Rejtélyes répatorta – szintén a ruhacsereberéről

Kezdőlap Fórumok Fórum Receptek egymás között Rejtélyes répatorta – szintén a ruhacsereberéről Rejtélyes répatorta – szintén a ruhacsereberéről

#8252
Debreceni Zsuzsa
Felhasználó

Debizs (Hannah) rejtélyes répatortája – Néhány barátommal már megosztottam ezt a receptet, és náluk akkora sikere van, hogy az alapreceptet felszorozták. Tehát ez itt most ez a másfélszeresre vett adag, amiből kb egy gáztepsi méretű mennyiség lesz. Aki az eredeti mennyiséget szeretné sütni elsőre, ami egy hagyományos régi tepsi méretű, az ossza vissza a mennyiségeket 2/3-ra..
 
Hozzávalók
A tésztához
30 dkg kristálycukor
3 tojás
1,5 dl olaj
2 teáskanál vaníliaaroma
1,5 kis pohár tejföl vagy joghurt
2,5 teáskanál szódabikarbóna
2,5 teáskanál fahéj
ľ teáskanál kardamom
1,5 teáskanál só
1,5 doboz ananászkonzerv a levével együtt
30 dkg aprított dió
30 dkg liszt
30 dkg reszelt sárgarépa
A mázhoz
15 dkg vaj megolvasztva
50 dkg mascarpone (vagy valamilyen natúr vagy tejszínes sajtkrém)
30 dkg cukor
2,5 teáskanál vaníliaaroma
A tojásokat felverjük majd elkeverjük a cukorral, olajjal, vaníliaaromával. Add hozzá a tejfölt vagy joghurtot, majd add hozzá a fahéjat, szódabikarbónát, sót, kardamomot és jól dolgozd össze.
Innen mindenképp fakanállal és ne robotgéppel dolgozz.
A masszához add az ananászkonzervet a levével együtt. Érdemes a darabokat is kisebbre vágni. Dolgozd bele az aprított diót, majd két-három részletben add hozzá a lisztet, úgy hogy minden liszt hozzáadás után alaposan dolgozd el. Add hozzá a reszelt sárgarépát és keverd össze.
Egy nagy gáztepsit vagy olajozz ki vagy teríts bele sütőpapírt. Egyenletesen kend szét a masszát benne. 170 fokra előmelegített sütőbe told és kb. 50 percig süsd. Tűpróbával ellenőrizd.
Hagyd kihűlni.
Máz
A vajat olvaszd föl és hagyd teljesen kihűlni. Tedd hozzá a cukrot, vaníliaaromát és jól keverd el, majd a mascarponét. Majd egyenletesen vastagon kend a kihűlt süti tetejére. (Ha meg tudjátok állni, akkor jót tesz neki, ha egy éjszakát áll. Még egy hét után sem szárad ki.)