Datolyás gyümölcskenyér

Kezdőlap Fórumok Fórum Receptek egymás között Datolyás gyümölcskenyér Datolyás gyümölcskenyér

#8209
Debreceni Zsuzsa
Felhasználó

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg datolya
20 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg mazsola
5 dkg mogyoró
10 dkg liszt + a forma kiszórásához
8 dkg barna cukor
5 dkg vaj + a forma kivajazásához
2 tojás
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tej
1 teáskanál sütőpor
1 citrom lereszelt héja
1 mokkáskanál reszelt szerecsendió

Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Magozzuk ki a datolyát, majd vágjuk össze az aszalt barackkal együtt. Keverjük el a mazsolával, a citromhéjjal és a durvára tört mogyoróval. Elegyítsük a lisztet a sütőporral, a kakaóval, a szerecsendióval és a cukorral, majd keverjük össze az aszalványokkal. Enyhén verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá az olvasztott vajat és a tejet, majd keverjük össze a többi hozzávalóval. Kivajazott-lisztezett őzgerincformába töltve süssük készre körülbelül 50-60 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük.

Elkészítés: 15 perc
Sütés: 60 perc