Rozika óvónéni-féle szotyis sósrúd – recept a Zöld szombatról

Kezdőlap Fórumok Fórum Receptek egymás között Rozika óvónéni-féle szotyis sósrúd – recept a Zöld szombatról Rozika óvónéni-féle szotyis sósrúd – recept a Zöld szombatról

#8215
Debreceni Zsuzsa
Felhasználó

Hozzávalók:

½ kg liszt (én teljes kiőrlésű tönkölybúzát használtam)
2 mokkáskanál só
késhegynyi szódabikarbóna
1 csom. Margarin

1 pohár tejföl
2 tojás sárgája a tésztába, tetejét kenni a fehérjével
20 dkg sajt (én pizza mozzarella sajtot használtam a candida diéta alatt)

tetejére hántolt szotyi
mehet bele medvehagyma

A lisztet, szódabikarbónát, sót összekeverem, és elmorzsolom a Rámával. Utána beleteszem a többi hozzávalót. (Nekem most volt itthon friss medvehagymám, azt is apróra vágva belegyúrtam mielőtt kinyújtottam.)
Egy éjszakára, de minimum 2 órára hűtőbe teszem, majd kinyújtom kb. 0,5 cm-es vastagságúra, és derelyevágóval felvágom kis rudacskákra. Előmelegítem a sütőt 175 fokra, és közben bekenem a szeleteket a tojásfehérjével, és belenyomom a szotyiba a rudacskákat. A papírral bélelt tepsikbe rakosgatom a rudakat, lehet szorosan, mert oldalra nem nő. Az én sütőmben 15-20 perc alatt sültek meg.
Még a fiam is eszi, pedig teljes kiőrlésű lisztből van!