a wekerlei házak műemlékek?

Kezdőlap Fórumok Fórum Általános kérdések a wekerlei házak műemlékek?

 • This topic is empty.
4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Üzenetek
 • #6304
  Szemző Piroska
  Felhasználó

  a wekerlei házak műemlékek?

  #6305
  Szemző Piroska
  Felhasználó

  Sziasztok,

  azt szeretném megtudni valami hozzáértő személytől, hogy a wekerlei házak műemlékek, műemlék jellegűek vagy csak a telep áll műemlékvédelem alatt? Azt hallottam, hogy nemrég volt valami változás a megnevezésben.
  Előre is köszönöm az infót!
  Üdv
  Szemző Piroska

  #6306
  szrituka
  Felhasználó

  Az önkormányzat honlapjáról másolom, 2009. október 19. dátummal írták: \”a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) döntése értelmében múlt héten műemléki jelentőségű terület lett Wekerletelep\”. Úgy emlékszem, ez a legfrissebb változás.
  A következőt a wikipédián találtam: \”Műemléki jelentőségű terület az épületek, műtárgyak együttese (pl. köztéri szobrok) és a hozzájuk tartozó ingatlanok minden olyan csoportja, melyet megtartásra érdemesnek és védetté nyilvánítottak. E területbe olyan elemek (pl. épületek) is beletartozhatnak, melyek egyedileg nem műemlékek. A műemléki jelentőségű terület lehet köztér, ipari vagy közlekedési terület, körülhatárolásában fontos szerepet játszik az adott terület történelme, a település szerkezete, összképe, tájjal való kapcsolata. Ezeket is védi a műemléki jelentőségű terület megnevezés.\”
  Hogy ez konkrétabban mit jelent, azt már tényleg hozzáértőre bízom (gondolom egy csomó szigorítást és megkötést ill. támogatási lehetőséget).

  #6307
  Szemző Piroska
  Felhasználó

  Szia Rita,
  köszi szépen!
  Üdv
  Piroska

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.