Ablakfelújítás

Kezdőlap Fórumok Fórum Általános kérdések Ablakfelújítás

 • This topic is empty.
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 48
 • Szerző
  Üzenetek
 • #6863
  Cili
  Felhasználó

  Ablakfelújítás

  #6864
  Cili
  Felhasználó

  Sziasztok!

  Van valaki, aki pályázott ablakfelújításra? (Nem cserére gondolok.)
  Mi tegnap kaptuk meg a papírt, hogy nyertünk, úgyhogy most az érdemi részéhez, vagyis a megfelelő kivitelező megtalálásához keresek segítséget. Osszuk meg tapasztalatainkat!

  Én elég sokat kutakodtam neten, de kevesen vannak fent, akik ablakfelújítást vállalnak. Találtam egy asztalost, aki kimondottan ilyennel foglalkozik, ő járt is nálunk. A pályázati pénzbe beleférne a teljes felújítás, de kicsit az volt az érzésünk, hogy a nehéz részét, a régi festék eltávolítását, és rendes, alapos újramázolást elég felszínesen csinálná meg, így még szívesen beszélnék másokkal is. (Szerintem ha az nincs rendesen megcsinálva, 1-2 év múlva elkezd lejönni az új festés.)

  A WTE-től, illetve ottani építésztől kaptam néhány elérhetőséget (ezek egy része fent van itt a honlapon, de azért beírom ide, hogy meglegyen):

  – Hegedűsné 0620-572 1552
  – Bartók László / info@bartfa.hu / 06-20-9621-314 (inkább új ablakokat gyárt)
  – Varga Gábor Tel.: 0620 201-1899 http://www.v-pannon.hu
  – Nádasy László 06/30 376 38 26
  – Nagy Kálmán 06-20-376-8941 (inkább új ablakokat gyárt)
  http://wekerletelep.eu/node/852 – itt van a gyűjtemény

  Illetve volt még valaki, akit a WTE irodában mondtak, annak is megkeresem majd a számát.

  Amúgy amikor lakást kerestünk, jártunk egy olyanban, ahol a régi ablak belső szárnya volt hőszigetelő üvegezve. Nem tudom, kivel csináltatták. Már gondoltam, hogy esetleg megkeresem a hajdanvolt eladót 🙂 Szívesebben bíznék meg olyat, akinek referenciáját is meg lehet nézni.

  Hasonló cipőben járók, jelentkezzetek! 🙂

  #6865
  gborka
  Felhasználó

  Én érdekelt vagyok benne.
  A festést nem javaslom helyette jobb a pácolás, az ugyan is a fa szejtszerkezetébe beleivódik.
  A festék meg a felületen marad, a hőmérséklet változások miatt egy idő után el kezd leválni.
  Én kértem ajánlatot több helyről ha érdekel privátba elküldöm.
  Amúgy mennyit adnak most egy ablakra???

  #6866
  Debreceni Zsuzsa
  Felhasználó

  … a Wood Masters is csinál felújítást!

  #6867
  Cili
  Felhasználó

  Az a baj, hogy a régi ablakok (nálunk legalábbis) festve vannak, fehérre. Azt ha leégeted, sem jön le tökéletesen, meg itt-ott javítgatni is kell. Ha pácolod – bár mostanában szerintem inkább lazúrozni szokás – az nem tünteti el az ilyen hibákat.

  Mivel mi 12 lakásos társasházban lakunk, és mindenkinek (kivéve az így-úgy kicserélteket) az ablaka fehér, a keret meg okkersárga, mi sem akarunk másmilyet, mert kilógna a sorból – és ráadásul a pályázat is előírja, hogy csak ugyanolyan színű lehet.

  Az olajfesték érdekelne még nagyon, mert az egyik ablakfelújítós honlapon (www.ablakprofilok.hu – korábban már szerepelt valamelyik fórumtémában) azt írják, hogy az rugalmasabban követi az alakváltozásokat. Viszont egy fórumban valakitől azt is olvastam, hogy ő festett olajfestékkel, de neki egy-két év után elkezdett lepattogzani. Amúgy Standolit néven lehet kapni minden barkácsáruházban.

  Az ajánlatok érdekelnének, ha átküldöd, megköszönöm 🙂
  Amúgy 50 ezret lehet ablakonként kapni (de csak a normál ablakokra; fürdő-kamra típusú nem játszik). És ha így újítasz fel (belső szárny szigetelésével, a külső rendbehozásával), akkor nem kell építési engedély, meg így a lakótársak hozzájárulása sem. Viszont ha pályázol, akkor a spalettát is rendbe kell hozatni.

  #6868
  gborka
  Felhasználó

  Mi homokkal fogjuk lemaratni, nem kell hozzá diploma csak nagy tapasztalat és felkészültség!!!
  Mert nagyon könnyen tönkre lehet tenni az ablakokat.
  A csiszolóvászon (smirgli)is ilyen abrazív anyaggal van bevonva, különböző szemcseméret létezik, egy biztos hogy jobb mint az égetés mert mindent letakarít.
  Amúgy nekem is fehérek az ablakok, én a Xiladekorra szavazok azt ismerem, egyébként nekem egy új ablak festésére 80000.- akartak kérni!!!

  #6869
  anitak
  Felhasználó

  Szia Cili,

  Láttam ma séta közben egy felújított ablakot a Mészáros L. utcán, ha a Kós Károly térről mész a Határ út felé, az első vagy második ház. Esetleg nézd meg, ha arra jársz.

  #6870
  Cili
  Felhasználó

  Arra gondolsz, ami az út bal oldalán van?

  Igen, azt én is láttam már, bár sose kérdeztem meg tőlük, kivel csináltatták… Ott a külső szárny van szigetelve, nekünk ugye a belsőt kell majd, de a technológia szerintem hasonló lesz.

  Köszi a tippet 🙂

  #6871
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Akkor nézd meg a Mészáros L. Dobó Katica sarkán (az óvoda oldalán álló ház) a sárgára festett ablakokat (a szín ronda, de a belső szárny szigetelt). Szerintem furi. De maga a koncepció is. Ja, meg Mészáros-Bercsényi sarkán lévő házban a Bercsényire fordulva az emeleten van egy felújított ablak. Gerébtokos. Az legalább jól néz ki. (És fehér…)

  #6872
  Cili
  Felhasználó

  Tegnap eltekertünk arrafelé. A Dobó Katica sarkán egy elég igénytelen változatot láttunk, a külső üveg be volt tákolva, a szárny nem volt újrafestve, stb, de nem tudom, arra gondoltál-e (nem tudom, melyik az óvoda felőli oldal).
  A Bercsényin a 12 lakásos ház emeleti lakására gondoltál? Ha igen, az olyan jól meg van csinálva, hogy lentről alig látszik… De másikat nem találtunk, amire ráillett volna a leírás. Nem ismered véletlenül a tulajdonosát?

  Úgy látszik, a Mészáros Lőrincen sok mutogatnivaló van: a másik felén, a Szondi téren van egy-két olyan ablak, ami ki van cserélve europrofilosra, de csak onnan vettem észre, hogy bukóra volt állítva. Egyszerűen meghagyták a külső tokot, kibányászták mögüle az ablakot, és betették az újat. Ha nem nézed sasszemekkel, nem is lehet észrevenni a turpisságot.

  #6873
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  A Mészáros-Bercsényi sarkon on tényleg nagyon kell nézni, hogy észrevedd. Nem tartom kizártnak, hogy nem felújított, hanem cserélt. A Dobó sarkon sztem is ronda az ablak. Nincs spaletta. (Az Ady ill. a Kós felé eső ház az.)

  Vannak nagyon szép europrofilos ablakok – nézd meg pl. azt, amelyik a Hungárián a kézműves bolt oldalán, az Erkel iskola felé menet van, talán egy négy lakásos házon. Nagyon szép ablakok vannak rajta, spalettával. A méret is és a beolsztás is egyezik az eredetivel, csak épp modern hőszigetelésű, és praktikus a használat szempontjából (nem beszélve, hogy középáras a műanyag rettenetek és a horror árú gerébtokos között). De a KÖH ezt nem veszi figyelemebe… Na jó, nem kezdem újra a témát. Bocs.

  #6874
  Tichy-Rács Eszter
  Felhasználó

  Nálam járt a Nádasy, meg még vagy ketten.
  Az egyik kétszer is felmérte az ablakaimat, egyszer sem ért el hozzám az ajánlata. Egy másik beszélt össze-vissza a levegőbe. Ő csak és kizárólag a külső szárnyat akarta volna thermoüvegezni, de azt full újragyártva a szárnyakat. (Ő csinálta a Kölcsey gimi ablakait is)
  Ez a Nádasy meg ÉMI meg mittoménmilyen engedélyekkel rendelkezik, nem túl gyorsan, de írásban ajánlatot tett. Szóba állt velem egyéb óhajaimról. Ő megerősíti a belső keretet és beleteszi a klasszik thermoüveget. Még most is bogarássza a kivánságaim megoldását. Momentán ő áll nyerésre nálam.

  De én még nem adtam be a pályázatot.

  #6875
  csucsu56
  Felhasználó

  Fa nyílászárók felújítása
  Helyreállitás, javítás, csiszolás, festés, mázolás, ablakzár javítás, hőszigetelt üveg beépítése(akár 100 éves ablakokba is!) utólagos ablakszigetelés, svéd nutmarásos technológiával.
  769-0416 vagy 06-70/701-4051
  Egy telefont megér.

  #6876
  MolnarMoni
  Felhasználó

  Szia!

  Hozzászólásod hatására Nádasyt hívtuk fel, de nem jártunk sikerrel. Egyik nap megígérte, hogy 4 körül jön, 5-kor felhívott, hogy ma mégsem ér ide (észrevettük), másnap hívjuk fel 2-3 óra körül, és akkor biztos nem felejti el. Másnap hívtuk 2-kor, azt se tudta, milyen fázisú ügyről van szó (hogy még nem is járt nálunk), és azt mondta, 4 körül jön. Ez volt tegnap. Azóta nem hallottunk róla, mert már az volt az érzésem este, hogy felesleges pénzkidobás a telefonálás. Volt vele hasonló tapasztalatod? Érdemes kitartanunk mellette vajon? A férjem kiakadt.

  Amiért mindenképpen írok: melyik másik kettő volt nálatok? Hogy aszerint keressünk mást…

  A választ előre is köszönöm, üdv, Móni

  #6877
  MolnarMoni
  Felhasználó

  Nádasy ma magától felhívott, hogy a Wekerlén jár és idejönne, ha most jó. Személyesen szimpi volt, amiket mondott, az is. Meglátjuk a folytatást.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 48
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.