bioétterem

Kezdőlap Fórumok Fórum Wekerlei csevegő bioétterem

 • This topic is empty.
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 25
 • Szerző
  Üzenetek
 • #7458
  Lechner Gábor
  Felhasználó

  bioétterem

  #7460
  zsoficc
  Felhasználó

  Kedves Mindenki!
  Örülök, hogy megjelent a fórumban a bioétterem, mert szerintem is figyelemre méltó. Nagyon sok munkával jött létre egy nemes cél érdekében. Az árai jók, az ízek nagyon harmonikusak, finomak.
  Eddig szinte mindennap hoztam onnan valamit 🙂
  A kedvencem a bojókaleves, és az illatos túrós tollhegytészta indiai zöldséges raguval. De nagyon finom a füstölt sült tofu is a parajos mártással! Az elnevezések alapján néha elég bizarrnak hatnak az ízek ránézésre, de érdemes megkóstolni mindent, mert passzolnak nagyon a párosítások!
  Mindennap van menü, lehet kérni elvitelre is, dobozban.
  Csak ajánlani tudom! 🙂
  Zs.

  #7461
  szrituka
  Felhasználó

  Mi még csak leskelődtünk, de az étlapja lenyűgözött. Fantáziadús és ígéretes, és az árak sem elrugaszkodottak. Kitették az ajtó mellé. Legközelebb beljebb merészkedünk, az biztos.

  #7462
  Debreceni Zsuzsa
  Felhasználó

  Szia Rita,
  a 8 éves kislányommal épp akkor próbáltuk ki, mikor leskelődtetek: desszerteztünk, szilvalekvárral töltött tésztát ettünk, vanília öntettel, 3-3 db volt a tányérunkon, iszonyú finom volt és laktató – mindez 300 ft/adag. Szóval egész baráti… A lányom is odavolt érte!

  #7463
  szrituka
  Felhasználó

  Szia Zsuzsa, integettünk is, csak épp menekülőben voltunk, mert az én lányom a kirakatot maszatolta, amíg az étlapot csodáltam…

  #7464
  Boros János
  Felhasználó

  Az első tapasztalat remek. Mint 15 éve vega remek ételeket találtam. A kiszolgálás is jó. Olyan igazi, jó nyugis beszélgetős hely.

  #7459
  Lechner Gábor
  Felhasználó

  Kedves Mindenki!

  Nem reklámozni szeretném, de azért szerintem megérdemli, hogy megemlítsük: tegnap (márc.15-én) megnyílt Dél-Pest első bio (vega)étterme itt a telepen. Pontosabban a Kós Károly téren, a régi Internet kávézó helyén. Elég hangulatosra sikerült a belső rész, és tényleg – legalábbis szerintem – Wekerle-kompatibilis lett az egész. Hosszú munka lehetett, mert bár már január közepén meg szerettek volna nyítni, ez mégis csak húzódott, de végül sikerült.
  Az ételekről és azok árairól nem tudok mit mondani, mert még nem fogyasztottam ott semmit :-). De akinek van már efféle tapasztalata, az nyugodtan egészítsen ki. 😀

  #7465
  Boros János
  Felhasználó

  Ha valakit érdekel van tőlük étlapom. Írjon és küldöm.

  #7466
  anitak
  Felhasználó

  …úgy tűnik, bezárt:
  http://deadly.freeblog.hu/archives/2010/04/09/Eleskamra_etterem/

  (bár nem sokat értek belőle:)

  Sajnálom, mert nekünk nagy könnyebbséget jelentett, hogy akár minden nap tudtam vegán menüt enni (a tejcukorérzékeny kislányom miatt), finom volt, tartalmas, és nem túl drága.

  De akármi is lesz a gondolom sok pénzből kialakított helyiség sorsa, az mindenképp tanulság, hogy wekerlén igény és szükség van étteremre/kulturált vendéglátóhelyre, mivel alig-alig hirdették, és mégis sokszor teltház volt, délben sorban álltunk a napi menüért.

  Tehát hajrá, vegye meg végre valaki a Wekerle éttermet is!

  #7467
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  megnéztem a linket. Ez nagyon szomorú. Pont a minap gondoltam rá, hogy milyen szép a fejlődés a téren igényes üzletek szintjén, most, hogy a park is szépen megújul. És milyen ügyesen csinálják a tulajdonosok.

  Még nem voltunk, de terveztük, hogy családilag meglátogatjuk. A blogból személyes indokok, nem az anyagiak tűnnek ki. Nyilvánvaló, hogy egy ekkora beruházás nem 1 hónap alatt jön be.

  (Ha jól értem, akkor az utalások egy bizonyos vallás hívőit és nem hívőit takarja. Persze ettől nem feltétlenül lettünk okosabbak.)

  #7468
  KG
  Felhasználó

  Remélem, hogy inkább csak átmeneto zavarról van szó.

  #7469
  anitak
  Felhasználó

  Megkérdeztem a bioboltban, és szerencsére mégsem zár be az étterem, sőt kibővül húsos ételekkel! KÉt-három hét múlva nyitnak.

  #7470
  deadly108
  Felhasználó

  Én mint az egyik vegetáriánus szakács sajnálom, hogy megszűnt az étterem mint vegán és vegetáriánus étterem. Szerintem húst az ember sok helyen tudnak enni, de olyan ételeket amik ott voltak nagyon kevés helyen.

  Amint a blogban írtam nem pénzügyi okok miatt volt az egész bezárási ceremónia, hanem együttműködés hiánya miatt. Igazából az odajáró vendégeket sajnáltam, hogy a köztes idő között (amíg vegetáriánus étteremből- húsos éttermet csinálnak) nem hagyták nyitva az éttermet. Persze az első alkalommal, amikor húst hoztak volna az étterembe, akkor én pakoltam is volna. Mert nem szeretem, nem értek egyet vele és nem is értek hozzá.

  Minden esetre remélem azoknak a vendégeknek, akiknek ízlett, valahol máshol találkozunk egy másik vegetáriánus étteremben.

  Góranga

  #7471
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Kedves Deadly108!

  Nagy hiány van normális vegetáriánus és vegán ételek kínálatából a magyar éttermek kínálatában. Mi is nagyon vártuk, hogy eljussunk – más kérdés, hogy két kicsi gyermek mellett ez kevésbé egyszerű. De azt azért érdemes látni, hogy a többség itt sem vegetáriánus és a legkevésbé vegán. Ha Wekerlén lenne egy hagyományos vendéglő (pl. Wekerle Étterem), akkor nem lenne kérdés egy teljesen húsmentes étterem létjogosultsága. De nem így van. Sajnos.

  Üzleti szempontból sem mindegy, hogy mekkora a forgalom, és nem egyszeri, hanem rendszeres vendégeket sikerül-e megnyerni. Ha valaki nem elkötelezett vega, vagy követ bizonyos előírásokat (hagyma és alkohol tilalom, a magyar vendéglátó szolgáltatások és szokások mentén, nem tűnik reálisnak…), akkor számomra kívülállóként tök érthető, ha nem egyezik a két elképzelés: bevétel és forgalom is legyen + hozzunk létre egy olyan éttermet, amilyen az eredeti elképzelés volt. A furcsa nekem az, hogy ez miért a nyitás után egy hónappal derült ki. Sajnálom mindazokat, akik erre rengeteg időt, energiát, lelkesedést áldoztak. Azt hiszem a hely nem stimmelt. A belvárosban ez az éttrem egy kincsesbánya lehetne. Tényleg kár, hogy azóta is zárva van, igazad van, az átmenetet illetőleg. (Vajon kitermelte volna a nyitvatartás költségeit?)

  Szerintem, aminek reformként helye lenne itt, az egy erős vega kínálattal megspékelt, de egészséges húsételeket is kínáló kisvendéglő. Persze ez csak az én véleményem.

  Neked is minden jót!!!

  #7472
  anitak
  Felhasználó

  Kedves Góranga, nekem nagyon ízlett a főztöd!

  Zen, szerintem jól működött volna vegaétteremként, annak ellenére, hogy még egyáltalán nem reklámozták, sokszor volt teltház, igenis jól ment. Szerinted Góranga?

  De tényleg nagy az igény normál vendéglőre! Mi a férjemmel rendszeresen arról álmodozunk, hogy majd egyszer még ülhetünk a Wekerle étterem kerthelyiségében, bár ahogy nézem, egyre jobban pusztul le, rohad szét az épület.

  Szóval elvileg tényleg nemsokára újra kifog nyitni a húsos-vega öszvér bioétterem – ezt mondták a bioboltban – , bár igazán kommunikálhatnának róla valamit!

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 25
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.