Diótorta lisztérzékenyeknek, főzött kávékrémmel

Kezdőlap Fórumok Fórum Receptek egymás között Diótorta lisztérzékenyeknek, főzött kávékrémmel Diótorta lisztérzékenyeknek, főzött kávékrémmel

#8256
Sági Zenina
Adminisztrátor

Sógorom családjából származó recept, minden születésnapra ez készül. A tésztája fantasztikus, bármilyen főzött krémmel lehet próbálni. 🙂
Tészta: 10 tojás fehérjét habbá verve, utána 15 dkg cukor + 45 dkg darált dió. Nagy lapos tepsibe önteni (érdemes alufóliára, vagy sütőpapírra), forró sütőben kb 15 perc alatt megsütni. 4 egyenlő részre vágni.
Kávékrém: A tojás sárgáját 15 dkg cukorral és 1 erős dupla kávéval gőzfölött felfőzni, majd ha kihűlt 25 dkg vajat kell bele tenni. A krémmel megkenni a tésztát, a tetejére és az oldalára is jusson, egész diógerezdekkel lehet díszíteni.
Van egy másik kávékrém receptem is, ami, bár még nem próbáltam, nagyon tetszik, mert tejszínes: 5 tojásárgáját, 12 dkg cukrot kell habosra kikeverni. Utána 3 dl tejszínt, 1/2 dl kávéval gőz fölött főzni, majd hozzá a tojássárgája, kevergetni amíg besűrűsödik, majd levenni a gőzről és 14 dkg fehér csokit hozzáadni, hogy az is felolvadjon. Megkenni a tortát és legalább két órára hűtőbe tenni.
A kép csak illusztráció, de hasonlóan néz ki (csak nem kör alakú)