Diós bögrés kevert (anyukám, Hambalkó Zsuzsa féle)

Kezdőlap Fórumok Fórum Receptek egymás között Diós bögrés kevert (anyukám, Hambalkó Zsuzsa féle) Diós bögrés kevert (anyukám, Hambalkó Zsuzsa féle)

#8225
Debreceni Zsuzsa
Felhasználó

Diós bögrés kevert süti

Kikeverünk 2 egész tojást 1,5 bögre cukorral, majd hozzáadjuk a következőket:
– 2 bögre tej,
– 2 bögre darált dió,
– 2 bögre liszt,
– 1 csom. sütőpor.

Jó folyós lesz, de nem kell tőle megijedni. Vajazott lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük, és forró sütőben megsütjük – nem néztem az időt, talán fél óra, de inkább tűpróba. (Én 180 fokra melegítettem elő a légkeverésest, a végén kicsit visszavettem belőle)

Igazából ennyi, ez már így ehető is, de én most cifráztam is kicsit. Másfélszeres adagot csináltam a nagyobb tepsiben, és jól felemelkedett, ezért egy részét keresztben félbevágtam, és egy részét baracklekvárral, egy részét natúr karamellséggel (lásd Karamellségek) megkentem, egy részét meg nem vágtam félbe. A tetejére meg csináltam egy tojásfehérjéből meg sok porcukorból (nem tudom a mennyiséget, de több-ből, mint gondolná az ember elsőre – úgy hamarabb megköt!) és egy fél citrom kinyomkodott levéből és lereszelt héjjából (ezeket a végén adtam hozzá) írókázót, és jó vastagon megkentem vele.
Nagy sikere volt!
Jó étvágyat…