tímea: B. ép. III.100., tel.: 347-4528
  * Könczöl István: B. ép. III.100., tel.: 347-4528
  zoldprogram@kispest.hu

  Üdvözlettel,
  Zenina

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.