Átadták az Erkel iskola tornatermét

Kezdőlap Fórumok Apróhirdetés Szolgáltatás Átadták az Erkel iskola tornatermét

 • This topic is empty.
2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Üzenetek
 • #10435
  Boros János
  Felhasználó

  Átadták az Erkel iskola tornatermét

  #10436
  Boros János
  Felhasználó

  Elkészült az Erkel iskola tornaterme, ünnepség keretében szerda délután avatták fel az új sportlétesítményt. A beruházás 178 millió forintba került.
  Három hete működik már az Erkel iskola 325 négyzetméteres új tornaterme. Az építkezés tavaly májusban indult az udvari kézilabdapálya aszfaltburkolatának elbontásával és a játszószerek kiemelésével. A 178 millió forintba kerülő első ütemben a tornaterem mellett a földszinti mosdók és öltözők, a tanári és az orvosi szoba, valamint a mozgássérült WC és a szertár készültek el. Felújították a kazánházat is, amely mintegy 20%-os energia-megtakarítást eredményez majd a tervek szerint. Tavasszal kezdődik, és a tervek szerint az év közepére fejeződik be a beruházás második szakasza.

  Az avatás alkalmából az iskola szerda délután ünnepséget rendezett, amelyen a gyerekek, szülők és pedagógusok mellett részt vett Gajda Péter polgármester, Vinczek György, Tóthné Szabó Éva és Ékes Gábor alpolgármesterek, Mihály András, Lazányi Ferenc, Szathury Kolos és Kránitz Krisztián önkormányzati, illetve Dr. Tarnai Richárd , Burány Sándor és Hiller István országgyűlési képviselők, valamint Kudett Gyuláné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületi igazgatója is.

  Az ünnepségen Horváth Lászlóné igazgató arról beszélt, hogy négyszáz gyereknek okoz örömet a tornaterem megépítése (mint ismeretes, csupán egy kis tornaszobája volt korábban az iskolának). Elmondta, a diákok rajzokban is megfogalmazták, miért fontos, mit jelent számukra a tornaterem.

  Kispest polgármestere az iskola életében fontos eseménynek nevezte a létesítmény megvalósítását, és hangsúlyozta, hogy ugyanilyen fontos az összefogás is – a képviselő-testület tagjaié, a szakembereké és a szülői közösségé –, amelynek eredményeként létrejöhetett. Gajda Péter elmondta, még mintegy 50 millió forintot szán az önkormányzat rá, hogy kívül is olyan legyen a létesítmény, amilyet az önkormányzat elképzelt. Végezetül megköszönve a munkát, az iskola közösségének kívánt sok jó sporteseményt a polgármester.

  Dr. Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője saját emlékét elevenítette fel a régi tornaszobával kapcsolatban, és a gyerekekhez szólva azt mondta, éljenek a lehetőséggel, használják az új tornatermet egészséggel.

  A folytatásban az igazgató megköszönte mindazok munkáját, akik segítettek a létesítmény elkészülésében, majd iskola csoportok léptek fel: matróztáncnak, kötélugró produkciónak és akrobatikus rock and rollnak tapsolhatott a közönség.

  Az Erkel iskola tornaterem-beruházásának második szakasza tavasszal kezdődik és a tervek szerint az év közepéig tart majd. Elkészül az épület homlokzata, új kültéri kézilabdapályát alakítanak ki a létesítmény végénél, szemben a Kenyérmező utcával, illetve mozgássérült parkolót és kerítést építenek. Ezek a munkák további mintegy 50 millió forintba kerülnek. A kiszolgáló részekkel együtt 600 négyzetméter alapterületű sportlétesítmény az Esze Tamás utcával párhuzamosan épült. A tornatermet nemcsak az iskolából, hanem a Hungária útról is meg lehet közelíteni. Az új komplexum mintegy 500 főt is képes lesz befogadni. Mint a többi kerületi iskola tornatermét, az új létesítményt is használhatják majd a kispestiek hétvégenként szabadidős sportokra.

  Forrás: kispest.hu

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.