Kezdőlap › Fórumok › Fórum › Receptek egymás között › Lekváros mandulatallérok › Lekváros mandulatallérok
Hozzávalók:
35 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
1 tk mandulaaroma
1 citrom reszelt héja
35 dkg liszt (én tönkölylisztet használok)
5 dkg durvára őrölt mandula
csipet só
gyümölcslekvár
Elkészítés:
Nagy tálban összekeverem a puha vajat a porcukorral, hozzáadom a mandulaaromát meg belereszelem a citrom héjat, majd 3-4 perc alatt összekeverem a robotgéppel habosra.
Utána 3-4 részletben beleszórom a lisztet, amit előtte összekevertem a csipet sóval és az őrölt madulával. Ha összekutyultam, kb 1 órára hűtőbe teszem, hogy megdermedjen kicsit. (Ne zavarjon, hogy kicsit zöldes a tészta, a sütésnél ez majd elmúlik. Én egyébként egyszer kicsit több aromát tettem bele, nna, akkor tök zöld lett… Azóta ezt Shrek sütinek hívom…)
Utána a sütőt előmelegítem 175 fokra, közben a sütőpapirral bélelt tepsikre szépen egymás mellé ültetem a nedves kézzel golyóvá formázott sütiket (kb kisebb dió nagyságú), melyek közepébe a hüvelykujjamat belenyomva kis lyukat formáztam. E lyukakba lekvárt teszek – én több fajtát is csinálok – és megsütöm őket. A recept 18-20 percet ír, sztem 12-12 perc bőven elég neki, legalábbis az én sütőmben.
Mi szeretjük nagyon. Fiam eper lekvárral, nekem a szilvás jön be nagyon… Ja, amikor khűlt, én pléh sobozokba pakolom, ha megmarad addig, akkor akár egy hónapig is simán eláll…
Jó étvágyat!