Angyalkák (négy féle)

Kezdőlap Fórumok Fórum Kézműves ötletek Angyalkák (négy féle)

 • This topic is empty.
2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Üzenetek
 • #8273
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Angyalkák (négy féle)

  #8274
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Tavaly készítettem három féle angyalkát karácsonyra, a mákgubóból készülteket pedig régen (még \”lánykoromban\”) csináltam.

  1. Kúpszoknyás angyalkák:

  Karton félkörívből van a szoknyájuk, amit tűzőgéppel rögzítettem. Erre jön a ruha: ami lehet szalvéta, valami maradék szép anyag, ha egyszínű a karton, akkor rárajzolva díszíteni, gyögyöket hímezni rá, szegélyszalagot ragasztani, stb.
  A fejük fagyöngy, ragasztópisztollyal rögzítve (a lyuk pont a kúp hegyén legyen, mert az akasztó madzag is így fűzhető át). Szárnyuk valami szép szalagból kötött masni, lehet tűzőgéppel, vagy ragasztópisztollyal rögzíteni.
  Haj raffiából, hímző vagy horgolófonálból készülhet, de lehet fejkendős is. Arcot csillogó ragasztóval rajzoltam. Ennek az egynek lett keze: zsenília drótból.

  2. Mákgubó anygalkák:

  Hasonló, mint a kúpangyalka, csak a testük egy-egy a szárrésznél körben \”megskalpolt\” nagyobb mákgubó. Arcot nem festettem, nekem így jobban tetszik.

  3. Varrott angyalkák (lent a képekre klikkelve élesedik):

  A testüket és a fejüket kézzel varrtam (két kis zsák vattával kitömve.) A kéz és láb zsenília pálcika (én pipatisztítónak hívom). Kézfej és cipő szintén kézzel varrott pici kitömött zsákocska. Mindent varrással rögzítettem. Haj fonalból készült, de bármiből lehet.
  Különböző típusú ruhákat lehet rájuk adni. Az enyémek között van olyan, ami csak egy összevarrt széles csík a tetején szalaggal összehúzva pl. ez a fehérruhás énekes (még gallér is marad). A kékfestős ruha két háromszög összevarrásával készült. A virágos ruha pántos (nem is én varrtam, hanem a szomszédasszonyom segített szabni is, meg varrógéppel megvarrta…) Az anygyalkák szabadon díszíthetőek (kezébe gyertya, kisharang, stb). Csillogó zseníliadrótból glória. Cipőt is lehet variálni.
  Arcot, szemet van amelyiknek hímeztem, de van amelyiknek csillogóragasztóval rajzoltam.

  A szárnyakat készen vettem. Pár száz Forintos tétel.

  4. WC papír guriga angyalka:
  Ezt a Bori babatornán láttam, kicsit variáltam. Test a guriga. Talpazat egy kerek karton (nagyobb átmérővel, mint a gurigáé). Ragasztópisztollyal lehet rögzíteni. A fej szintén kerek kartonlap, de egyben kell kivágni egy hosszabb nyakkal, mert úgy lehet a testhez rögzíteni (akár tűzőgéppel). Az arcot festheti a gyerkőc, sőt ha nagyobbacska, az egészet lehet együtt készíteni). Mi olyat is készítettünk, hogy a lányom fotóból kivágott arca lett az angyalka arca. A szárnya a gyerkőc két kézlenyomata lett, fehér papírból kivágva. Ezt is lehet tűzve, vagy ragasztva rögzíteni. A ruha lehet szép szalvéta, krepppapír és rajzzal díszíteni (érdemes még a felhelyezés előtt, de már méretre vágva díszíteni). Ha nem fénykép, akkor kell haj is neki.
  Erről csak ilyen vacak képem van…sajnos.

  Jó munkát!

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.