Azt gondolom ez a wekerleieket is érinti.

Kezdőlap Fórumok Apróhirdetés Szolgáltatás Azt gondolom ez a wekerleieket is érinti.

 • This topic is empty.
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 22
 • Szerző
  Üzenetek
 • #9979
  Boros János
  Felhasználó

  Azt gondolom ez a wekerleieket is érinti.

  #9980
  Boros János
  Felhasználó

  Megszüntették a Kispest újságot
  2011.02.18. 11:19

  Forrás: Index.hu

  Megszüntette csütörtökön az ellenzéki Fidesz-frakció egy LMP-s képviselővel karöltve a kispesti önkormányzat hivatalos lapját, a Kispest újságot. Az előterjesztő szerint a lapot amúgy is csak a házak között fújja a szél, akinek jut belőle, az pedig krumplihámozáshoz használja, vagy a szemetest béleli vele. A szocialista polgármester szóvivője szerint ezzel a véleménnyel ledegradálták az újságot készítők mellett a kispestieket is.
  Rögtönzött saját felmérésünk alapján a kerületi lap olvasottsága nem haladja meg a 10 százalékot, a kézbesítés utáni napokban a lakótelepi házak között fújja az újságot a szél, áll Gerháth Csaba kispesti LMP-s képviselő előterjesztésében, amely alapján csütörtökön megszüntette a lapot az önkormányzat Fidesz-frakciója és a hozzá csapódott LMP-s képviselő. (A kerületben a szocialista Gajda Péter kisebbségben kormányoz, a hatfős MSZP frakció mellett egy erős 9 fős Fidesz-frakció alakult a választás után, valamint van még egy LMP-s és egy jobbikos képviselő.)
  Gerháth Csaba szubjektív felmérése mellett arra hivatkozik előterjesztésében, hogy az újság jelentős része krumpli- vagy zöldséghámozás segédeszköze lesz vagy esetleg a szemetest bélelik ki vele. Ez nem az újságon múlik, a trendek szerint ugyanis az emberek egyre kevésbé olvasnak újságot, teszi hozzá.
  Az LMP-s képviselő szerint az újságra fordított pénz ablakon kidobott pénz, ökológiailag is elfogadhatatlan. Javaslat szerint az újságot egy virtuális hírlevélnek kellene kiváltania, a megtakarított pénzből pedig hozzá lehetne járulni egy melegedőhöz.
  Nagy Endre, a polgármesteri hivatal szóvivője szerint az előterjesztés hangvétele magáért beszél, a képviselő ezzel nemcsak az újság készítőit, hanem a kerületi lakosokat is ledegradálta. Hozzátette, hogy az önkormányzatnak tájékoztatási kötelezettsége van, Kispesten pedig sokan vannak, akiknek nincs internetes hozzáférésük.
  A szóvivő elmondta, hogy a 27 ezres példányszámú kétheti önkormányzati újságra évi bruttó 31 millió forintot fordítottak összesen. Volt arról szó, hogy még költséghatékonyabbá teszik, például átállnak havi megjelenésre. Szerinte az újságot szeretik a kispestiek, nem tudni, hogy a képviselő felmérése min alapul. Véleménye szerint politikai döntés történt.

  #9981
  MolnarMoni
  Felhasználó

  Lehet, hogy mi vagyunk tényleg a kisebbség, de mi olvastuk (krumplipucolásra egyébként inkább a Helyi Témát használtuk). Kedvencem a minden számban megjelenő hirdetés volt: valaki alig használt evezőpadot akart hasonló állapotú szobabiciklire cserélni már legalább egy éve – úgy tűnik, sikertelenül.
  Azért a költségtakarékosság és környezetvédelem jegyében nekünk jöhet elektronikusan is, de ez tényleg nem mindenkinek megoldás.

  #9982
  sziporka1974
  Felhasználó

  szerintem egy idő után minden újság a kiolvasása után a kukában végzi…
  Pedig én is elolvasom azokat.

  #9983
  Lechner Gábor
  Felhasználó

  én is olvastam… krumplipucolás közben :)….

  \”Elämä on ihmisen parasta aikiaa.\”

  #9984
  Zsu
  Felhasználó

  Én a neten olvastam a híreket a kispest oldalon, naprakészen, de azért azokra is tekintettel kellene lenni, akiknek nincs internet elérésük (elég sok ilyen idős ember van) és ebből tájékozódtak a kerület eseményeiről. Ezután a fontosabb dolgokról szórólapokat fognak bedobálni? Nem tudom, melyik a költséghatékonyabb… Mert azért értesíteni kell a lakosokat és arra sem lehet alapozni, hogy minden háztartásban nézik a Kispest tv-t…

  #9985
  Debreceni Zsuzsa
  Felhasználó

  nekem pl. t-home tv-m van. és azon nincs is kispest tv…

  #9986
  csucsu56
  Felhasználó

  Én is meglepődtem, amikor beköttetük az egységeket, és kiderült, hogy nincs rajta a TV. Kispest. Nem tudjuk nézni, pedig rendszerese nézői voltunk. Ha nem pénteken, akkor más napon de mindig megnéztük az aktuális híreket.

  #9987
  Debreceni Zsuzsa
  Felhasználó

  http://www.centrumtv.hu/

  de persze nem ugyanaz

  #9988
  KG
  Felhasználó

  Meglepő az LMP-től, ezért megnéztem mit nyilatkoztak a témában. Ezt írták a kispesti szervezet honlapjára:

  Felelős és kiegyensúlyozott Kispest újságot!
  2011. február 19. szombat

  A Lehet Más a Politika kispesti csoportja önkormányzati munkája során megdöbbenve tapasztalta, hogy a pazarlóan működő, a kiegyensúlyozott tájékoztatást nem szolgáló „Kispest” újság kiadását a városvezetés változatlanul további négy évre bebetonozni tervezi. Az LMP kispesti csoportja elkötelezett a felelős önkormányzati gazdálkodás iránt, ezért kezdeményezte az újságnak a lakosság valós igényeihez való igazítását. Az erre vonatkozó javaslatainkat a közgyűlés figyelmen kívül hagyta. Ezért az újság jelenlegi formájának megszüntetésével egy felelősen gazdálkodó önkormányzati lap létrejöttéhez kívántunk hozzájárulni. A sokszínű nyilvánosság és kiegyensúlyozott tájékoztatás mellett elkötelezett pártként az LMP a továbbiakban sem fog segédkezni abban hogy bármely politikai erő saját céljaira használja a helyi nyilvánosságot.
  Gerháth Csaba
  Az LMP kispesti önkormányzati képviselője

  Lehet ebben is valami.

  #9989
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Fura, de az imént egy meghívó volt kinn pdf-ben a kispest.hu honlap címlapján. Mostmár nincs ott.

  A lényeg a tartalma:
  \”Tisztelettel meghívom a kispesti önkormányzat képviselő-testületének 2011. március 4. (péntek) 13.00 órai kezdettel a polgármesteri hivatal nagytermében (Bp. XIX., Városház tér 18. I. em. 41. sz. alatt) tartandó rendkívüli ülésére

  1.) A „Kispest Újság” tárgyú egyéni képviselői indítvány ismételt megtárgyalása, az Ötv. 35. § (3) bekezdésében foglaltak alapján
  Előadó: Gajda Péter polgármester

  2.) Aljegyzői pályázat (Ötv. alapján zárt ülésen tárgyalandó)
  Előadó: dr. Istvánfi Sándor jegyző

  Budapest, 2011. február 18.
  Gajda Péter\”

  Tehát az első pont, az újság témája nyitott ülésen kerül megtárgyalásra. Ha valakit érdekelne, és elmenne, szívesen vennék egy beszámolót.

  #9990
  MolnarMoni
  Felhasználó

  Mindenesetre Tarnai Richárdnak is volt benne valami állandó 1 oldalas rovata, feltételezem, hogy nem cenzúrázták.

  #9991
  niki
  Felhasználó

  Valóban a polgármesternek az Ötv szerint van egy olyan lehetősége, hogy a már meghozott döntést, újratárgyaltassa. Erre kerül most sor március 4-én!
  Az ülést a Kispest Tv élőben közvetíti, illetve, akinek nincs tv-je a neten is követheti a Tv kspest honlapján!
  Mivel a testületi ülés nyílvános, bárki személyesen is részt vehet.

  A politikai kiegyensúlyozottságról csupán annyit, hogy állandó rovata van Tarnainak, lletve a frakcióvezetőknek, és folyamatosan megjelent a véleményük minden nagyobb horderejű ügyben. (költségvetés, Forrás ház stb…)Amióta a Jobbik, és az LMP is tagja a testületnek, tanácsnokként több alkalommal szerepeltek az újságban.
  Aknek ez nem tűnt fel, az nem akarta észrevenni, vagy nem olvassa az újságot!

  #9992
  csucsu56
  Felhasználó

  Sajnos a Digi új TV csomagjában, amihez beltéri egység kell, az uj rendszerhez, szintén nem fogja a TV. Kispest müsorát. Ugy gondolom, ha valaki aki ilyenekkel rendelkezik, annak be kell majd mennie az Önkormányzatra és végig kell olvasnia a hirdető táblát. De vajon beengednek este 19-21 óra között, mert sok ember akkor ér rá. Ha megszünik az ujság még ennyit sem fogunk tudni lakókörnyezetünk életéből. Szomorú lenne.

  #9993
  Nyiri Ágnes
  Felhasználó

  Index címlapra került az ügy
  http://index.hu/belfold/budapest/2011/03/04/eltemettek_a_kispest_ujsagot/

  és ma a Kispest újság is szomorú címlappal érkezett….
  Utoljára? A Kispest.hu-n nem találok semmit, az Index cikkéből pedig nem derül ki egyértelműen, hogy ez a név szerinti szavazás a múltkori, vagy a mai.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 22
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.