A Nagykőrösi út mostoha gyermeke Wekerlének?

Kezdőlap Fórumok Fórum Wekerlei csevegő A Nagykőrösi út mostoha gyermeke Wekerlének?

 • This topic is empty.
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 36
 • Szerző
  Üzenetek
 • #7584
  csucsu56
  Felhasználó

  A Nagykőrösi út mostoha gyermeke Wekerlének?

  #7585
  csucsu56
  Felhasználó

  A mai napon felhívtam a Fővárosi Közterület Fenntartót, elmondtam, hogy a mellékutcákban legalább háromszor naponta elmennek a locsoló autók és nekünk akik a Nagykőrősi úton lakunk olyan jól esne, ha néha elmenne itt is a locsoló autó, hiszen a hat sáv, illetve 8 sáv ontja magából a meleget. Azt válaszolták, hogy a mellékutcákban locsolhatnak, de itt a Nagykőrősi úton nem, mert a lassú jármű zavarná a forgalmat, erre külön engedélyt kell kérniük a Fővárosi Önkormányzat Közlekedési Ügyosztályától. Nem értem és most sokan megin azt mondják, hogy akadékoskodom, mi akik itt lakunk hova tartozunk? Bár mit szeretnénk intézni, mindig azt mondják, hogy a Fővároshoz kell fordulni. Adónkat, a gépkocsi után, esetleg vállalkozói adót viszont a kerületnek fizet mindenki aki itt lakik. Hát tulajdon képpen mi mostoha gyerekek vagyunk?

  #7586
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  Ez tényleg nagyon hervasztó helyzet. Fel kéne hívni a problémára az önkormányzat figyelmét: legyenek oly kedvesek, hogy utánajárnak ennek a dolognak. (Az a dolguk szerintem, hogy tegyenek a helyi lakosokért, de gyorsan ám, mert brutális idő van…)

  #7587
  csucsu56
  Felhasználó

  Régebben éjszakánként seperték a Nagykőrősi utat, és nyáron járt a locsoló autó. Csak ebben az évben maradt el, se nem takaritják, se nem locsolják. Sajnos olyan személyhez tartozik a Fővárosnál a dolog, aki arra nem volt képes, hogy a fallal kapcsolatban telefonon történt megkeresés után időpontot adjon, hogy mikor lehetne bemenni hozzá és feltenni a kérdéseinket azt mondta erre nincs ideje. Ezek után mit várunk, locsoló autót? Sajnos ha FKF. nem segít akit én hívtam, akkor ebből nem lesz semmi.
  Ellenben télen amikor a hó leesett most már tudjuk, hogy miért száguldott a hókotró 40-50 km/óra sebességgel, ezzel a házak falára felnyomva és a letakaritott járdákra a havat. Hogy ne zavarja az autóut forgalmát, mint lassú jármü.

  #7588
  niki
  Felhasználó

  Ez nem a helyi önkormányzat, hanem a Fővárosi Közterület Fenntartó feladata, hiába fordulna a helyi önkormányzathoz. Olyan mintha a zöldségesnél akarna húst venni.

  #7589
  csucsu56
  Felhasználó

  csak hogy a Fővárosi Közterület Fenntartó nem kap engedélyt a Fővárosi Önkormányzat Közlekedési Ügyosztályától, tehát nem teheti meg hogy itt locsol.

  #7590
  niki
  Felhasználó

  És akkor Ön szerint ebben az ügyben mit tud tenni Kispest? Nincs locsolóautója.

  #7591
  niki
  Felhasználó

  Miért nem kap engedélyt?
  Az ügyosztállyal beszélt már ezügyben?

  #7592
  niki
  Felhasználó

  Tudom, a lassú haladást mondták az FKF-nél, de mit mondott a Közlekedési Ügyosztály, akinek engedélyt kellenne adnia????

  #7593
  csucsu56
  Felhasználó

  Én a Kispesti Önkormányzatot nem említettem, hiszen a Nagykörősi út a Fővároshoz tartozik ha nem tudta volna. A Fővárosnál nem kívánok beszélni a Közlekedési Ügyosztály dolgozóival, mert arrogánsak. Igy inkább nem kell locsoló autó. De locsoló autó ügyben tudtam meg, hogy ez a szakasza wekerlének mostoha, hiszen a fővároshoz tartozik közvetlenül. És nem kívánok vitázni, csupán az észrevételemet írtam meg.

  #7594
  Sági Zenina
  Adminisztrátor

  A Kispesti önkormányzat megpiszkálásának kiváló ötletét nem adom, az enyém. Kéretik nem összeveszni rajta! 😀

  Én azt gondoltam, hogy az önkormányzat – ne adji isten a \”pógármester\” – lehetne olyan bátyám, hogy felkéri erre a Fővárosi Közlekedési okosokat a saját kerületének lakosai érdekében. Csak önkormányzati választások lesznek, vagy mi a szösz. De ehhez tudniuk kéne, hogy probléma van. Valaki szólhatna nekik…

  #7595
  niki
  Felhasználó

  Nem kivántam sem csucsuval sem senkivel vitázni, csak kiváncsi voltam, hogy az illetékes ügyosztály mit mondott. De ha csucsu nem ment tovább, akkor ennyi….
  És valóban Zen emlitette a polgármesteri hivatalt locsolás ügyben, és én neki is írtam megszólítás nélkül, hogy nem az ő dolguk.

  Nem hiszem, hogy egy polgármester vagy akár fővárosi képviselő utasíthatna egy ügyosztály vezetőt. De mivel hivatalos megkeresés valószinüleg nem kapott ezügyben sem a kerületi hivatal, sem a polgármester…nincs miről beszélnünk. 🙂

  #7596
  csucsu56
  Felhasználó

  A kerületnek ugyan nem én, de más jelezte ezt a locsolási ügyet, és Őt küldték a Fővárosi Önkormányzathoz, csak az illető engem keresett meg, mert Őt már onnan ugyan ugy mint engem elküldtek, legyen az a zöld sáv locsolása a tavalyi nyáron, vagy az idei locsoló autó közlekedtetése. Csupán ezért nem hívom a Fővárost, mert nem akarok rossz napot magamnak.Hátha valaki akit még ott nem ismernek névről beszól.

  #7597
  gborka
  Felhasználó

  Na ebből látszik hogy hol melyik országban élünk, még mindig nagy divat az egymásra való mutogatás a megoldás helyett!
  Sajnos ezért néz ki az ország így ahogy……

  #7598
  csucsu56
  Felhasználó

  T. niki!
  Ugyan nem ebben a részben mondta, hogy a fallal kapcsolatban nem a médiához kell rohanni hanem az illetékeseket kell megkeresni. Amennyiben érdekli bárkit is, hogy az elmúlt 14 hónapban kiket kerestem fel, ha csak egy személy is azt írja, hogy érdekli, veszem a fáradtságot és leírom, hány helyen voltam személyesen és hány helyre írtam felvilágosítást kérő levelet.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 36
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.