Sütőtöktorta dióval

Kezdőlap Fórumok Fórum Receptek egymás között Sütőtöktorta dióval Sütőtöktorta dióval

#8246
Debreceni Zsuzsa
Felhasználó

Előkészítési idő: 15 perc ,elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 12 szelethez: 30–40 deka sütőtök • 25 deka liszt • másfél kávéskanál sütőpor • 15 deka dió • 2 kávéskanál őrölt fahéj • 1 kávéskanál reszelt gyömbér • 2 kávéskanál szódabikarbóna • 2 és fél deci rizsolaj • 3 tojás • 25–30 deka lágy barna cukor • 25 deka natúr krémsajt • 5-6 deka vaj • 25 deka porcukor • 2 kávéskanál narancsvíz (vagy 1 kávéskanál narancsaroma, vagy 2 kávéskanál frissen reszelt narancshéj)
 
1. Melegítsd fel a sütőt 160 fokra, kenj ki és bélelj ki sütőpapírral egy négyszögletes sütőformát. 
2. A lereszelt tököt, az átszitált lisztet, a durvára vágott diót (az összes kétharmadát, a többit hagyd egészben), a fahéjat, a gyömbért és a szódabikarbónát keverd össze egy nagy tálban.
3. Egy másik tálban a villával enyhén felvert tojásokat alaposan dolgozd össze a barna cukorral és az olajjal. Öntsd rá a tökös keverékre, keverd össze jó alaposan, aztán kanalazd bele az előkészített tepsibe.
4. Süsd 45 percig, végezz tűpróbát, ha a közepe is megsült, vedd ki a sütőből, de hagyd a tepsiben még 15 percig. Ekkor borítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
5. Közben készítsd el a mázat a tetejére: a szobahőmérsékletű krémsajtot és vajat keverd habosra az átszitált porcukorral, ízesítsd narancsaromával, aztán spatulával kend szét a torta tetején és ültesd bele az egészben hagyott diókat.