Ady mozi

Kezdőlap Fórumok Apróhirdetés Ingatlanok Ady mozi

 • This topic is empty.
2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Üzenetek
 • #9131
  Boros János
  Felhasználó

  Ady mozi

  #9132
  Boros János
  Felhasználó

   

  Havas 150 millióért árulja a soha meg nem nyitott médiaiskoláját

   

  Index

  2013. június 5., szerda 09:45 |

  A kispesti Ady moziban kívánt Havas Henrik médiaiskolát és konferenciatermet létrehozni, de hiába fektetett bele 100-200 millió forintot, az oktatási intézmény akkreditáció hiányában ­az­óta sem nyílt meg.

   

  A Bors úgy tudja , hogy a 835 négyzetméteres műemlék épületet 2001-ben 12,5 millió forintért vásárolta meg Havas Henrik. A műsorvezető nagyjából 100-200 millió forintért felújította a mozit annak reményében, hogy ott nyithatja meg médiaiskoláját, de az épület a mai napig üresen áll. 

   

  \”A vevő, a Média Menedzser Oktató Kft. vállalta, hogy az ingatlant kizárólag oktatási célokra használja, és ennek érdekében saját költségén beruházásokat végez, amelyeket 2002. december 31-ig befejez. Az önkormányzat visszavásárlási jogot kötött ki, ha a vevő nem tesz eleget a vállalt kötelezettségeinek. A visszavásárlási jogot a földhivatal 2003 szeptemberében törölte\” – közölte a lappal a XIX. kerületi önkormányzat sajtóosztálya.

   

  Havas Henrik a Borsnak nem kívánt arról nyilatkozni, hogy a vételi szerződésben vállaltakkal ellentétben miért nem működik még az oktatási intézmény. A lap viszont úgy tudja, hogy a tulajdonos Média Menedzser Oktató Kft. a cégbírósági papírok alapján felszámolás alatt áll, Havas pedsig évek óta meg akar szabadulni az ingatlantól.

   

  Egy 2010-es hirdetés szerint 150 millió forintért akarta átadni új gazdájának a többemeletes komplexumot, de azóta sem talált rá vevőt, holott egy ingatlanügynök szerint a Kós Károly tervezte házrész – a Barátok köztből is ismertté vált épületegyüttesnek a tagja – akár 250 millió forintot is érhet.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.