bioétterem

Kezdőlap Fórumok Fórum Wekerlei csevegő bioétterem

  • This topic is empty.
10 bejegyzés megtekintése - 16-25 / 25
  • Szerző
    Üzenetek
  • #7473
    MolnarMoni
    Felhasználó

    Valaki elárulná nekem, mi az a vegán? A vegetáriánust értem. Köszi.

    #7474
    Sági Zenina
    Adminisztrátor

    a vegán semmilyen állati eredetűt nem fogyaszt (tej, sajt, tojás, stb.)

    #7475
    gborka
    Felhasználó

    Amikor megláttam hogy vmi átalakítás elkezdődött a volt internet kávézóban kíváncsi lettem.
    De nagyon meglepődtem azon, hogy ilyen hamar bezárt.
    A kommentekből azt szűrtem le hogy vmi nem volt kerek a tulajdonosok fejében.
    Nem szeretnék senkit elítélni, megbántani.
    Én szerettem a volt akkori Göcsej-be és a Kőrös étterembe járni apámékkal…
    Kár hogy a wekerlét is hagyják lepusztulni, nem ezt érdemelné az a hely!!!!
    Jó hogy a nagyimék és a dédimék nem látják mindezt…

    #7476
    deadly108
    Felhasználó

    Kedves Sági Zenina!

    Nem értek veled egyet, az étteremnek volt létjogosultsága.
    Amint te is láthattad, hogy egy hónapot voltunk nyitva. Ez alatt szép forgalom volt, amint az előző postomban említettem nem pénzügyi gondok voltak.
    A wekerle étteremről nem tudok sok mindent,de azt egy wekerlei ismerősömtől hallottam, hogy ő nem volt elégedett az ottani pincérekkel átnéztek rajta. Persze csak ez egy vélemény. De ráadásul ez az ismerős, diplomás ember és elég jámbor elhiszem neki.

    1 hónap alatt. mik is történtek. kicsit részletesebben.
    március 15. megnyitás: 3 ember a konyhába + 2 kisegítő és a főnök mosogat (kedves tőle)[normál esetben 1 ember a konyhában és egy ember mosogat és kisegít] Senki nem számít ekkora rohamra… telt ház (nem tudom hogy sétáltál-e aznap az étterem előtt)
    március 18. megnyitás után pár nappal 20 főre foglalnak asztalt és menüt
    március hónapban a péntek-szombat telt ház. (egy szakács viszi az egész konyház, majd megszakadva hozzáfűzném[ugye a normál személyzet]
    Hétköznapok: a menü túlnyomó részt elfogy és még jönnek vendégek estig.
    április első hétvégéjén nagyon kevesen vannak,előbb is zárunk. Húsvét hétvégének ezt betudható, sokan nem is voltak tisztában, hogy ilyenkor is nyitva leszünk.
    április 5-8 gyengébb forgalom, úgy gondolom húsvét után ez se meglepő sehol.
    április 9. Reggel megérkezik mindenkinek a felmondó levél (10percre lakok az étteremtől, de hivatalosnak kell lenni)
    14 órakor bejelentik, hogy együtt működés hiánya miatt(konkrét indok nincs) az éttermet be kell zárni így döntöttek az ügyvédek.

    Emellett még mért is volt létjogosultsága az étteremnek az én véleményem szerint:
    -ismerősök mondták, hogy szeretnek olyan helyre járni ahol nem kell fizetni a parkolásért
    -ezek a jó eredmények teltházak, úgy jöttek össze hogy minimális hirdetés volt kb. 200 db szórólap? (szerinted)
    -1 hónap alatt is kialakult egy erős törzsközönség
    -jó vélemények: pl egy a sok közül: \”nagyon finom, gyermekkoromra emlékeztetnek az ízek.\”
    -akik betértek és húst akartak enni, kaptak helyette szejtánnal készül ételeket, volt magyaros is, és elégedetten távoztak.
    – szerintem az pozitívum, hogy az étteremben nem volt, alkohol és cigaretta.Alkoholt tud máshol is fogyasztani, és egy reformétteremhez nem is megy szerintem, max ilyen 0% malátaitalok.

    Az étterem egy, hosszútávú befektetés, ezek amiket fent olvashatsz nagyon jó eredmények sokan megirigyelnék most nyitó étteremként.
    Pontos számításokat én se tudok, hogy egy hónap alatt mennyire lettünk nyereségesek. De minden vállalkozó tudja, hogy egy étteremnek minimum fél év, amíg azt mondhatja, hogy na akkor most már jó.
    Ezekkel az infokkal szerintem, kitermelte volna a nyitvatartási költségeket, minimum.
    Az étterem helység nyitás előtt bérelve volt. És abba már bele se látok, hogy egy 7 milló forintos sütőt, mikor termel ki egy étterem, mert ott az van 🙂
    Persze mi jó fizetés kaptunk, de úgy gondolom 12 óra sütés főzésért jár.

    Szóval,még mindig amellett vagyok, hogy volt létjogosultsága az étteremnek a vegetáriánus, vegán, és gluténmentes koncepció szerint.
    Az utolsó mondatoddal több dologban nem értek egyet.

    – én olyan vega vagyok és a többség, aki komolyan gondolja az is ilyen: ahol húst készítenek ott már nem eszik. Előfordul, hogy megeszik egy paradicsomos pizzát vagy sültkrumplit valahol, de van akinél ez is ritka alkalom. Nem lehet kiküszöbölni, hogy ne érintkezzen a dolog pl.: a húsos kezével( persze mindenképpen tiszta kéz) de amikor sokan vannak minden másodperc számít, lehet megigazgatja a szaftos húst, közben megigazítja az én vegetáriánus krumplimat (na abból nem kérek)
    vagy ha mondjuk egyik lángon húst sütsz a másikon meg egy vegetáriánus pasztát rotyantasz össze, van esélye hogy a húsnak a zsírja oda fröccsen..
    Ha sokan vannak az étteremben 20-30an. Azt se tudod garantálni hogy a sütőben alul legyen a húst fölül meg a krumpli meg a zöldség. mert ha fordítva van megint rácsöpöghet a zsírja. és azt már egy vega nem enné meg. Szerintem olyat se szívesen,ami egy légtérben sült a sütőben.(régen én is komolyabban szellőztettem mamám sütőjét)
    szerintem ez nem kiküszöbölhető egy akkora konyhában mint ott.

    -a másik hogy egészséges hús, szerintem nincs. Még biológia órán is mondják, amikor megölik az állatot húgysav képződik a félelemtől és a fájdalomtól. Az embereknek kevesebb húst kéne, enni van egy német ismerősünk, akik húst hússal esznek és a gyereküknek már 14 évesen reumás tünetei voltak(okozat). Kicsit kevesebb húst kéne legalább enniük az embereknek és legalább a húsmentes hétfőt követniük. Mind egészségi és mind környezeti szempontból.

    Minden estre tiszteltben tartom az étkezési szokásaidat, hiszen én is volt hogy húst ettem. Nem is erre akartam kitérni,ez már csak egy mellék vágány. Gondolom te ilyen farmos állatokra gondoltál, akik nem a vágóhídon nőttek fel(www.fauna.hu). Már mondjuk az is valami, de nem tudom hogy lennének-e olyan emberek wekerlén, akik 2-3x többet hajlandóak kifizetni egy bio rántotthúsért, ebbe már nem vagyok jártas és nem is leszek.

    Zárszónak tényleg érdekes hogy két tulaj két más elképzelés (és csak egy hónap után jöttek rá) és elindult így is az étterem. Én egy több tíz éves tapasztalatú vállalkozótól elvárnám, hogy kiálljon az elképzelései mellett pl hogy húst akar. és akkor nem nyit egy vegetáriánus éttermet. Nem álltatja a másik vega tulajt hogy akkor ez jó így is, mert a vegetáriánus tulaj áltat minket is(önhibáján kívül) Így amíg húzódott a nyitás, mi is vártunk és vártunk, addig visszamondtuk a többi állásajánlatot. Pénzre meg nekünk is szükségünk van, mert hát az anyagi világban élünk, nem de..
    Mindenesetre ez már a mi karmánk.

    Minden jót!

    Góranga
    ui.: a többieknek köszönöm a dicséretet, nem csak az én érdemem hárman főztünk.

    http://www.deadly.freeblog.hu

    #7477
    Sági Zenina
    Adminisztrátor

    Látom, hogy nagyon érzékenyen érint a kérdés, és köszönöm a kimerítő reakciódat. Sajnos mi nem jutottunk el, bár a zárás utáni hétre volt pont betervezve a barátnőmmel egy próba. Így jártunk.

    A Wekerle Étterem nagy szívfájdalom az itt élőknek. Egy hatalmas közösségi tér is elvész, hiszen az étel összehoz. A pincérek milyenségén lehet változtatni, de azon, hogy zárva van…

    Az Éléskamrára visszatérve: talán neked van igazad, és nagy sikert futott volna be az étterem. Én abból indultam ki, hogy bár nem vagyunk húst hússal evők, azaz igyekszem sokat főzni hús nélkül is, de azért egy-két nap a héten készítek húsos ételt is. Részben mert szeretem, részben mert a kislányaim miatt én így gondolom egészségesnek. Eddig orvostól nem hallottam, hogy a vegetáriánus, pláne a vegán étkezés gyermekkorban kimondottan javasolt lenne (inkább tiltanák, ha tehetnék). Én abban hiszek, hogy az emberek szervezete más és más, nem ugyanaz jó mindenkinek. És abban is, hogy valamit lehet ésszerűen és ésszerűtlenül is művelni. (Nem minden reumás betegség a húsevésből fakad, az a köszvény, amire gondolsz, és hajlam is kell hozzá.)

    Tökre érthető a te álláspontod és étkezési szokásod és elvárásod is. De azt be kell látni – pláne üzleti szempontból – hogy a többség hús párti. Más is hasonlóan gondolta, mint én, olyanok is, akik hozzánk hasonlóan kevés húst fogyasztanak. Ja és az igényes halételeket is pártolnám, az tényleg egészséges! 😀

    Az én véleményem az (és tökre nem biztos, hogy igazam van), hogy hosszú távon a vegyes kínálat a sikeresebb, azaz nem csak egyszeri kipróbálós vendégeket lehet megnyerni – bár a menürendelési kimutatásod ennek ellenkezőjét mutatja, de menüből nem lehet megélni. Sajnos nem volt alkalom megtapasztalni, hogy tévedek-e. (Az utolsó bekezdésben természetesen tök igazad van.)

    Én hiányolnám a kínálatból az alkoholt. Nem a rövid italokat, de egy pohár jó bor az ételhez gasztronómiai élvezet és még egészséges is. 😀

    Remélem és kívánom, hogy találd meg azt a munkahelyet, ahol tartósan tudsz dolgozni. (Majd értesíts bennünket is, hátha eljutunk…)

    Minden jót neked!

    #7478
    Lechner Gábor
    Felhasználó

    jó hír talán mindenkinek. újra megnyílt a bioétterem, ami egy kis változáson is átment, hisz már húsos ételeket is felszolgálnak. Na, majd valamikor bemenekülök oda a nagy meleg elől, és megkóstolom a kínálatot 🙂

    \”Elämä on ihmisen parasta aikiaa.\”

    #7479
    sziporka1974
    Felhasználó

    Kipróbáltuk az éttermet, s nekünk nagyon bejött.
    Mi \”melegutalványból\” vásárolunk, de amúgy sem találom drágának az étlapon szereplő árakat. Menüben vittük el eddig az ételeket, s szerintem nagyon megéri, mert jól főznek, nagyon finom minden:-)

    #7480
    anitak
    Felhasználó

    Sziasztok,

    nektek hogy tetszik az étterem a második nyitás óta?
    Azóta eltelt már néhány hónap, és hát.. én nagyon drukkoltam nekik mindig is, de sajnos vannak rossz tapasztalataim.
    Szedjük össze, min kéne javítaniuk, hátha szívesen veszik a javaslatokat!
    – Az egyik alapvető probléma szerintem, hogy nem kommunikál az étterem. Honlapjuk nem működik, – vagy elég lenne akár egy facebook-oldal – ahol megtalálható az étlap, a heti menü, és maga az arculat: mitől bio? Mitől reform? A menüben szerepelnek tejfehérjementes, gluténmentes ételek, akkor ez most táplálékallergiások étterme? Vagy ez a \”reformság\” része?
    – A virtuális jelenlét hiánya azért is furcsa, mert az üzletvezető (színes mackófelsőben)folyton a laptopját bújja az egyik asztalnál, fel sem néz onnan, vagy: legutóbb felnézett rám, de nem köszönt!!!

    Az adagokkal és az ételekkel ti elégedettek vagytok? Szerintem sajnos változó a minőség.
    Szóval nem károgni, méltatlankodni szeretnék, hanem javítani wekerle egyetlen éttermén 🙂

    #7481
    sziporka1974
    Felhasználó

    Az étterembe szinte minden héten 1-2x vittem haza menüt a meleg utalványomból, s sajnos mindig volt valami ami nem tetszett:
    pl.:
    – az uborkaleves miért olyan csípős, hogy nem lehet megenni, vagy miért nem írják oda, hogy az?!

    – egyszer a kislányommal beültem vacsorázni, én rostonsült húst ettem. Aznap este olyan rosszul voltam, hogy azt senkinek nem kívánom: nem volt átsütve a hús, de én voltam a buta , hogy megettem
    Azóta be nem teszem oda a lábam, pedig a palacsintájuk isteni!
    Üdv
    Andi

    #7482
    Boros János
    Felhasználó

    Hetente egyszer ott ebédelek. Eddig minden rendben találtam
    A kaja, a kiszolgálás tökeletes volt. Én nagyon szeretem.

10 bejegyzés megtekintése - 16-25 / 25
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.